Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Искането е отправено към Миков, тъй като парламентът не заседава
Обновена: 8 яну 2014 16:22 | 8 яну 2014 13:07,
171
Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров, съобщиха от прокуратурата.

Днес Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание, съобщават от прокуратурата.
В момента НС е във ваканция.

Още по темата

На 06.01.2014 г. от Районна прокуратура Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.
На 7 януари районната прокуратура във Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, пише в съобщението на прокуратурата. 

Според събраните данни на 6 януари във Варна той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.
Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му.

Според Софийска градска прокуратура Сидеров е оказал физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им. По този начин той открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.

"По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност", отбелязват от СГП.

Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров, според тях е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите.

"Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия", обясняват от прокуратурата.

Както Dnes.bg вече писа, Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Вижте какво каза Сидеров във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
2
 
! Отговори
impala преди 10 години
А къде са записите от охранителните камери?Това аерогара ли е ,плевня ли е или филиал на 3то РПУ?Аз охранявам обект 100/20м и имам 16 камери.За прокурора:Едно е да искаш ,друго е да можеш , трето е да го направиш!По добре този прокурор да беше тикнал в затвора френскитетуристи паднали от небето край плевен както му е редът.Защо френския м...я ,извинявам се посраник, посланник извинете, не даде смислено обяснение?
135
1
 
3
 
! Отговори
един преди 10 години
Абе кой е тоя Цацаров ,че да иска имунитета на сидера той не знае ли че сидера е недосегаем.На него всичко му е позволено.И сидеров и пеевски закон не ги лови.Готов съм да се обзаложа че всичко ще затихне както и с бисеров както и с мноого други самозванци и така наречени политици
134
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е кой кого е обидил първи! Не се дават данни този пореден провокатор, каквито непрекъснато пълзят след Сидеров какъв е, откъде е, и ПО КАКВА РАБОТА е пътувал. Защото ако е безцелно значи си е чист провокатор. Ясно е че Сидеров при всичките му кусури е неудобен за централи, посолства, мафии, а медиите непрекъснато го хулят, докато подобни нему непрекъснато са хвалени и имиджа им се лъска. Аз се отвращавам от тия с помпаните рейтинги, те са проклятието на България.
133
1
 
9
 
! Отговори
Келеш Колю преди 10 години
Прав си Герчо, -,,за милион- нямат закон,ама като мен, ако хванеш кокошка прави си сметка-- от днешните съдии и съд- не очаквай никаква прошка, особено ако те види Цацаров,който се занимава само с такива като мен и теб,
132
6
 
6
 
! Отговори
Народен представител преди 10 години
Господин съдия,обвинявате народния представите, а тези,които са били около него обикновени граждани и служебното милицайчекакво им е било държанието спрямо НАРОДНИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ С ИМУНИТЕТ какво са говорили какво са вършили защо не кажете и те като обикновени граждани имат ли задължения за държание и обноски с НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛЗащо и това не се каже, а само народния представител обвинявате
131
1
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Господин Цацаров, в България Правото при демокрацията следва едно правило-,, За милион- няма закон, но за кокошка- няма прошка, Ето сега вашата постъпка потвърждава това правило и нека народът ни за сетен път го види и да не чака НАДЕЖДА някаква от вас и вашето ПРАВО,
130
7
 
7
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Хора в редица Европейски страни се надигат националистическите партии - които са ГЛАСЪТ НА НАРОДА КОЙТО КАЗВА НЕ !!! НА САТАНИНСКИЯ ПЛАН ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД. В България тази партия е АТАКА и бъдете сигурни че тя и лидерът и ще отнесат много удари и упреци от редица медии и глобалистки организации но вие не се връзвайте а ЗАСТАНЕТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ АТАКА защото тази е партията която се бори за ВАШИТЕ ИНТЕРЕСИ - ЗА БЪЛГАРИЯ !!!
129
6
 
5
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
се сражавали и умирали. Помните ли думите на Хан Аспарух - БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НЕ ДАВАМ !!!Защо Бойко - Тиквеняк Първи отиде при "добрия си приятел" Нетаняху в Изрел? Както и преди писах - Бойко разпродава България и националните интереси в замяна на медийната и друга подкрепа за изборите а евреите изкупуват земята ни за стотинки. Неудобната на глобалистките интереси АТАКА и лидерът и ВОЛЕН СИДЕРОВ е под ЧЕРНАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА НА ИЗРЕЛ. Хора, хора осъзнайте се преди от България да не остане
128
9
 
4
 
! Отговори
Върши Правда преди 10 години
Народе, народе как не разбра че те разиграват чужди медии защитаващи чужди интереси. Сидеров осуети глобалистки интереси у нас - с 20% данък на "зелената" енергия която се продава 9 пъти по-скъпо от атомната а зелените собственици лъжат и продават атомна за "зелена" енергия и всичко това ние го плащаме от джоба си. Но най-лошото в очите на ционистите е че прокарва мораториум върху продажбата на българска земя която юдеите искат да изкупят на безценица - НАШАТА ЗЕМЯ за която предците ни са
127
1
 
7
 
! Отговори
скандалите преди 10 години
Да де , само не е яасно какво общо има между Проблемите на Атака , тоест скандалите , с Местан от ДПС , като че ли Деница Гаджева има неква цел , а може би иска в ДПС , там има повече Пари
126
8
 
6
 
! Отговори
кокос преди 10 години
=Не мога да разбера защо на всички грамотно написани коментари рейтингът е свален, симпатизанти на ГЕРБ ли го правят или БГ народ е толкова ***, че не вижда накъде отиват нещата. Постоянните провокации по адрес на г-н Сидеров са довели до своя нормален завършек, никой не е с железни нерви. Интересно ми е дали е образувано досъдебно относно обидата над г-н Сидеров? Стига сте плюли човека, ами вземете го подкрепете, че до няколко години в БГ ще има само *** и турци!
125
2
 
3
 
! Отговори
rom преди 10 години
delirium - 4ovek sas psihi4ni otklonenia ; dumata idva ot re4nika romanes delilo zna4i lud ;
124
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
плевнята е проблема на българия, не сидеров. ако цацаров и цветлинка не го разбират, нямат място на тази територия, нито пък парите, които за им били давани за заеманите от тях длъжности, са за тях. задачата на това правителство е да разкара плевнята от бг във всичките му форми /той самия роско е безобидно човече/. плевнята и пачата на станишев
123
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Цацаров, Цацаров, не си главен, а си глаДен прокурор! Ще си изядеш главата с такова погазване на закона! Напускай докато е време!
122
9
 
11
 
! Отговори
СЪДНИЯТ ДЕН ИДЕ преди 10 години
ЩАСТЛИВИ ЛИ СТЕ СЕГА ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА БГ. КОЛКО СТЕ ГЛУПАВИ И ЖАЛКИ ДА СЕ ХВАЩАТЕ НА ЕВТИНИ ЦИОНИСКИ ТРИКОВЕ.ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС И ДУШИТЕ ВИ СА ПРАЗНИ КАКТО НА ДНЕС.БГ, НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, БТВ И ВСИЧКИ ДР.*НОМЕТИ ЖАЛКИ ПОДОБИЯ НА ЖУРНАЛИСТИ.ВИЕ СЕ ИЗСИРАТЕ НА ХЛЯБА КОЙТО ЯДЕТЕ -ЗЕМЯТА КОЯТО ВИ ХРАНИ ВИЯ ДАВАТЕ ДАРОМ НА ЛЕШОЯДИТЕ ОТ САЩ, ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ.СРАМ ЗА ВАС И СЪВЕСТТА ВИ НИКОГА НЯМА ДА НАМЕРИ ПОКОЙ НИТО ТУК НИТО НА ОНЯ СВЯТ.ЖАЛКИ ЧОВЕШКИ ТВАРИ ДЕТО ПРАВИТЕ ЦЕНЗУРА НА ИСТИНАТА А ЛЪЖАТА КРЕПИТЕ
121
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ви ли омръзна от *** ченгеджийски постановки?!Държавата се владее от мутрии ченгета които продадоха Българияза жълти стотинки,вместо да защитават продават българските интереси,полуграмотни техни слуги ни управлявата целокупния гламав народсе любува на всичките тези ***,като този на снимката вече 24год.!Е,стига бе!Нямате ли страх от Бога хораааа,....братя българи,алооооо?!
120
4
 
10
 
! Отговори
един преди 10 години
За жалост здравеопазването и социалните програми в помощ на психично болните в нашата мила родина са на ниво не даващо ни най-малка надежда ,че този иначе опасно волен човек ще биде изцерен
119
6
 
19
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
Простака беснее когато го нарекът *** Глупакът - *** *** - *** Боленчо се дразни от всичките тези :) Защо ли...
118
6
 
17
 
! Отговори
БГ преди 10 години
До are_kulataЧовече, добре ли си? Явно обрязването на което се подложихте всички юрушисти на стари години с началото за подкрепата за правителството на бсп и ДПС. На теб харесва ли ти, че крепите ДПС на власт? Харесват ли ти имената на част от министрите, техните замове, на областните и техните замове?Защо доброволният *** гьотферен сидер ага не е служил в БА? Вие сте ***, мекерета и еничари. Стига опорни точки, а пиши истината.Харесва ли ти, че ДПС управлява?Да живее България!
117
2
 
22
 
! Отговори
tonygl преди 10 години
До 130Не знам кои сте ВИЕ дето търпите. Аз бях цяло лято на протести. ВИЕ включихте ли се тогава ?