Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Искането е отправено към Миков, тъй като парламентът не заседава
Обновена: 8 яну 2014 16:22 | 8 яну 2014 13:07,
171
Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров, съобщиха от прокуратурата.

Днес Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание, съобщават от прокуратурата.
В момента НС е във ваканция.

Още по темата

На 06.01.2014 г. от Районна прокуратура Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.
На 7 януари районната прокуратура във Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, пише в съобщението на прокуратурата. 

Според събраните данни на 6 януари във Варна той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.
Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му.

Според Софийска градска прокуратура Сидеров е оказал физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им. По този начин той открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.

"По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност", отбелязват от СГП.

Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров, според тях е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите.

"Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия", обясняват от прокуратурата.

Както Dnes.bg вече писа, Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Вижте какво каза Сидеров във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
5
 
! Отговори
Биг Ша преди 10 години
Гласувайте за мен , аз ще ви "оправя" .
95
6
 
10
 
! Отговори
Istina преди 10 години
Abe zaschto siderov oschte ne e v psihiatriata. Zaschto se ostavia chovek v maniino sastoianie da si igrae sas sadbite na tolkova hora Che sega I geroi schte mi go iskarate opomnete se hora. Ta toi razbi vsichko hubavo balgarsko za da se sramiat horata ot dumata nazionalist. Ne vizdate li kakvo pravi?! Ili v iztrezvitelnoto ili v psihiatriata triabva da bade vadvoren mnogo otdavna. Bog da ni pazi!
94
7
 
16
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ne mojesh da se praish na nedosegaem i da napadash horata i v syshtoto vreme da trybish che e porychka... kolko TYP triabva da si be Volene?
93
12
 
24
 
! Отговори
:) преди 10 години
Обрязаните се втурнаха да защитават вожда си. Несвързани небивалици и дъжд от минуси. Безценно.
92
3
 
13
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Интересно ако отида и го нарека "Принц Чарминг!", дали ще скочи да ме целува?
91
8
 
10
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До АТАКУВАЩ Това на протестите е съвсем различно. Не е като десет човека да ритат некого по кокалчетата, защото реално ги е страх да посегнат, за да не влязат в кадър.
90
26
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Как ще гласуват БСП и ДПС ли?Както винаги досега, заедно с ГРОБ.Всичко заедно против националния интерес, против АТАКА, против България!
89
15
 
30
 
! Отговори
пепи готиното преди 10 години
Краино време е да се свърши със Сидеров. Да го вкарват в затвор или лудница. То и господ си знае работата лиши го от поколение. Няма ни дете ни коте. На бодлива крава бог рога не дава!! Вижте му и симпантизантите *** и пияници. Да те е срам да се наречеш българин.
88
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е един цирк режисиран от енергийните шейхове на България, които след предложение на Атака, ще трябва да се разделят с 20% от своята печалба възлизаща на приблизително 160-180 милиона. Естествено е да ги боли много и сега ще вложат ресурс в "независимите" български медии и подставени хора, за да изхвърлат Сидеров от политиката.Не трябва да забравяме че той спря ГЕРБ да се върнат на власт, същите които пак той ги вкара във власта и направиха кабинет. За благодарност си купиха няколкто депута
87
13
 
32
 
! Отговори
:) преди 10 години
До Нови избори скороМного го изтърпяха лудото. Атака в парламента повече няма да стъпи. И не мога да разбера кой е по-жалък - сидеров или привържениците му. Как може да възхваляваш и вярваш на видимо лабилен и агресивен индивид?
86
37
 
15
 
! Отговори
АТАКУВАЩ преди 10 години
Мишки, много църкате сега, но хващам бас, че поне половината от писалите тука против Волен са били на протестите срещу правителството и са се били с полицаи. Нали много ги защитавате полицаите? Защо тогава хвърляхте камъни и се бихте с тях? Двуличници мръсни! Единственото нещо, което постигате със злобата си, е да сплотявате нас, верните поддръжници на АТАКА. Давай Волене, ние сме с тебе - за победа идва време!!!
85
5
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До are_kulatarastial bil ratinga :D oh tova atakistite ste prosti kato lidera si
84
31
 
16
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Плювачите на БХК и Отровно общество, плюят, организират компромати, направиха фонд даже за ликвидациятя на АТАКА....А рейтингът на АТАКА расте !!!Успех, ***, дупедавци, нощни Соросвои пеперуди !
83
14
 
36
 
! Отговори
Любопитен преди 10 години
Г-н Цацаров, ако сега му се размине на лицето Сидеров, следва ли, че оттук насетне всеки гражданин на България, без причина, ей така, можа да опука всеки служител на реда? За да няма такива въпроси, този път си свършете работата както трябва и въдворете лицето Сидеров в строго охранявана сграда в стая без прозорци, с легло и телевизия предаваща само АЛФА!!!
82
11
 
24
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Браво на Цацаров ... той си свърши работата.Хайде сега да видим как ще постъпят мишките от БСП и ДПС !
81
1
 
25
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
Ама вие още се делите на сини, червени , герберисти и прочие...... само и само да се докопате до власт и положение за да можете да присвоите някой друг лев!Не разбрахте ли, че повече за краднене няма! Държавата обедня и всичко кадърно избега!Стига се делихте, а дайте да се обединяваме, не около партия , а около идея!Те тия горе нямат никаква стратегия как да се оправи държавата , те са ***, не бъдете като тях, айде осъзнайте се в какъв бардак и мизерия сме заживели!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
80
2
 
5
 
! Отговори
niakoi преди 10 години
onzi den gledah po national geografik leti6te dubai i mi stana interesno tova za huliganski proiavi po vreme na polet i pil se nakazvat s dojivoten zatvor................ a kade sme nie? imame si imoniteti a i niamame takav zakon za jalost!!!
79
7
 
19
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До Нови избори скороИзвини се бе и марш Под масата!!!!
78
6
 
11
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Bolene ako ne beshe pylen *** i si beshe izigral pravilno kartite do sega da si premier... ama na..
77
20
 
12
 
! Отговори
Нови избори скоро преди 10 години
Идват нови избори. АТАКА пак ще е в парламента и то по-многобройна. БСП губи голяма част от електората - отиват в НФСБ, Майничката и по-радикалните към АТАКА. Сломяващо малко де . ДПС се запазва. ГЕРБ също губи. Вероятно в парламента - Майничката и допустимо НФСБ. Останалите - народът ги мрази яко. Следващият парламент се оформя антиГЕРБски. Цацаров скрито подкрепя ГЕРБ - доказателството е непрекъснато повдигане на обвинения, без нито едно дело срещу Цветанов и Борисов - разтакаване безкрайно.