Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров

Искането е отправено към Миков, тъй като парламентът не заседава
Обновена: 8 яну 2014 16:22 | 8 яну 2014 13:07,
171
Сотир Цацаров поиска имунитета на Сидеров
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров, съобщиха от прокуратурата.

Днес Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Когато парламентът не заседава, искането за снемане на имунитета на народен представител се отправя към председателя на Народното събрание, съобщават от прокуратурата.
В момента НС е във ваканция.

Още по темата

На 06.01.2014 г. от Районна прокуратура Варна е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.
На 7 януари районната прокуратура във Варна е изпратила досъдебното производство на Софийска градска прокуратура, тъй като според събраните до момента доказателства е установено, че извършителят е лице с имунитет.

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че народният представител Волен Сидеров е извършил престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, вр. ал.1 от НК, пише в съобщението на прокуратурата. 

Според събраните данни на 6 януари във Варна той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицай в Областната дирекция на МВР-Варна, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Волен Сидеров  не е прекратил хулиганските си действия, въпреки намесата на полицията.
Събрани са доказателства и за това, че Сидеров е причинил на Костадин Колев - полицай от МВР-Варна, лека телесна повреда. Телесната повреда е причинена на полицейски орган при изпълнение на службата му.

Според Софийска градска прокуратура Сидеров е оказал физическа и словесна съпротива срещу полицейските служители, при упражняване на правомощията им. По този начин той открито се е противопоставил на установения правен и обществен порядък.

"По време на целия инцидент, който траел около половин час, поведението на народния представител Волен Сидеров било изключително скандално и цинично. То е демонстрация на грубо неуважение към обществото и неприкосновеността на отделната личност", отбелязват от СГП.

Непровокираното нападение срещу свидетеля Димитър Бахнев от страна на Волен Сидеров, според тях е грубо погазване на общественоприетите норми за общуване и незачитане на достойнството и  личната неприкосновеност на гражданите.

"Физическото посегателство спрямо свидетеля Костадин Колев е осъществено целенасочено и при упражняване на служебните му правомощия", обясняват от прокуратурата.

Както Dnes.bg вече писа, Сидеров предизвика в понеделник вечерта скандал по време на полет от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия.

Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Сидеров "простак". Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Сидеров нападнал и полицая от "Гранична полиция" Костадин Колев.

Вижте какво каза Сидеров във видеото на Bulgaria On Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Интерсно ми е ако това се случи в друга държава как депутат от парламента направи подбни сцени, какво ще бъде становището на инстанциите колко бързо биха си свършили работата?И какво би било становището на управляващите в дадената държава как "служител на народа" който е избран от същия народ, получава заплата/хонорари от данъците на нормалните граждани си позволява толкова пъти да потъпква достойнството им?
55
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много подозрително скочиха на Болен, Цацаратурата и МВР.!!!! Дали не готвят по този начин регулирано отцепване на 7 -8 депутати от Атака с предтекст този случай? Стане ли така Олигархски се бетонира за пълен мандат , а Болен ще го влачат удобно 2-3 години и най накрая ще го оневинят.
54
9
 
33
 
! Отговори
хитър петър преди 10 години
Към всички желаещи да подкрепят Сидеров - НОСЕТЕ СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ!!хА ХА ХА ХА ХА АААААА
53
33
 
15
 
! Отговори
Цъфнал герб преди 10 години
Хора не се поддавайте на провокациите на ГЕРБ, просто Борисов и Цветанов искат да се върнат на власт и да отърват затвора. Затова се спретват тези постановки ,за да се оправдаят протестите, понеже Пеевски вече се изтърка и всички им се смеят!
52
7
 
30
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Доста закъсняла реакция на Прокуратурата.Също и това са доста малки обвинения, които ще бъдат повдигнати на Волен, за които и наказанията също са малки.Според мен Прокуратурата отдавна трябваше да се самосезира, по време на протестите, да го арестува за хулиганско поведение и нападение срещу протестиращите, за насаждане на омраза, за хулиганство, подстрекателство и каквото друго се сетят- те много добре знаят как да го измислят, ако решат.Този трябва да се размаже като въшка, за пример.
51
1
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 38 нищо такова няма.
50
6
 
12
 
! Отговори
sopol преди 10 години
българия е най големия психодиспансер в света. сидеров взема малко парици в парламента и тва е.костов имаше пълната власт да разпродаде цяла дтржава. бойко още си вярва , че българия е райско кътче създадено от госпо само за него, с малко излишен материал. за *** доган кво да говорим. то е абсурд.нека разни мишки като волен са ви виновни. един полицай не може да ошамари, камоли да зависи нещо от него
49
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е, че Варненски полицай е ударил с лице Волен Сидеров по юмрука. Очаква се полицаят да бъде дисциплинарно наказан.
48
9
 
12
 
! Отговори
до 51 преди 10 години
В гащите ми е заплатата ти ,ела си я вземи!
47
4
 
19
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Цацата се прави на акула!!!!!
46
8
 
18
 
! Отговори
Гошо тарабата преди 10 години
Най-после!!! Доживях!!!
45
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако обикновен човек беше направил такъв панаир дали нямаше да е в ареста моментално? :)
44
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воленееее, къде ми е заплатата от 1000 лв?
43
11
 
20
 
! Отговори
СМЯХХХL преди 10 години
До Ей гербери смешни!Волен ще *** пишльоци на *** из дранголника ... освен ако не се освидетелства.
42
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Явно на БСП и ДПС им писна да си купуват Сидеров с пари и са решили вече да започнат да си набавят помощта му с други средства - в случая с изнудване. Политиката наистина е много *** игра!
41
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такааа, сега е време и здравните органи да се задействат.
40
1
 
7
 
! Отговори
гурбедчия преди 10 години
До миахил-браво,май от всички плещеници ти ще се окажеш най-прав.изкараха лай...о болен да убере вниманието на простолюдието-избирателите де,и нова баница за крадците-парламентаристите де.
39
4
 
9
 
! Отговори
чвор преди 10 години
И да ви кажа ли какво ще стане сега!?Сидеров няма да си даде сам имунитета,предполагам,че и НС няма да гласува за сваляне,защото това за мен означава край с това правителство.А дори и все пак да се стигне до сваляне на имунитета съм убеден,че няма да бъде наказан подобаващо,тоест прокуратурата ще симулира дейност...истината е,че всички са навързани като свински черва!
38
1
 
7
 
! Отговори
ХА СЕГА преди 10 години
Сега наистина стана много интересно! И следва едно предъвкване на темата до безкрай. А резултат едва ли ще има. Присъда - още по-малко!
37
15
 
23
 
! Отговори
А на бас преди 10 години
В момента в който Цацаров си свърши работата и тикне на топло Тиквата и Цецо Апартаментчика , излизам на протест против Волен Сидеров!