Габровец осъди общината заради необезопасен изкоп

Колата на мъжа е пропаднала в необозначения ров
Обновена: 10 яну 2014 18:17 | 10 яну 2014 18:08, Красимир Ангелов
16
Габровец осъди общината заради необезопасен изкоп
Снимка: Булфото, архив

Габровец осъди общинската администрация в града заради пътно-транспортно произшествие, настъпило след пропадане на лекия му автомобил в необезопасен и необозначен със сигнализация изкоп.

Установено е, че дупката е била с дължина и широчина повече от метър и дълбочина 80 сантиметра.

Габровският районен съд постанови със свое решение от 2 януари администрацията да заплати на мъжа общо 1050 лева имуществени и неимуществени вреди за случая, който е отпреди близо година.

Съдът е установил, че изкопът не е бил обезопасен и не е бил обозначен със сигнализация, а увреждането на автомобила на мъжа е "в пряка връзка с бездействието на служители на община Габрово, което по своя характер е противоправно".

Мъжът се е движел със скорост 10-15 километра в час и въпреки това не могъл да избегне пропадането в изкопа. Шофьорът не е пострадал сериозно, но след инцидента автомобилът му е станал негоден за използване, отчитат магистратите.

Изкопът е бил направен от водното дружество в града заради авария по водопреносната мрежа. Общината се е опитала да насочи ищеца да съди ВиК, е записано в документите.

Съдът посочва, че произшествието е настъпило в резултат на недобро стопанисване на улица, която по закон е публична общинска собственост и администрацията е длъжна да я поддържа в добро състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Валя преди 10 години
До Анонимен 2"И сега ще го нарочат от общината и ще си върнат парите по един илидруг начин ..."Да, обичайна практика в Община Габрово. На мене лично служител в Общината, ме посъветва да не се оплаквам по служебен ред и ме препрати към човек, който да ме заплаши с този рекет институтски.
15
0
 
2
 
! Отговори
бивш колега преди 10 години
Честито Миро. Кой е следващият?
14
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Ако фактите, изложени в статията, са верни, решението е неправилно и би следвало да бъде отменено. В конкретния случай отговорността за вредите е на ВиК, а не на Общината. В и К е следвало да обозначи и обезопаси изкопа. Пише си го в законите на *** човешки език.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубава новина по ЧЕСТО ТРЯБВА ДА СЕ СЪДЯТ ОБЩИНИТЕ ТОВА Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО НАЧИНИ ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА СЛЕД КАТО ИЗГОРЯТ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕ ВИДИТЕ ДАЖЕ КАК ЩЕ ПОЧНАТ ДА ОПРАВЯТ И БОРДЮРИ И ТРОТОАРИ. НО ЗА ЦЕЛТА Е НЕОБХОДИМА РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!!!!!!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA CHOVEKA
11
2
 
4
 
! Отговори
niki преди 10 години
Навсякъде е пълно с дупки в Габрово и дори се сещам къде този човек си е строшил колата. Тези дупки ги имаше 2 седмици, не бяха обозначени и бяха дълбоки минимум 30см а на места и по 50см, изрязани в асфалта с ръб. Вече ги запълниха ама какво правиха през тия 2 седмици Общината ни си нямам на идея. Тяхно задължение е да контролират тези работи!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A така сега с тез изкопи и нас в Сливен туй ни чака
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре, че има габровци, че да съдят държавната администрация хахахха
8
3
 
17
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
До Жоможе да е било вечер в мъглата, а дупката да не е била толкова голяма. Стига с тези изрази "ама как може" като е чужд гръб е много лесно да кажеш така. На всеки може да се случи. Браво на човека, че ги е осъдил. В БГ е пълно с изкопи, които са необезопасени. Сигнални ленти почти не се слагат, *** като крадът капаци на шахти най-много да сложат някой клон да стърчи от дупката и това е.
7
21
 
5
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ЦИТАТ: "Мъжът се е движел със скорост 10-15 километра в час и въпреки това не могъл да избегне пропадането в изкопа"Нещо в информацията не е наред. Как при движение с 15 км/ч няма да можеш да избегнеш дупка на пътя?Спирачния път при тази скорост е 1 метър!
6
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дойдох да чета вицове за габровци ама останах разочарован.
5
1
 
19
 
! Отговори
тт преди 10 години
1050 лева, тия са се подиграли с него
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ще му се стъжни бе коментиращи робски душици? Всеки дремещ служител и чиновник, трябва да се ръчка до последно. Гадове на държавна хранилка.
3
13
 
9
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До Анонимен 2Вярно! На този дупе да му е яко!
2
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И сега ще го нарочат от общината и ще си върнат парите по един илидруг начин ... Добре дошли в България
1
1
 
43
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
То цялата ни държава е един "необозначен ров" и скоро ще има осъдени от "народния съд"....