Бойко Борисов е бил разпитан за пътуванията с военни самолети

Борисов е бил в прокуратурата с адвоката си Марин Марковски
Обновена: 14 яну 2014 22:40 | 14 яну 2014 21:45, Анисия Иванова
10
 Бойко Борисов е бил разпитан за пътуванията с военни самолети
Бойко Борисов. Снимка, архив: Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил разпитан днес в Софийската военноокръжна прокуратура, предаде БНР. Бившият премиер е дал показания по делото за пътуванията на властта с „Авиоотряд 28” по време на неговия мандат. Борисов се е явил с адвоката си Марин Марковски.

Делото в Софийската военноокръжна прокуратура тръгна, след като миналото лято следователи, прокурори и данъчни претърсиха сградата на авиоотряда на летище София и иззеха документи и видеозаписи за полетите у нас и в чужбина по време на управлението на ГЕРБ и на служебното правителство.

Разследването е срещу висши служители от Министерския съвет и Авиоотряда, но засега не са им повдигнати обвинения.

Бойко Борисов има право да дава показания в присъствие на адвокат. За да се изясни кой друг се е качвал на самолетите, вече са разпитани десетки свидетели, сред които офицери от НСО, бивши и настоящи служители на „Авиоотряд 28”, пилоти и стюардеси.

Назначена е и експертиза, която да покаже колко струват полетите на държавата. Разследващите сравняват иззетите списъци с пътници и свидетелските показания.
Делото бе образувано по сигнали на премиера Пламен Орешарски и министъра на отбраната Ангел Найденов, които миналата година пратиха в прокуратурата папка с информация за 309 полета на авиоотряда, някои от тях с протоколна цел. Върви и паралелно разследване за военни хеликоптери, които в нарушение на закона са използвани в мирно време за пътувания у нас и в чужбина.

Твърдеше се, че Борисов е летял с военен хеликоптер „Кугар" по време на предизборната кампания през 2011 г., когато било похарчено гориво за 7200 лв. По делото за „Авиоотряд 28” през ноември бе разпитан и бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той заяви, че е ползвал четири пъти военни самолети, като само веднъж летял зад граница - до Хелзинки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
titi преди 10 години
Ne spriaha s tormoza varhu Borisov !!! Omrazna da gledam kak go opliuvat ot vsiakade ! o6te predi da e bil Glaven sekretar na MVR , i kmet na Sofia sam do Borisov savsem li4no ! Nadpartiina sam , niamam politi4eski ambicii da sam 4len na GERB , No kato gledam kakvo praviat po nego me u4udva s kakvo nastarvenie vlastta se hvarlia varhu edin 4ovek i e v sastoianie da go sasipe i kato imidj, i kato 4est . Mogada ga rantiram za vsiaka edna stapka v karierata na Borisov 4e e po4ten
6
4
 
4
 
! Отговори
gery преди 10 години
До До гражданинСамо че Б.Б И Ц.Ц НЕ СА ВИНОВНИ ЗА НИЩО!
5
5
 
4
 
! Отговори
До гражданин преди 10 години
Протестите формално тръгнаха заради назначението на този Делян Пеевски, по причини, които са пълен фарс за народа. Истината, както сам казваш, е съвсем различна. Ако фигурата Пеевски беше оглавила ДАНС, престъпниците Боко и Цецко отдавна щяха да бъдат в затвора, където им е мястото. А може би щяха да имат и по-лоша съдба. Затова беше целият този инсцениран цирк с протести, окупация и т. н. простотии. Но балъци в държавата колкото искаш. Дал Господ, дори в повече от необходимото.
4
4
 
7
 
! Отговори
да върне милионите преди 10 години
Борисов да върне на данъкоплатците милионите, които изхарчи, за да лети почти всеки ден със самолети и хеликоптери, за да ходи на мачове у нас и в чужбина-до Барселона и др., да вози Бистришките тигри др. селски отбори, заради загубен бас, да ходи по купони и лов в държавни и горски резиденции, в компания с бизнес и др. партньори и "придружителки", да посети магарето "Бойка", на предизборни митинги и така профука милиони, докато лъжеше, че пари няма и замрази 4 год. доходите, а цените хвърчаха.
3
2
 
8
 
! Отговори
Хахо преди 10 години
Кога ще закрият безмисления военен съд и прокуратура? Това са най-скъпите и неефективни съдилища.Армията ни е стопена до критичния минимум, но пък има армия от администрация - Министерство на отбраната, Военна полиция, Военен съд и прокуратура... Смях, смях. Тези, които администрират армията са колкото армията.
2
8
 
19
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Всички предполагам знаете, че ако Делян Пеевски беше останал шеф на ДАНС лицето Борисов и лицето Цветанов вече щяха да са в затвора!!!Благодарение на "протестиращите" тези хора са все още на свобода-а не там дето им е мястото в затвора.
1
14
 
4
 
! Отговори
titi преди 10 години
Za poreden put omaskariavat Borisov ! Ne sam partiina , nito sam politi4eska .Ot godini sam savsem li4no do Borisov , i moga da garantiram vsiaka edna negova stapka i motivacia ,Nito edin ot poletite mu ne e bil zloupotreben ! absoliutno po4teno e izpalniaval darjavni4eskite si zadaljenia !!!! neka da sprat da pliuiat po 4estta mu .Svidetel sam na vsi4kite mu angajimenti o6te ot predi da bade kmet na sofia ,