Съдът разреши: Брендо може да бъде екстрадиран в Румъния

В северната ни съседка срещу него се води дело за трафик на дрога
Обновена: 21 яну 2014 16:46 | 21 яну 2014 16:36,
9
Съдът разреши: Брендо може да бъде екстрадиран в Румъния
Евелин Банев-Брендо. Снимка: архив, Булфото

Софийски градски съд реши да уважи искането на Румъния за екстрадиция на Евелин Банев-Брендо във връзка с издадената от Букурещ европейска заповед за арест.

В северната ни съседка срещу него се води дело срещу организирана престъпна група за международен трафик на наркотици.

Съдия Иван Коев се съгласи днес Брендо да замине за Румъния и не уважи искането на прокуратурата първо да приключват всички дела срещу него в България.

Магистратът обаче обяви, че румънската страна ще е задължена да връща за своя сметка Банев всеки път, когато се налага той да е в България заради течащите срещу него дело и досъдебно производство.

У нас Брендо вече има присъда от 7 години и половина затвор за организиране на престъпна група и "пране на пари". В Италия той получи 20 години затвор за трафик на кокаин.

Днешното решение на СГС подлежи на обжалване в седемдневен срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Дано си излежи всичките присъди.
6
2
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 10 години
Не мога да разбера защо занимавате българската общественост с този престъпник?Това ли е най важната новина?СМЪРТ за всички престъпници трябва да има...Само това крайно решение може да върне справедливостта в тази държава!Трябва да бъде върната смъртната присъда!Кой е този че си позволява да продава и трови децата на България?Срамно е за вашия сайт че му отделяте внимание на този *** и ***.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne stiga che choveka vi palni xaznata ami na tva otgore i go sadite ,ne vi plati li ....
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука 7г в Италия 20 я в Румъния 10-15г ще му дадът и къде ще ги лежи? В Дубай сигурно или на Малдивите...
3
0
 
13
 
! Отговори
фалафел преди 10 години
И като обиколи всички европейски съдилища колко ще лежи, на някой стана ли му ясно? И кога ще завърши тази обиколка и ще завърши ли въобще? Че то май заприличва на екскурзионно летуване.
2
0
 
11
 
! Отговори
Баце преди 10 години
до ПопокатеЗищо не разбираш, петъл.. брендич има бизнес в БГ, Романия и Италиа. Затова се правят тия екскурзии за държавна сметка. Все пак кризата си е криза, па дори и за кокаиновите крале. Бате бренди спестява от билети..
1
1
 
13
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Този взеха да го разнасят като панаирджийска мечка. Първо посети българските затвори, после италианските затвори, сега ще пробва и румънските. Много е лесно да пренасяш дрога, когато имаш чадър, но паднат ли твоите от власт, става мазало. Питайте Самоковеца. Подобен случай на "турист" е бившия панамски диктатор Нориега. Съдиха го в 3 държави. От един затвор излиза, в друг влиза. В момента лежи, а когато излезе - чака го още една присъда в друга държава. Брендо може да задмине рекорда му. :)