Сидеров ще се изправи пред съда, обеща Сотир Цацаров

"По случая да се работи експресно"
Обновена: 23 яну 2014 13:41 | 23 яну 2014 10:45, Камелия Цветанова
49
Сидеров ще се изправи пред съда, обеща Сотир Цацаров
Снимка: Булфото, архив

Разследването срещу ледера на "Атака" Волен Сидеров ще влезе в съда, заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който обеща по случая да се работи експресно, но отказа да се ангажира със срокове, защото предстоят разпити на свидетели.

Вчера беше възобновено наказателното производство срещу националиста за хулиганство и лека телесна повреда, след като той се отказа от депутатския си имунитет.

Още по темата
Думите на главния прокурор днес бяха провокирани от изказване на Сидеров, който поиска също експресно да се работи и срещу бившия премиер Бойко Борисов за използването на военната авиация и правителствения „Авиоотряд 28“ .

"Основното разследване, върху което трябва да се концентрираме, са военните въздухоплавателни сили. Не че „Авиоотряд 28” е по-маловажен, но нещата с военните въздухоплавателни средства също не са добре - от 49 полета, 22 са били празни", допълни Цацаров.

„За всеки, за когото има основание да се поиска имунитетът, ще се поиска”, отсече главният прокурор. 

Колкото до започващото днес дело за източване на пари по програмата САПАРД, Цацаров посочи, че са били допуснати тактически грешки, защото нещата не са били обмислени, както е трябвало. Поставените високи доказателствени стандарти явно са грешка, смята Сотир Цацаров, предаде БТА.

По думите му изцяло преценка на наблюдаващите прокурори ще бъде това, дали утре, когато започва отново делото срещу Цветан Цветанов за отказаните подслушвания, да се поиска за втори път отвод на съдебен състав, този път  заради лансирана версия, че съдията е син на приятел на бившия министър. При първия опит делото да започне прокуратурата поиска отвод на съда, заради публикации в медиите, че съдия Димитрина Ангелова е имала близки отношения с адвоката на Цветанов.

Прокуратурата ще е готова със становище по проекта за нов НК, но това няма да е в рамките на две-три седмици, прогнозира главният прокурор. Той смята, че вчерашният доклад на ЕК показва по-скоро недобрата подготовка и нездравословния вътрешен климат, който има в специализираната прокуратура. Шумни акции от телевизионни екрани, със съмнителен краен изход, бяха част от работата на спецпрокуратурата, припомни Цацаров, който смята, че е необходима промяна в закона, за да бъдат преосмислени компетенциите на това звено.

Представляващият Висшия съдебен съвет Соня Найденова оцени евродоклада като обективен и балансиран, и припомни, че е имало опити за вмешателство върху независимостта. Затова е нужен още по-ясен механизъм за реакции в тази насока, коментира тя.

Найденова прогнозира, че няма да са необходими месеци, за да бъде унифицирана дисциплинарната практика на ВСС.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацата САМО шуми около себе си и нищо не прави... Близък на Делян Пеевски, слугата на Доган бей е главния прокурор. Да сте видяли,или чули да има осъден бившкомунист и изпртатен в затвора? Нееее,нали? Ами че и той си е бившкомуняга и слуга на доганя...Хитрец...)))
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ще възобнови ли г-нът гл.прокурор делото срещу синчагата на свой софийски колега, който уби двама млади хора, уби от гадния лайф стайлна уялите се богаташки изчадия незаконна гонка със супер кола. А, прокуроре? Или обявете присъдата му, ако сте го открили из света, за да го съдите? Щото делото е обществено значимо ЗА МОРАЛА НА СЛУГИТЕ НА ТЕМИДА. Или за такива като него и Стависки, също убил двама, няма съд? Виж, за прах в очите с-с-с, дръж, юря-я на клоуна .. А и много морал демонстриран - съдията бил син на приятел на Цветанов..леле-е.., а нямат ли еднакви букви в имената, ау-у ...
39
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Цацаров,- За всеки удар по полицай, ще завеждам дело Браво, но-о-ооо, какво става от 6 месеца в центъра на София...???Ако те слушам - Ще да е масово поклонение на Будисти... Но като погледна виждам - Масови хулигански прояви на "Буда"-ли...Опс-с-ссс, май сбърках... - Той "Буда", май, и теб назначи...!!! Така поне се разбра от "онзи" запис, дето в него, ти каза, че "нямало" престъпление....
38
6
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
Само така-съд за единствения истински патриот,милеещ за Родината си!Да живее беззаконието!
37
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов и Цветанов поне имаха правителство, а сюргюна сидеров само пръска екскременти като слюнка, ще трябва един тон сол да изяде, докато им стигне поне до орехчетата!
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо тази прокуратура работи така експресно единствено срещу г-н Сидеров? Да не би случайно Цацаров да изпълнява политическа поръчка срещу АТАКА?
35
2
 
15
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
*** - кога ще внесеш обвинения срещу върхушката съсипала България???Опитват се да си начесват крастата с Атака - сякаш Атака управлява последните 23 години - сякаш Атака ограби брутално спестяванията на хората, сякаш Атака продаде на безценица стотици предприятия, сякаш Атака даде ерп-тата, сякаш Атака даде Лукойл, сякаш Атака даде златото на България - не долни комунисти - всичко това е дело на комунисти - и има още много - сякаш Атака направи реформите във всяка една област, които реформи са провал навсякъде - в образованието, в армията, в пенсионната система, в здравеопазването - док
34
2
 
13
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Няма по-гнусна партия от бсп и уродливите и ракови разсейки - Атака ли затвори блоковете на Аец - минали няколко международни експертици - като всички доказват, че могат да работят - при това безопасно - през всичките тия години Атака се опитваше да защити интереса на хората - съвсем отделен е въпроса, че много прости хора гласуваха и гласуват за партиите съсипали и продължаващи да съсипват България
33
0
 
6
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Цацо..цацо сато тия от Костинброд ли?
32
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Цацаров ако свалите имунитета на Боко това ще е за него удар под кръста и няма да може да го преживее.А вие се пазете да не Ви настигне някой куршум.
31
10
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Цацаров да побърза ,защото не се знае Болен дали пие лекарствата и до утре може да спретне някой нов цирк.
30
9
 
7
 
! Отговори
няма такова нещо преди 10 години
от 49 полета, 22 са били празни--*** атакаджии да вземат да проверят къде в света всички военни самолети летят пълни в двете посоки. Просто няма такова нещо! Няма такава армия!Поредната политическа помия на турско-комунистическата хунта и тяхното джудже наречено партия Юруш.Оставка и избори!Веднага!Всеки месец хунтата на власт, носи стотици милиони лева загуби на нас българите!
29
5
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
а затова,че Сидеров се е подиграл на жалкия парламент,който не заслужава и грам уважение,а само присмех...заслужава само аплодисменти
28
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 10 години
подлогата Цацаров,който свърши по случая със Сидеров повече рабора отколкото за цялото си пребиваване на тоя пост...дебелия продажник изпълнява поръчки,но ще остане с пръст в уста..тия който му дърпат конците(той е една обикновенна марионетка, която подскача според съответното дръпнато въженце) - също !!!
27
0
 
8
 
! Отговори
Г-н Поръчков преди 10 години
Г-н Поръчков Главен Прокурор Цацаров.Какво очаквате от него, на него единствената му цел е да не наруши опорните точки на г-жа Моника Станишева.Тази личност е възможно най-пародийната в българската съдебана система.Интересно как такива *** основно от Пловдив се пръкват -- пример ***.
26
3
 
15
 
! Отговори
ник преди 10 години
Гн главен прокурор не виждам да искаш имунитета на Славчо Бинев за закана за убийство и да го арестуваш като петното!Нали с еднакъв аршин уж трябва да се мери? Изглежда ,че и на теб някой ти дърпа конците
25
13
 
17
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Вчера Сидеров се подигра най-нагло с парламентаризма и БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ , дано го осъдят ефективно и то да полежи изветсно време на лек режим в някое от затворническите общежития в колкото се може по голяма стая пълна с братя роми .
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ТИ КОГА ЩЕ СЕ ИЗПРАВИШ ПРЕД НАРОДА ДА ОБЯСНИШ ЗА ЗАВЕРАТА КОСТИНБРОД ,КОЯТО СКАЛЪПИХТЕ !
23
10
 
20
 
! Отговори
А. Доган преди 10 години
Закривам проекта Атака. Ашколсун Юруш!
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ибрик, ***,ибрик,*** та чак до тайван.