Правосъдие! Бивш депутат върху затворническия нар

Митхат Табаков е зад решетките за неизгодна сделка за ?18 млн.
Обновена: 4 фев 2014 11:54 | 4 фев 2014 11:54,
117
Правосъдие! Бивш депутат върху затворническия нар
Митхат Табаков. Снимка: архив, Булфото

Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков влезе в затвора във Варна, съобщи БТА.

Табаков вече трети ден излежава присъдата си от 5 години за сключване на неизгодна сделка, докато е бил кмет на община Дулово.

Ексдепутатът беше осъден за това, че през пролетта на 2009 г. е облагодетелствал варненската и роднинска фирма "Джеми" ООД, собственик на фирмата е Зехир Мерт, чиято дъщеря е съпруга на брата на Митхат Табаков – Сали.

Според обвинението в нарушение на Закона за обществените поръчки "Джеми" е спечелила конкурс за изграждане на ВиК-система и пречиствателна станция в Дулово по проект за 18 млн. евро по оперативната програма "Околна среда" на ЕС.

Освен Табаков в затвора е и бившият зам.-кметът на града Алтан Чаушев, който според прокуратурата е помогнал на Табаков да извърши длъжностното престъпление, тъй като е бил шеф на комисията, класирала кандидатите във въпросния конкурс.

Варненската фирма е предпочетена от общинското ръководство, въпреки че предлага да изпълни проекта за двойно повече време (над 1000 дни) от конкурентите си - сдружението "Кантиери модерни" (Италия) - "Главболгарстрой - Русе" АД и "Понс Одесос" ООД – Бургас.

Още по темата
Освен това варненската компания дала едва 15 години гаранция на инсталацията, за разлика от другите две фирми, които гарантирали поне 50 години безпроблемна експлоатация на водопровода.

Връзката между осъдения Табаков и собственика на "Джеми" ООД бе доказана и чрез СРС-та, които уличиха двамата в договаряне на конкурса, припомниха още от държавното обвинение.

Чаушев и Табаков са настанени в приемното отделение на Варненския затвор.

Това далеч не е първата присъда за бившия ДПС депутат, който през октомври 2012 г. бе осъден на 4 години затвор заради взимане на подкуп от 10 000 лв. от бившия директор на ВиК-Силистра Петко Горбанов през далечната 2004 г.

Миналата година, през юли, Табаков и колегата му в 41-то НС Гюнай Сефер бяха осъдени за документна измама и престъпление - получили са неправомерно над 370 000 лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства за извършени строително-монтажни работи.

Злоупотребите на двамата е свързана с две обществени поръчки за строеж на 7-километрова отсечка от селски път между село Окорш, община Дулово и главния път Силистра – Шумен в края на 2006 г.

Тагава Табаков получи 11 години затвор, а Сефер – 10. Последните две присъди са обжалвани и съдът още не се е произнесъл окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
готин преди 10 години
само така и не е единственния,има още 200 такива мамка му
101
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Исмаилako se sbiem s Turciq....Ti koq strana 6te vzeme6?nali si BALGARIN:))))
100
0
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
До МАНГОti pak otkade znae6
99
0
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Да не повярва човек !
98
8
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА ДПС!!! преди 10 години
ТЕ СЕ ОКАЗАХА ИСТИНСКИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ!!!МОЖЕ ДА СЪМ ХРИСТИЯНИН , АМА ЩЕ ГЛАСУВАМ за ДПС!ТИЯ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ !
97
0
 
5
 
! Отговори
МАНГО преди 10 години
ГЛАВНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА ,ЛЕЛЯ НА БИВШАТА ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА-АТАНАСОВА СЪЩО ТРЯБВА ДА Е ВЪТРЕ,ОБЩ.ДУЛОВО И Е...ХА МАЙКАТА,А СЕГА БРАТЯТА ПОПОВИ ,ДЕ ПЕРАТ ПАРИТЕ НА МИТЮ ОЧИТЕ ТА И ГОЛЕМИ ГЕБЕРИ ,ПРИБЛИЖЕНИ НА БОЦКО И ЦЕЦКО,ЧЕ ДНЕС БЕГ РАЗШЕТАЙТЕ СЕ МАЛКО И В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ,ТА ДА ДОБИЕТЕ МАТЕРИАЛ ЗА ДРАСКАНЕ....
96
1
 
5
 
! Отговори
МАНГО преди 10 години
ЛИЧНО ГО ПОЗНАВАМ ТОЯ ТАБАКОВ,КРАДЕШЕ С *** СИ,А И ГЛАВНАТА СЧЕТОВОДИТЕЛКА В ТОГАВАЩНО ВРЕМЕ Е В ИГРАТА,НЕ СЕ ОТЧЕТОХА НА ДОГАН И СЕ МИСЛИХА ЗА БОГОВЕ,ОСВЕН ТОВА БЕШЕ И ДОКТОР -ГИНЕКОЛОГ ,НЕ ОСТАВИ БРЪКНАТА П..КА В ДЕЛИ ОРМАНА,ТА ЗАД ТИЯ 5 МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ И ЕДНА 0,А АЛТАН ЧАУШЕВ ЩЕ НЕ ЩЕ МУ ИЗПЪЛНЯВАШЕ ЗАПОВЕДИТЕ,ЧЕ ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И МОКРОТО.
95
4
 
7
 
! Отговори
qdosan преди 10 години
Има свободно място във Варненския и за Данчо Ментата.
94
0
 
6
 
! Отговори
Дон Кольо преди 10 години
Аз искам да осъдят и ония, дето викаше "Йеееее, забрайхти мъ сичкитьеееееее"
93
2
 
5
 
! Отговори
ЛОРА преди 10 години
До Исмаил ***
92
7
 
8
 
! Отговори
простотии преди 10 години
как пък не видях един да каже , че и българите грешат.. Хей народе ...събуди се. Че са вкарали двама/Митхат и Алтан/ не би трябвало да ни задоволява. И между другото защо само турски имена , къде останаха нашите с българските имена .. Тези двамата турци за 5 км. път са откраднали толкова ... а нашите ББ и ЦЦ и Дончев и още кой беше Добрев ли за толкова магистрали знаете ли какво си гушнаха. Както се изразяват някои подолу за Исмаил да си хване пътя на изток .....хайде да поспорим...а ние
91
0
 
32
 
! Отговори
Следващият моля преди 10 години
Остават още 240 депутата да вкарат в затвора, заедно с правителството на Иван Костов, което разпродаде България на безценица
90
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Представете си сега какво се случва на по-горните нива?! ДОГАН е голем... станишко му прави дудуци! А ние...!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тo be continued !
88
1
 
7
 
! Отговори
Ани адвокатура преди 10 години
Мъжки мникюристки правите ли разлика м/у Условна ., Ефективна ., Влязла в сила присъда с изпълнена заповед за задържане и приведено изпълнение на Присъдата ? О,мръзна ми да обяснявам на щастливи хомосексуалисти че в България депутат излежаващ в затвор няма (ако не броим ***)
87
1
 
7
 
! Отговори
Dan до Men и 46 преди 10 години
Не, не съм взел двойният аршин, просто говоря за осъдени...иначе като говорим за Б.Б. Цв.ЦВ.които са подсъдими, трябва да споменем и другарите Станишев, и Овчаров, но обръщам пак внимание, те НЕ СА осъдени, само случая със Станишев още не ми е ясен как точно хем е виновен хем не е осъден а само административно наказание за "някакви си папки пък били те и с гриф "секретно"", а да не забравя и другарката Масларова щом ще си говорим за подсъдими за корупция...та усетихте ли разликата или - Ц, НЕ "Защото сме социалисти"
86
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Местан и Доган кога ще ги видим в затвора.
85
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неможе да бъде!!!Депутат в затвора,трябва да видя Дунава дали тече наобратно :)
84
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИсмаилПърво за какви права ни говориш след като нямаш капка уважение за страната в която живееш. България се пише с главно "Б". Второ един гражданин освен права има и задължения в която и да е страна. Изповядвай си религията която си щеш все ми е тая, но след като живееш в България и имаш български паспорт си българин. А ти какъв си между впрочем?
83
32
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Ами като няма значение религията защо няма нито един прокурор или съдия мюсюлмани?Каква вина имаме че сме се родили с друга религия?Има значение и България прилича на християнски халифат подобно на арабите. САМО ДПС!