Златанов с тефтерчето на съд за престъпление по служба

Според обвинението той вредил на хора, за да угоди на други
Обновена: 4 фев 2014 14:00 | 4 фев 2014 13:46,
48
Златанов с тефтерчето на съд за престъпление по служба
Филип Златанов. Снимка: Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси

Бившият шеф на антиконфликтната комисия Филип Златанов отива на съд за престъпление по служба, става ясно от съобщение на прокуратурата.

В обвинителния акт е записано, че от 21 септември 2012 г. до 9 юли 2013 г. Златанов не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави за други лица облага или да причини вреда.

Още по темата
От това според държавното обвинение последвало разколебаване на доверието на обществото в дейността на Комисията и резултатите от нейната работа като независим орган, установяващ конфликти на интереси на лица, заемащи публични длъжности в Република България, както и накърняване на авторитета на КПУКИ.

От прокуратурата допълват, че в хода на досъдебното производство са разпитани 32 свидетели, изготвени са 5 компютърно-технически и една съдебно-почеркова експертиза по случая.

Dnes.bg припомня, че скандалът с Филип Златанов избухна, след като из медиите се завъртяха страници от тефтерчето му, в което той "оправя" и "удря" по нареждане на И.Ф. Заради скандала Искра Фидосова напусна парламента и ръководството на ГЕРБ.

Няколко кметове, тормозени по думите им от Златанов, обясниха как им е упражняван натиск, за да изпълняват нечии нареждания.

Така например кметът на Велинград Иван Лебанов заяви, че три години и половина е бил подложен на непрестанни проверки от всякакви институции.

"Самосезиране за Лебанов- ? - решението готово – изчаквам – удар", пише за него в тефтерчето на Златанов.

Милчо Доцов, бивш кмет и екскандидат кмет на Берковица, също разказа за своите перипетии с КПУКИ и настоя, че комисията се е превърнала в инструмент за притискане на неудобните.

Венцислав Кудкудейски, кмет на Медковец, община Монтана, също е проверяван от Комисията за конфликт на интереси. До неговото име в тефтера е записано да не се бърза: "И.Ф. иска да се забави, защото градоначалникът е от БСП, но вече добре работи с ГЕРБ".

“Не удрям, не оправям, не си спомням! Това са мои лични записки, които нямат нищо общо с политически рекет, нито с изпълнение на някакви указания от когото и да било", нееднократно обяви в своя защита Филип Златанов.

Над четири месеца прословутото му тефтерче бе и на "литературно четене" сред депутатите, които спретнаха нарочна анкетна комисия, която трябваше да открие нередностите и да ги предаде на прокуратурата, която днес вече е готова с обвинителния акт и го внесе за разглеждане от Темида.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
гейБЕР; преди 10 години
Пак се отвори работа на МЕНКО МЕНКОВ, който е защитавал , все в затвора е вкарал .... пример БРАТЯ ГАЛЕВИ???????????
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи крайно време е настанало да се удари и писателя на тефтерчето и мрачните фигури, които са му командвали кой да се удари, кой да се оправи и т.н.
41
0
 
7
 
! Отговори
Нели преди 10 години
Вижте го само колко тъпо и малоумно изглежда, има вид на умствено изостанал. Тоя трябва да го освидетелстват, не да го съдят.
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да ще отпадне, но не защото е лично а пъров защото няма доказателстав че тефтерчето е негово и второ защото защото завъртулки от типа Б.Б е по помалок от Ц.Цц неознава нищо. кой е Б.Б. Боряна бисерова? богдаан борисова? откъде знаем, че става въпрос за политик? ц.Ц Цветган цветанов ли е или цецка Цачева? някакви драскулки, които някой е написал - тоав е несериозно. А може и тефтерчето да е подхвърлено. вижте ако имаше и запис с камера или джисеем щеше да е друго...
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТОЯ ЗА ДА ОТЪРВЕ КОЖАТА ЩЕ СКЛЮЧИ СДЕЛКА И ЩЕ ПРЕДАДЕ БУДА, ФИДОСКА И ЦВЪК!!БОРИСОВ ГО ЧАКА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И ТОЙ ДОБРЕ СИ ГО ЗНАЕ НО Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ ЩЕ БЯГА В ЧУЖБИНА ЗА ДА ОТЪРВЕ ЗАТВОРА!!!
38
6
 
4
 
! Отговори
Светлозар Герасимов преди 10 години
И всичко това ще отпадне , защото тефтерчето е лично ,а не е официален документ (няма и СРС-та) и няма никаква доказателствена стойност. Може да си пише каквото си поиска в личния тефтер (не го защитавам или нападам , а се опитвам да проумея логиката на съда и закона като цяло) .
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това ако бе в нормална държава, досега вече партия ГЕРБ не би съществувала. Да и сегашните са същите, но ГЕРБ дойде с новия морал. Но както пише по долу 37 , престъпниците не могат да имат морал. То им в същността, така че ББ каквото и желание да има да направи нещо добро, то ще бъде за сметка на извършено престъпление върху друг.Както се казва "Вълкът козината си мени но нрава не". Жалко за хората, които лесно ги манипулира с неговия просташки стил.
36
3
 
8
 
! Отговори
Герберист преди 10 години
А пък Сталин казваше Тито безспорно е ***, но си е наша *** и Филип Златанов си е наш и ние си го обичаме и ще си го защитаваме.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКВО СТАВА С КМЕТА НА с.КРЬСТАВА господа от ПРОКУРАТУРАТА С КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ !!! " RASLEDVAYTE GOO " !!!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай Тошо...всичко отива по дяволите!
33
1
 
18
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Този човек трябва да лежи в затвора до живот. Все едно да си записваш колко и кога си изневерявал на жена си. Такива хора няма значение от коя партия са-прости маргинали.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СвакоНовият Филип Златанов е Волен Сидеров.Все хора с капацитет слагат за тая работа
31
0
 
18
 
! Отговори
ефрейтор Митев преди 10 години
В казармата старшината ни казваше "който е *** и не може да помни, да си записва. Я вижте аз какъв тефтер си имам".
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ИФ изчисти ли си името?
29
0
 
7
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
Демек пред крадени депутати(разбирай копуване на пърче, вместо парата да минава през него)Взривеният влак с родилки от турски агенти бледнее?
28
0
 
13
 
! Отговори
Свако преди 10 години
Абе, тук става дума за Филип Златанов. Какъв Волен ви тресе бе маймуни.
27
1
 
4
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименИ ти на такъв човек се кланяш?Значи ако ще го разглеждаме като терикат който от нищо стана милиноер да браво, евала поклон.Само не знам защо трябва да си го избираме да ни представлява, че и да се надаме да направи нещо в разрес с личния си интерес.
26
0
 
12
 
! Отговори
Бай Тренчо преди 10 години
Що се правите на улави бре, много ясно че ББ,ЦЦ,ИФ са начЕлниците на ГЕРБ! Кой да е?? Ай не се правете на ударени!
25
0
 
6
 
! Отговори
ViturStSt преди 10 години
До АнонименДемек всичко е по лични причини.Ако не се бяха скарали за пари още да са си заедно и да му го крепи в парламетна?Типично *** от възрожденксата литература.Ако ще и турско да стане само да прецака комшията на който завижда.
24
0
 
9
 
! Отговори
Фидоска преди 10 години
Да се удари. Веднага!