Окончателно: Върнаха делото за бюлетините от Костинброд

Апелативният съд видя обвинението като "абстрактно" и "обобщено"
13 фев 2014 17:10,
82
Окончателно: Върнаха делото за бюлетините от Костинброд
Бюлетините от Костинброд. Снимка: архив, Булфото

И Софийският апелативен съд счете, че прокуратурата е допуснала неточност по делото за бюлетините в Костинброд.

Така магистратите потвърдиха решението на Градския съд, с което делото бе върнато за отстраняване на съществени нарушения, допуснати в обвинителен акт срещу бившия главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

В средата на декември м.г. той бе обвинен от прокуратурата за престъпление по служба, а също и в занижен контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС върху печатницата  "Мултипринт" по договора за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини.

Още по темата
Тричленният състав на Апелативния съд сега смята, че обвинителната теза на прокуратурата е поднесена в "абстрактно-обобщен вид", в който не би могла да получи одобрение от съда.

"Липсва конкретика за престъпното поведение на Желязков, както и за преследваната цел и получената облага", твърдят магистратите, чието решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Dnes.bg припомня, че новината за откритите в печатницата в Костинброд бюлетини, готови за експедиция, се появи ден преди предсрочните избори и даде на ГЕРБ основания да коментират, че операцията е използвана за манипулиране на общественото мнение в деня за размисъл.

Разследването започна след сигнал на Мая Манолова от БСП, според който "вече отпечатани бюлетини са изнесени от печатницата и разпространени с цел манипулиране на изборите".

Впоследствие се разбра, че в склада има 350 хил. бюлетини, които не са попълнени и така и не бяха събрани доказателства за манипулация на изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама точно така, дръжте Мая Костинбродска , Серльо, Бюрека и Местан за нарушаване на Конституцията и сътворения преврат след това.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Пълно е с *** КОй назначи/избра Цацата! Кой бе? Кой? Кой надничаше през рамото на хората които го избираха? Кой беше той? И той ли е комунист, а? (Че е комунист комунист е, ама олигофенчетата му си мислят обратното)
70
1
 
7
 
! Отговори
Пълно е с Тролове преди 10 години
От 3 коментара тук два са на *** на БСП. Ето тролчета една тема -- Вашия поръчков прокурор Цацаров как ще реагира-Нали той с Мая Маноова инсцинираха всимчко в Костинброд!
69
1
 
12
 
! Отговори
до 64 преди 10 години
ПРАВ СИ. ВСИЧКИ ТЕЗ ЗАХРАНЕНИ НА СОЦ ЯСЛА сер ГЕЙОВЦИ КОРУМБАШЕВЦИ,добревци гаргата мая много ги е страх да не загубят яслата и се борят с цената на всичко само да са на ХРАНИЛКАТА. БАБИТЕ И м се радват на социалната тъпотика и на 5 те лева увеличение на пенсиите.МУСТАН МАЗНИЯ ФЕС СИГУРНО НЯМА ДА МУ СЕ ОТДАДЕ ДРУГА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ЛЕЕ ТЪПОТИИ ПРЕДСКАЗАНИЯ.ТЪПАКА ДА УЧИ БЪЛГАРИТЕ.
68
10
 
2
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До anjknsПри ГЕРБ министър на културата беше ***, а министър на транспорта - *** - тогава що не рИвахте бе?
67
1
 
8
 
! Отговори
anjkns преди 10 години
До бясДа ако ти е приятно да те управляват *** и турци няма проблем
66
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И СЕГА КАКВО ЩЕ Я ПРАВИМ СЕСТРА ГАЛЕВА? С Е...Е САМО НЯМА ДА И СЕ РАЗМИНЕ НА ДОЛНАТА ***
65
15
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
До Анонимен 65 Мене ако питаш скандала в Костинброд обслужи и ГЕРБ, и БСП - мобилизира електората и на двете партии..... Отделно че който и да е режисьора на "спектакъла" - предствител на другата страна също е вътре....
64
2
 
2
 
! Отговори
ау преди 10 години
До ТАКА Е КЪРЛЕЖ...Винаги се удивлявам, когато видя хора, които с всички сили се стремят да се покажат в светлината на високо образовани, умни и интелигентни, а в същото време не забелязват колко голямо магаре са се оставили да ги води. Туй ше да е някакъв български феномен.
63
4
 
15
 
! Отговори
ТАКА Е КЪРЛЕЖ... преди 10 години
*** ПЛАЩАТ НА ОКОЛО 700-ЧОВЕКА , ЗА ДА ПУСКАТ ЛЪЖИ И ЦИНИЗМИ ПО ФОРУМИТЕ !!ПАРТИЯТА ИМ ПЛАЩА С ТВОИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ И ТАКСИ!НА ТОВА---ПАРТИЯТА МУ ВИКА "РАБОТА"/ ...и "борба с младежката безработица"/..ха,ха,хааааааааааааа
62
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стана ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред в. "Труд"... Тези 5-6 % прекрасно си пасват с 350 х. непласирани бюлетини
61
2
 
17
 
! Отговори
Кърлеж преди 10 години
Баси... където и да кликнеш все на кутевчета и йотовчета попадаш! Тея са като пучи въшки.
60
14
 
1
 
! Отговори
оффф преди 10 години
Хайде, хайде..повече от ясно е, че гербавите този път дадоха засечка. Използуваха същите комунистически номера и нямаше начин да не паднат в собствения си капан. Имало е напечатани половин милион действителни бюлетини, сега на ход са тези, които са ги поръчали. Щом не са ***, значи са гербавите. Точка по въпроса. Изложиха се.
59
7
 
3
 
! Отговори
АБЕ ,ДИДО.... преди 10 години
....ТОВА ДНЕШНОТО ВРЕМЕ И ПО ТУРСКО ГО Е НЯМАЛО....!ПО-ДОБРЕ Е СУЛТАНА ДА СИ ДОЙДЕ , ЧЕ ОТКАК НИ УПРАВЛЯВАТ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ --ВСЕ ПО-МАЛКО ОСТАВАМЕ В БЪЛГАРИЯ!АКО ДОЙДАТ ТУРЦИТЕ --ЩЕ ГИ СРЕЩАМ С ЦВЕТЯ И ГЮЛ!!
58
1
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 10 години
Щом цял един народ допусна ,едно келево дупе на речено Мая Манолова.да го манипулира и се подиграе снего и не успя да се противопостави, акъл не ми побира кой ще спре редовната турска армия ако утре тръгне към София. Един отчаян и немотивиран народ никога не би защитил достойно родината си.
57
0
 
18
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕ ЛИ СЕГА преди 10 години
....ЧЕ *** НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ВОЛЕН-ИБРИКЧИ!!!???????***...... Е ПРОСТО ПОРЕДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПИОНКА ОТ КУКЛОВОДИТЕ НА "СОЦ-***"!!!НИЩО ПОВЕЧЕ!!!
56
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратителна манипулация. Всички знаехме, че е такава. Но тройната коалиция и до днес си служи с нея като аргумент срещу ГЕРБ. Тя и сега е готова преврат да направи, само да задържи властта. Впрегнала е цялата държавна машина за нови манипулации и всякакви мръсотии. Никой не може да се бори с тях. Те са всесилни, с многогодишна практика, а и кадрите на ДС й служат, защитавайки собствения си интерес. Много са и тези, дето не искат да си развалят комфорта. Трябва много да се внимава.
55
1
 
21
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ "ПОТРЕСАВАЩИТЕ НОВИНИ" ---НА +НОВИЯ ГЛАШАТАЙ НА СОЦ-***"-----ДУДУК БЮРЕКОВ!!!ГОЛЯМА УСТА --КАТО ДУПКА НА" СОЦ-***"......ИНАЧЕ "нищо съществено"...ха,ха,хаааааа
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 56Лъжец!! Във "Вести БГ" такова нещо няма! Току-що проверих!*** скапан!
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"ВЕСТИ" прилага част от отчет за 30 дневен период през януари т.г., изпратен до отдела за медийна комуникация на ГЕРБ и лично до близките до бившия министър-председател Бойко Борисов, Инна Пелева и Румяна Бъчварова В отчета се посочва, че от 1 до 31 януари са публикувани 2986 коментара, 1789 от които в 58 електронни медии, останалите - в социалните мрежи. В отчета са приложени и линкове към постовете.