Куршум джамия в съда, а отвън протести: Свобода или смърт!

Протестиращи изпочупиха стъклата на Джумая джамия
Обновена: 14 фев 2014 14:03 | 14 фев 2014 12:03,
271

Снимка: Булфото

Апелативният съд в Пловдив даде ход на делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство.

До момента пред магистратите са се изказали адвокатите на Община Карлово, а в момента тезата си излагат представителите на Главното мюфтийство.

Още по темата

Малко след 12 и 30 часа пледоариите mриключиха и до 30 дни магистратите ще излязат с решение по спорния казус.

Пред сградата на съда над хиляда души от цялата страна протестират със запалени факли. С емоционални изказвания ораторите припомниха важни откъси от българската история.

Кордон от жандармерията е застанал пред входа на съда, с лице към демонстрантите, които държат плакати с надписи и пеят възрожденски песни.

Протестиращите заявиха, че са готови за крайни действия, за да защитят страната, "ако съдът продължава да слуша мюсюлманите, а не българския народ".

Впоследствие част от тях тръгнаха из улиците на Пловдив и блокираха възловото кръстовище на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети Обединител".

Шествието на протестиращите беше предвождано от деца от народно читалище "Христо Ботев" в Калофер, полицията плътно следваще похода им.

Униформените обаче не успяха да овардят прозорците на Джумая джамия, които бяха изпочупени от разгневени протестиращи, които хвърляха павета, камъни и бомбички по сградата.

Повече от 10 минути хората скандираха: "Долу ДПС" и пееха възрожденски песни.

Малко по-късно хората потеглиха към турското консулство, предвождани от свещеник, държащ голям кръст и икона на Исус Христос. Демонстрантите скандират: "Българи, юнаци" и "Свобода или смърт".

Пред консулството има засилено полицейско присъствие, униформените са с каски и щитове.

Броят на участващите в митинга непрекъснато се увеличава. По данни на полицията те са 3000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
23
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,До кога евроунижения?- Взеха ни пазарите и заводите, разориха ни селото и искат да ни изкупят земята - МЪЛЧИМ!- Взеха ни 10% от спестянатията, 90% живеят с доходи под Обществения минимум от 562лв., качват ни възрастта за пенсий МЪЛЧИМ!- Спряха ни евтиния от Козлодуй, пробутват ни скъпия фото-ток и ни пречат да печелим от Южен поток и Белене- РАЗГРАБВАТ НИ ЗЕМЯТА И ИСТОРИЯТА ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ? - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Р.Рейгън!!!ВСЕКИ ПЪТ, КАТО ЗАМЪЛЧИМ, ТАКА И СТАВА!!!.
227
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До slaviankaНе пари, ами направо да си ни върнат земите!!
226
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много отдавна каза че това ще се случи и го заслужавам защото българите не гласуват на избори, за разлика от анадолците от Турция.ще бъде така по време на избори за български парламент българите не гласуват за политици те гласуват в анадола за нашите български политици
225
0
 
26
 
! Отговори
Тодор Александров преди 10 години
Не давайте ни педа от нашата българска земя! Протести до край! Никакви джамии да се врщат. Имате подкрепата на свестните българите от Македония.
224
0
 
24
 
! Отговори
протобългарин преди 10 години
има надежда да пребъдем
223
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ето ги и НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ - ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ, *** заради жалката си службица са готови да забравят род и родина и по заповед да лижат турски ***. За да се оправим трябва да създадем силови групи за борба и обезвреждане на жандармерията чрез военни тактики както ги обучават протестиращите в Украйна.
222
2
 
21
 
! Отговори
boril преди 10 години
tova e predskazano.anglicanite sa edinstveno vinovni-bosfora i konstantinopol dasa turski.no idva vremeto.otnovo zarigrad ste bade hristianski. turzite v anadola-rodinata im.kakvo praviat te zarigrad,
221
0
 
18
 
! Отговори
slavianka преди 10 години
koi ot debelite ni politizi, komisarkite v brüksel ste se osmeli da poiska ot turzia-pari za odrnska trakia,tolkova zemi,kasti-d tozi otvorko advikata-parvo toi na besilotolkova e nagal-predatel
220
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
slavqnin ti kato komunist i drugar na mestan xai odi stroi komunizma ne davai akyli tuk nikoi ne ti gi iska
219
1
 
34
 
! Отговори
Юрий Балчев преди 10 години
Днес в Народното събрание на Р.България един български турчин,обяви война на българите!В същото време в Пловдив,се разигра картата на етническата омраза.Това е сценарий,който ще завърши с непредвидими паследици и за българи и за турци.Само да напомня,че сега не е Х!Х век и няма вече Турска империя.Нека хубаво да преценим,кой иска българи и турци да секарат.
218
9
 
22
 
! Отговори
DANS преди 10 години
nyakoi bulgari se opitvat da siszdavat kaus viv dirjavata vnimavayte viv kakvo se zabirkvate nedeyte da birkate religiyata viv politikata jamitayata si jamiya cirkvata sio e cirkva vseki da si gleta rabotata ako stane po seriozno gube6tite 6te sa bulgarite ne turcite !!!!!!!!!!!! umnata
217
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямаше ли кой да и драсне клечката на тая дървена барака?
216
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E DOJIVQXME I BYLGARI DA BIQT BYLGARI.SRAM I POZOR ZA POLICIQTA.
215
17
 
23
 
! Отговори
kam 231 преди 10 години
TURSKIYA NAROD E SAS SAMO4USTVIE I S IASTORUA,POTOMCINA CYALA IMPERIYA KOMANDCALA EVROPA 500 GA TI- NASLEDNIK NA ASPARUHOVITE CIGATI OT BREGA NA VOLGA
214
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така става защото много ги търпяхме,ако искаме тази крадлива партия ДПС,БСП И АТАКА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ българи-това е нашето спасение,по-нагли депутати от тези три партии не съм виждала,СерГЕЙ-МЕСТАН И Болен са най-голямото зло за нас,гледах по БТВ изказване на главния секретар за случея в Пловдив и останах с впечатление че сценария му го е писал МЕСТАН
213
21
 
21
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ТОVA NE E NAROD,A MIRSHA,KAKVO VI PRE4AT MUSLUMANITE
212
16
 
23
 
! Отговори
anonime преди 10 години
po tursko ste jiveli nay dobre,turcite sa vi sgradili djamiii,a vie sega rushite i palite djamii,bog vi nakazva i ste vi nakaje glupav narod
211
1
 
34
 
! Отговори
Samo minavam преди 10 години
Само турци и комунисти са палили и рушили църкви.Каквото повикало,такова се обадило.Те маи сега са комбина и управляват.Нещо ми намирисва,че е техен ред.
210
9
 
20
 
! Отговори
kur преди 10 години
po prost i omrazen narod ot bulgarskia nyama na tozi svyat.bokluci ste i takiva 6te si ostanete
209
5
 
30
 
! Отговори
Румен преди 10 години
Само на мен ли, Цветанов започна да става симпатичен. Като един Давид срещу Голият (Пеевски, Цацаров, Бисеров, Цонев, Бареков, Сидеров и Доган). Ако спечели, печели цял народ, ако загуби, ще загуби само себе си, Ще го допуснем ли будни българи?