Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово

Заради това се бави внасянето на обвинителния акт в съда, обясни Цацаров
Обновена: 20 фев 2014 14:39 | 20 фев 2014 10:38, Красимир Ангелов
47
Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово
Снимка: Булфото

В атентата на летище Сарафово край Бургас е участвало пряко и трето лице освен двамата, установени досега, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му третото лице не е било известно досега.

Обвинител №1 допълни, че е изпратена нова съдебна поръчка.

"Това не означава, че внасянето на обвинителния акт се отлага за неопределен период от време, напротив, това означава, че ще ни е необходимо още малко време. Ще разполагаме с далеч повече доказателства. Досега бяха установени две лица, вече са три", посочи Цацаров.

Той отбеляза, че все още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата, които да бъдат предадени на България, за да бъдат съдени тук.

Още по темата
"Нямаме отговори, но имаме направено запитване по съответния ред”, посочи Цацаров.

Както Dnes.bg писа, още през юли МВР съобщи, че са идентифицирани двамата души, за които се предполага, че са свързани с атентата срещу автобуса с израелски туристи на летището в Бургас.

Това са Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein Hussein), роден на 05.11.1980 г., австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан (Hassan El Hajj Hassan), роден на 22.03.1988 г., канадски гражданин, съобщи тогава МВР.

При пребиваването си в България те са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Brian Jeramiah Jameson, Jacque Philippe Martin и Ralph William Rico, като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности, смятат разследващите.

През септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че обвинителен акт за атентата в Сарафово вероятно ще бъде внесен до края на март 2014 година.

При атентата в Бургас на 18 юли 2012 г. беше взривен автобус с израелски туристи. Загинаха петима израелци и българският шофьор на автобуса. Над 30 души бяха ранени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Otnosno "turisticheskite destinacii" na izraelski turisti,mnogo poveche sa v drugi strani,no se izpolzvashe "momenta"-togava na procionistichnya rezhim na Borisov.Taka pravyat gnusovete ot Mosad voyni !
19
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Znaete li zashto Iran e pod embargo i zashto se sluchi i voynata v Irak? Ami zaradi teroruistichen virus narechen "cionizam" !Taka tsaka se poluchi i svetovnata Ikonomicheska kriza,ne e delo na sriv v "Ipotechnoto bankirane".Taka se narochi i Arabskiya svyat,kakto i nyakoga "Studenata voyna",poradi sashti ideologicheski oprichini.
18
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Padna,padna Velikiya "Vavilon" na religiite-na merzvcite popove,papi,ravini i hodzhi i na teroristichnite cionistichni otrepki ot Mosad.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тая скорост, с която действате, след 20-тина години може и да разберем истината.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много ясно, че ще се бави обвинителния акт. почти сигурно е, че има помощ от наш мюсюлманин и ако това излезе наяве, наистина ще гръмне обществото. сега стоят, чешат се по дебелите тикви и се чудят как да забавят нещата, че да не побеснеят хората.
15
1
 
1
 
! Отговори
do 10 преди 10 години
За какви държави да си затворим границата предлагаш? Канада и Австралия ли?
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕИ ЙАНК БАРРИ ДА СЕ ОПРАВИЯ ТОИ ИСКА ОЩЕ КАМИКАДЗЕТА В БЪЛГАРИЯ ДА МОЖЕ КАТО ДОИДАТ НЕГОВИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ДА ГИ ВЗРИВЯВАТ
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците след два дена изловиха терористите от Волгоград, а ние още правим нови разкрития. Страхотно разузнаване имаме.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
се още няма отговор на запитването, изпратено от българските власти за първите двама, заподозрени в участие в атентата, които да бъдат предадени на България, за да бъдат съдени тук....да се чете: за двама от атентаторите трябва да се моли друга държава да ни ги екстрадират..третия явно е нашенец, защото не се налага екстрадиция...какво стана бе? нали нямало терористични клетки у нас, радикален ислям, помощ от мюфтийства, а?
11
0
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ до №8 преди 10 години
Да помислим:Все още не е ясен вида на взривното вещество. При пълненето на газовата уредба винаги трябва да се оставя празен обем за термичното разширение на газа. Възможна неблагоприятна комбинация от недостатъчен празен обем и високата температура, предизвиква изтичане на газ който се взривява при пуск на двигателя за да се включи климатикът на автобуса.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова време не могат да разкрият един взрив в автобус. Да не дава Господ да взривят сграда с много хора. Когато не можете да се справите с тероризма, просто затворете границата за хора, които идват от такива държави.
9
3
 
4
 
! Отговори
да се оправят преди 10 години
Кои са били израелските "туристи". Явно са били доста "патриотично" настроени спрямо Израел и са били доста "богоизбрани" щом терористите са им обърнали внимание и така осърдно ни натискат нас Българите да разследваме случая. В крайна сметка те - пак тези "богоизбраните" всекидневно стрелят по мюсюлмани. Щот са "богоизбрани" и хуманни и нямат нищо общо с дявола. оже би световното богатство е събрано в ръцете на българите. А?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИМПЕРИАЛИСТИ върху това може да се мисли,но ми се струва малко вероятно! Истината най-вероятно е една,както спомена преди време един бивш генерал от службите: Когато армия от магарета е предвождана от лъв,то със сигурност ще спечели битката,но когато стадо лъвове се предвожда от магаре,то задължително ще я загуби!
7
1
 
5
 
! Отговори
Автомеханик преди 10 години
До До империалистаКато едното нищо. Само че не изцяло работи на газ, а се добавя газът в горивната камера заедно с дизеловото гориво. По такъв начин двигателя продължава да работи (дизела е необходим за детонацията и запалването на смесста).
6
1
 
12
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 10 години
Почти две години от атентата... Е, ако не ние, може би децата и внуците ни да научат кой все пак стои зад него!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Нямаме отговори, но имаме направено запитване по съответния ред, посочи Цацаров.-Досега откакто е главен прокурор Цацата няма отговор на нищо, може би някакви извънземни сили вършат престъпленията.
4
6
 
3
 
! Отговори
До империалиста преди 10 години
Дизеловия двигател не може работи и на газ
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фолен лудото да не е било и то там?
2
5
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 10 години
Дали е бил включен климатикът и защо доста от оцелелите свидетели са стояли извън автобуса на 35 градусова жега? Бил ли е газифициран автобусът или не? Дали газовите бутилки не са били препълнени за да се икономисва от нафтата, която после може да послужи за личната кола на шофьора и т.н.? Не ми говорете, че терорист натоварен кат камила ще обикаля насам-натам часове из чакалнята на бургаското летище, което е доста добре охранявано.Доста хора знаят неудобната истина за взрива на газовата уредба на автобуса, но поддържат версията за терористичен акт за да не си развалим отношенията с параноид
1
2
 
20
 
! Отговори
ГОЦКО преди 10 години
Смях ... сега пък ТРЕТИ ????? ТО си е цяла организация. Ал КАЙДА. и тя има офис в България