Бургаски съд остави в ареста руснак, издирван за измами

Той е нанесъл щети за 1,150 млн. рубли на руската хазна
Обновена: 24 фев 2014 19:16 | 24 фев 2014 19:15, Камелия Цветанова
3
 Бургаски съд остави в ареста руснак, издирван за измами
Снимка: Булфото, архив

Окръжен съд-Бургас наложи мярка за неотклонение задържане под стража на руския гражданин Александър Баранов, съобщиха от пресцентъра на съда.

Арестът му е във връзка с получена от Генералната прокуратура на Руската федерация официална молба за екстрадицията му.

Той е бил обявен за международно издирване с постановление на Районния съд в град Челябинск, Руска федерация от август 2013 г.

Според представените от руските съдебни власти документи, Баранов е уличен в това, че след предварителен сговор, в качеството му на единствен съдружник и директор на дружество с ограничена отговорност, използвайки подправени документи в периода месец март – месец юни 2012 г., е причинил вреда в особено големи размери – 1,150 млн. руски рубли на държавния бюджет.

 Руското законодателство предвижда за това престъпление максимално наказание лишаване от свобода от свобода за срок от 10 години и имуществена санкция.

Деянието е наказуемо и по българския Наказателен кодекс.

 Окръжен съд-Бургас установи, че Баранов пребивава легално на територията на България от 2012 г. и осъществява търговска дейност.

Окръжен съд-Бургас прецени, че съществува завишена опасност той да се укрие и да осуети провеждането на производството за екстрадиция, поради което му наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Това определение на първоинстанционния съд може да бъде обжалвано в срок от 3 дни, а въззивното дело в Апелативен съд-Бургас е насрочено за 4 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: арестсъдруснакизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пише се окръжният и апелативният - пълен член - той ап и окр съд
1
0
 
38
 
! Отговори
Г преди 10 години
Авторке Камелия,Научете се да членувате съществителните и прилагателните. Пише се и се казва Окръжния съд в Бургас, а не Окръжен съд-Бургас, защото става дума за един точно ОПРЕДЕЛЕН съд, а не един от няколко в този град!По същия начин е и за Апелативния съд в Бургас, а не Апелативен съд-Бургас. Това не са етикети на буркани с компоти, нито имена на футболни отбори.Но явно не сте завършили бългаска филология или, ако сте го направили, е било със твърде скромен успех.