Гледат мярката на стрелеца от Лясковец до болничното му легло

Петко Савов остава в реанимацията на болницата във Велико Търново
Обновена: 17 мар 2014 07:06 | 17 мар 2014 07:06, Красимир Ангелов
42
Гледат мярката на стрелеца от Лясковец до болничното му легло
Снимка: БТА

Състав на Окръжния съд във Велико Търново ще заседава до болничното легло на 53-годишния стрелец от Лясковец Петко Савов, който уби спецполицай и рани трима негови колеги преди три дни.

Законът задължава магистратите да решават в негово присъствие дали остава мярката му за неотклонение "задържане под стража", която първоначално бе наложена за 72 часа и изтича днес. Петко Савов обаче не може да стане от болничното легло и да излезе от реанимацията и това налага съдът да дойде при него, съобщава „Труд“.

Стрелецът бе прострелян 3 пъти в корема при спецакцията за неговото задържане и претърпя животоспасяваща операция във великотърновската болница.

Още по темата

Оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата. Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му, съобщава изданието.

И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло, защото се опитва да изтръгне системите от ръцете си и да удря медиците, които му оказват помощ. Пазят го и полицаи, които са с бронежилетки.

Както Dnes.bg съобщи, прокуратурата във Велико Търново повдигна обвинение срещу Савов за умишлено убийство на полицай по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

В неделя стотици роднини, приятели и колеги на убития полицай Емил Шарков се простиха с него по време на поклонението в гробището в Бояна.

На погребението дойде и цялото ръководство на МВР, с изключение на министър Цветлин Йовчев, който е на планувано работно посещение в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
реалност преди 10 години
Наистина е самозащита и обвинението би следвало да е " непредумишлено Убийство при неизбежна самозащита"Жалко за обучения командос!!!Сутрешно нахлуване може да извади от равновесие и най- стабиния
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Наблюдател"Цялата олигофрения" "струва" спасения живот на десетки деца. Можеше като в Америка да нахлуе в даскалото с оръжие в ръка и да трепе наред. Както става там и щом толкова се е дразнил от децата. Между другото твоето мнение е също ***!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НаблюдателТова буйстване в болницата прилича много на симулиране на лудост. Явно е разбрал какво е направил и се опитва да се представи за напълно невменяем. Той е психопат,а не луд. Има неадекватно поведение, но разбира действията си и няма данни да е говорил несвързано, да е имал халюцинации и да чува гласове. Нека лекарите не му помагат да се измъкне. Хиляди хора имат психопатичен характер, но не са луди в медицинския смисъл. Могат да извършат тежко престъпление, но разбират постъпките си
30
0
 
4
 
! Отговори
корумпе преди 10 години
сега в затвора трябва да влезе полицая, който му е дал разрешителното и който после не му го е взел! с техните камъни по тяхната глава! колко ти даде откачалката за разрешителното??? 200 или 500 лева, А? е, сега за 200 лева отивай да помагаш на децата на убития полицай!
29
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Цялата дъндания в общи линии е безсмислена.Ще го освидетелстват че е невменяем.Съответно няма да го осъдят,а ще го приберат на топло в някоя психиятрия.Само че дали ще се намери някои журналист да попита - "колко аджеба струва цялата тая полицейска олигофрения на българския данъкоплатец?"
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Единкато не знаете какво стана и след като не го познавате, престанете да пишете глупости
27
0
 
1
 
! Отговори
L преди 10 години
ИМАШЕ ЕДНА СТАТИСТИКА ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ 4 Е МРЪДНАЛ ! НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА ТОВА ЗАЩО СЕ СЛУЧКА ?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
lud bil 6te s1di da ima edna podrobnost 6te umre toq za6toto samo boi mu nalagat
25
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Най-вероятно ще успее да осъди България - всичко публикувано до този момент говори за действия при самозащита.
24
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 10 години
" сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му, съобщава изданието.И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло, защото се опитва да изтръгне системите от ръцете си и да удря медиците, които му оказват помощ. Пазят го и полицаи, които са с бронежилетки. "И аз бих съдил България за това на негово място. Бронежилетките на полицаите за аккво са? Да го пазят от плюнките или да им пречат да го догонят, ако успее да избяга?
23
0
 
2
 
! Отговори
rustam преди 10 години
правилно щото ако бръкчите в гащите и извади патлака току виж покрай мед сестрите е опаткал и полицайчетата
22
3
 
0
 
! Отговори
Питанко преди 10 години
До джуроИ не само него ами и всичките му роднини до девето коляно!!!!
21
0
 
3
 
! Отговори
Питанко преди 10 години
Пак поредното малоумие на съдебната система ........
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло, защото се опитва да изтръгне системите от ръцете си и да удря медиците, които му оказват помощ. ПАЗЯТ ГО И ПОЛИЦАЙ, КОИТО СА С БРОНЕЖИЛЕТКИ - БРАВО.
19
5
 
17
 
! Отговори
Един преди 10 години
Аз му симпатизирам на този пич. Луд бил, не знам какъв бил. Някой знае ли каква е историята?! Идват някакви *** и искат да му влезнат в къщата. Нито ги знае, нито ги познава. Като знам как се водят подобни акции, ченгетата вероятно не са се лигитимирали. Човекът е стрелял по тях. Вероятно години наред пикльовците от учлището са ходили да го закачат защото знаят, че е избухлив и вероятно не много наред. Имахме същия в квартала. По цял ден децата ходеха под прозореца му, да го тормозят. Той е Подавал жалби, просто накрая нервите не са му издържали.
18
0
 
4
 
! Отговори
георги преди 10 години
повсеместна престъпна некадърност
17
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"И двете ръце на агресивния мъж са приковани с белезници за болничното легло. Пазят го и полицаи, които са с бронежилетки."Стра-а-а-ах. ГолЕм страх. А памперси раздадохте ли им, на спецовете? До не зацапат бронежилетките.
16
0
 
14
 
! Отговори
Луд преди 10 години
Последно какво стана нали е умопобъркан стрелеца, какви прокурори какви следователи? В такива случай психиятър и въдворяване в болнично заведение за душевно болни. Май нещо пак ни послъгват? Накрая човека наистина ще усъди България в Стразбург.
15
0
 
14
 
! Отговори
лекар-психолог преди 10 години
Егати и Държавата щом *** като Йовчев и Лазаров командват МВР. Колкото повече стоят на власт превратаджиите от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ толкова повече нещастия ще се случват. Това са извратени хора , които за власт и майка си продават.
14
10
 
25
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Браво на Петко, показа на ***,че това не е като да бият мирно протестиращи граждани! Малко им беше на гнидите....