Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата

Петко Савов е дал показания, не е ясно дали се е признал за виновен
Обновена: 17 мар 2014 16:08 | 17 мар 2014 16:08,
64
Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов от Лясковец, който на 14 март застреля спецполицай и рани трима негови колеги.

До кървавата развръзка се стигна при опита на баретите да изземат от дома му боен арсенал, кътан от години.

Заседанието на съда се състоя този следобед в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани.

Още по темата
"Състоянието на Савов е стабилно и той даде показания", съобщи след заседанието на съда Катерина Лещакова, говорител на местната прокуратурата, цитирана от БТА.

Тя обаче отказа да отговори на въпроса дали стрелецът се е признал за виновен, но пък уточни, че той има възможността да обжалва мярката си в законовия тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март. В зависимост от здравословното състояние на обвиняемия ще бъде решено допълнително къде ще бъде заседанието.

Лещакова уточни, че към момента здравословното състояние на Петко Савов не позволява да бъде транспортиран в затворническа болница.

Вестник "Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата.

Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
22
 
! Отговори
тъп и прост преди 10 години
ХОРА,ВИЕ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХТЕ!!!ИЗДИГАТЕ В КУЛТ УБИЕЦ!!!КАК Е ВЪЗМОЖНО ТАКОВА НЕЩО!!!ЕМО МИ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ,И ТО ДОБЪР, И БЕШЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СВЕСТЕН,ТОЧЕН,КОРЕКТЕН ЧОВЕК!!!КАК НЕ ВИ Е СРАМ!!!ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ КОМЕНТАРИТЕ ВИ!!!СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!!!
41
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек не е луд на него трябва паметник да се направи .Така се брани дом,майка.двор,родина,така се брани собственост.Защо не прескочите до швейцария за да атакувате някчий дом. Машин гън ще ви направи на малки парчета.Защото всеки швеицарец притежава автоматично оръжие.Ако В бг то сте свободни всички бихте имали право на АК но сте роби РОБИ
40
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До alkapОтиди да живееш в Америка или Турция. Там за такова "отвяване" на един от полицаите много няма се церемонят с теб и преговори няма да водят. След 5 минути вече си студен труп. Смърт за смърт. Така е в нормалните държави по света и там бандитските ви номера не минават. Вадиш оръжие срещу полицаи, застрелват те като куче и при червеите. Никой няма да ревне за теб както правят нашите медии.
39
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв човек,това е вълк влязъл в дома ти който те заплашва с оръжие без никакво основание в 6 00 часа вие луди ли сте или сте готови за връзване.
38
5
 
11
 
! Отговори
баста преди 10 години
Нашите полицаи май са забравили и Панагюрци който дадоха последното сражение на башибозука и брояха труповете на турците с българското още едничко. Еничарството на Бг полицаите е известно слепи слуги на всеки господар и съдружници на ромите .
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 36: Такава е официалната версия, която се тиражира. Колко е вярно, не знам, но коментирам това, което пише.. :)
36
4
 
2
 
! Отговори
alkap преди 10 години
toq e za ludnicata ama i v nas da doidat tiq smeshnici da me strelqt she otveq glavata pone na edin
35
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама какво ще обжалва тоя бе. Да го вкарат в лудница без право да излиза навън до края на живота си. Чудовище такова. За съжаление подобни *** ги има в много блокове дето ругаят и заплашват.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как пък разбра те е почнал пръв да стреля
33
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33, нямам оръжие, но и да имах, не бих го използвал. Не вярвам да са застрашили живота му, по-скоро болният му мозък е решил нещо такова. Очевидно има психически проблем.
32
6
 
15
 
! Отговори
varg преди 10 години
До АнонименНадявам се у вас да дойдат някои ден въоръжени лица пък да те видим ти какво ще направиш тогава.
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правдива постъпка? Да откриеш стрелба срещу човек, какъвто и да било човек? Е, такава простотия не бях чувал. И за каква самозащита говорите, след като той е започнал да стреля ПРЪВ, след което е бил прострелян, за да бъде обезвреден?!? Явно не познавате добре закона...
30
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бае ви Петко има съвест многократно повече от вас във форума.Той не е искал да бъде ничий роб и да не служи на никого А у нас като в турско хванаха майка му.Дето бил убил полицаи на който повечето от вас на мач им викате еничари а те са просто слуги.Затова на полицаите им е било болно да атакуват човека и не са изпълнили всичко както трябва.Та как може бае ти петко да вдигне оружие срещу синовете български дето са по шубраците.Забравили са горяните.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години имаше един случай с акция на барети в жк. Стрелбище, който объркаха адреса и разбиха погрешна къща, пребиха невинен човек и простреляха кучето му. Повечето акции са пълен провал.
28
9
 
3
 
! Отговори
тои преди 10 години
пратете баретите да го успокояват
27
4
 
8
 
! Отговори
dan преди 10 години
"За извземване на незаконно оръжие" а не за заплаха не за това че е луд ЛУДИ са тия които овикаха орталъка че бил луд за да оправдаят ОГРОМНАТА ГЛУПОСТ която сътвориха
26
14
 
16
 
! Отговори
гас преди 10 години
Този човек е герой не се занимавайте с глупости така се брани роден дом и бащино огнище,там гдето майката ти те е закърмила и първо мляко си засукал.Има линии, който не се прескачат след това следва или вие или Аз.Така е мислил Бае ви Петко Мухоморки Такива
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие не сте добре. Никой съд в света няма да сметне това неговото за неизбежна отбрана. Това би означавало да се подкопае авторитета на полицията и на практика да се позволи да стреляш срещу длъжностно лице. Изключено.
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешно.1 Човекът в дома си ли е в дома си.Нападал ли е някого Не.Стрелял ли е по някой Не.Разбойниците скрити зад храстите нападнали са го. Да,Разбойниците влезли ли са в дома му ДА,Стреляли са хайдуците по него ДА,В частната му собственост Да.В дома му.В родния му дом там където майка му го е родила и да допусне *** робски Бах мааа му .На роби да допусни роби в дома си
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има хора в управлението на България на чиято съвест лежат стотици хиляди жертви на икономическия геноцид срещу българите.. Какво ми го показвате този с чернобялата снимка