Убиецът от Лясковец обжалва ареста си

Заседанието ще е утре във великотърновската Съдебна палата
Обновена: 20 мар 2014 17:37 | 20 мар 2014 16:25, Анисия Иванова
39
Убиецът от Лясковец обжалва ареста си
Петков Савов. Снимка Нова тв

Петко Савов Петков от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима служители на МВР, е обжалвал мярката на Великотърновския окръжен съд "задържане под стража", съобщи защитникът му - адвокат Димитър Димитров.

От пресцентъра на Съдебната палата съобщават, че утре, 21 март, от 11.00 часа състав на Апелативния съд във Велико Търново ще гледа делото по жалбата срещу определението на Окръжния съд, с което на Петко Савов беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата
Заседанието ще се проведе в Съдебната палата, тъй като задържаният е заявил, че не желае да се явява пред апелативната инстанция.

53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък. Причината – многократни заплахи, които той отправял към съседно училище, както и фактът, че притежава оръжия.

След стрелбата прокуратурата повдигна обвинение на Петков за умишлено убийство на полицай.

На 17 март Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУСНЕТЕ ГО И ГО ПРАТЕТЕ НА МИНИСТЪРКАТА ТАНЯ АНДРЕЕВА ЧЕ ОТ 01,01,2014 ГОДИНА НЕ Е ПРЕВЕЛА И ЕДИН ЛЕВ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ПСИХОДИСПАНСЕРИТЕ В СТРАНАТА САМО ИЗЯВЛЕНИЯ И СМЕНИ В МИНИСТЕРСТВОТО СИ ПРАВИ ПЪЛЕН ХАОС Е ВЕЧЕ ТАМ
32
0
 
40
 
! Отговори
До Командос преди 10 години
Пуснете..... ни го ! Немой, друже, ще ви изтрепе като пъдпъдъци!
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък. Причината многократни заплахи, които той отправял към съседно училище, както и фактът, че притежава оръжия." Причината е че спец полиците са некадърни...
30
2
 
33
 
! Отговори
Командос преди 10 години
Пуснете..... ни го !
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do tva da se trepete vi dokara oligarhiata v balgaria ,prav e choveka da se osvobodi vinovnicite sa v parlamrnta
28
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами пускайте го, убийците на Отвертката няма и една седмица и ги пуснаха.3-*** заклали момчето. Що не пишете за това?
27
4
 
37
 
! Отговори
... преди 10 години
Най-накрая някой да го каже.А това,че се смята за психичноболен,притежаващ оръжия и боеприпаси(с изтекло разрешително) в комплект с това,че е отправял заплахи за саморазправа е напълно достатъчна причина за влизане в къщата.По закон това става с разрешение от прокурор или без разрешение,когато се налага,но същото трябва да бъде издадено до 24 часа след акцията!
26
1
 
39
 
! Отговори
юрист преди 10 години
Бе какви са тези ГЛУПОСТИ, дали влезли полицаите преди 06:00 или след 06:00 !?!?!?!Един и същи *** ли ги пише или от някой пореден полицейски сериал ли тръгна поредната простотия, която постоянно срещам из коментарите. Полицията не може да влезе в частен имот БЕЗ СЪОТВЕТНО ЗАКОНОУСТАНОВЕНО ОСНОВАНИЕ, без значение от часа на денонощието. КОГАТО имат законово основание, ( а и предварително разрешение от съд, както в случая), МОГАТ да влязат КОГАТО ПРЕЦЕНЯТ или когато ситуацията налага.
25
0
 
36
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
А неговия народ е в геноцид,защото е глупав,необразован,не търпи промяна и най-вече е овчедушен.Така че никой друг не е виновен,освен самият народ,жалко а ?
24
3
 
43
 
! Отговори
пю преди 10 години
влезли му с взлом в къщата и той стрелял и у нас ако се намърдат така и аз ще стрелям.а убитият полицай с негов патрон ли е убит.
23
5
 
36
 
! Отговори
муспи преди 10 години
***, този човек е в самоотбрана, защото живее в страна където неговия народ е подложен на геноцид и за четвърт век евреите окупатори са го намалилис 1/3! Тогава Левски и Ботев, Априлското възстание и въобще Възръждането са криминализъм, защото какво лошо е направил султана на тези терористи?!
22
0
 
38
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
Човекът не е регистриран в психодиспансер като душевноболен , когато се издава разрешително за оръжие се изисква удостоверение от психодиспансер .Ако е развил душевнозаболяване след като е получил разрешително за оръжие , трябва да му се направи психиатрична експертиза / поне от трима лекари / след което да се регистрира и евентуално да му бъде назначено принудително лечение от прокурор.
21
3
 
36
 
! Отговори
... преди 10 години
За каква самоотбрана говорите,като викаха "полиция,предай се!",плюс това,ако гледаме българските закони,за каква неизбежна самоотбрана става въпрос,като не са го докоснали,а той е започнал да стеля,след като ги е видял.Явно на българина му е доста изкривено мисленето,щом и лудите започна да защитава.До 20 - Не е ли по-добре да предотвратят престъплението,иначе ще има после:"българска му работа,сещат се когато стане нещо".Да се благодари,че някой е заповядал да не се стреля до последно!
20
3
 
35
 
! Отговори
д-швейка преди 10 години
Влезли са преди 6,00 часа в частен имот-май и там са в нарушение така че с оставки не трябва да стане този път.Некадърника който ги е пратил трябва да е на подсъдимата скамейка за убийство на полицаи.Лека му пръст на момчето и по бързо оздравяване на другите.А другите си мислете че другия път може да се случи във вашия дом-да ви разбият вратата защото имате фиш от кат и някой е решил щот му е кеф да ви конфискува колата-без дело,без уведомление или друг някакъв документ
19
2
 
51
 
! Отговори
читател преди 10 години
Какво имаме :1. медии повтарящи една измислица, че човекът е психично болен - диагноза от полицията2. стрелба, неизвестно срещу кого, още при влизането3. рикошети, които първо ги нямаше, после се появиха4. убит и ранени, кой от кого?Какво нямаме:1.никой не е показал страшните писма със закани2.никой не е казал от какво оръжие, куршуми са раните на ранените и убития.3.никой не е издавал разрашение за влизане в дома му и заснемане4.никога кварталният не го е посещавал за предупреждение.
18
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо много смърди тая работа. Откъде на къде, някакви парцали ще решават, че си опасен, без да си извършил престъпление и ще пращат въоръжен отряд да те вкарват в зандан?!? Бил е в правото си да се отбранява, да ходят да ловят мутрите, ама не.
17
7
 
40
 
! Отговори
чупакабра преди 10 години
Човекът е психически здрав , в момента е тежко ранен , нанесена му е тежка телесна повреда - отстранен бъбрек , следва мярката му за неотклонение да бъде изменена от "задържане под стража " най - малкото в "домашен арест" . Още не е доказано дали е извършил умишлено престъпление или е действал в условията на неизбежна отбрана.Единственото престъпление за което може да му бъде търсена наказателна отговорност е за незаконно притежаване на оръжие.
16
6
 
50
 
! Отговори
67 преди 10 години
Този Петко трябва да съди всички медии и журналисти които си позволяват да го наричат убиец,психопат,луд за злоупотреба с медии за очернянето му . Те подлежат на съдебна отговорност защото заблуждават ,прикачват квалификации което уронва името му и потъпква правото му да се защити пред съда ,който трябва да изясни кои е нападателя кои жертвата какви са фактите а не внушенията на шепа некомпетентни журналисти. Това че някои е облечен в власт не значи че е действал законосъобразно.
15
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета и не вярвам на ушите си колко *** народ има... Това е убиец, мястото му е в затвора!!!
14
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Alo analizatorite i mutrite , naposledak samo ubiici pochnahte da zashtitavate ! Baretata e bil semeen s edna dashterichka !