Убиецът от Лясковец обжалва ареста си

Заседанието ще е утре във великотърновската Съдебна палата
Обновена: 20 мар 2014 17:37 | 20 мар 2014 16:25, Анисия Иванова
39
Убиецът от Лясковец обжалва ареста си
Петков Савов. Снимка Нова тв

Петко Савов Петков от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима служители на МВР, е обжалвал мярката на Великотърновския окръжен съд "задържане под стража", съобщи защитникът му - адвокат Димитър Димитров.

От пресцентъра на Съдебната палата съобщават, че утре, 21 март, от 11.00 часа състав на Апелативния съд във Велико Търново ще гледа делото по жалбата срещу определението на Окръжния съд, с което на Петко Савов беше наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Още по темата
Заседанието ще се проведе в Съдебната палата, тъй като задържаният е заявил, че не желае да се явява пред апелативната инстанция.

53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък. Причината – многократни заплахи, които той отправял към съседно училище, както и фактът, че притежава оръжия.

След стрелбата прокуратурата повдигна обвинение на Петков за умишлено убийство на полицай.

На 17 март Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов. Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
40
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Ако е психично болен не може да го осъдят. Да го лекуват в психото - да. Освен това у тях са открити разни стимулатори ,които може и да са влияли на психиката му и да не е знаел какво прави?
12
0
 
46
 
! Отговори
Bobo преди 10 години
Ако е болен както пишат навсякъде как ще го осъдят . Лудите не ги съдят , пращат ги на лечение.
11
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами тези които подариха цяла България ,заедно с народа ,никой не им търси отговорност,та на този човечец ли?????Баси и несправедливоста,онези изтребиха цял народ,а този само един продажен *** !?!?
10
11
 
36
 
! Отговори
Това нормално ли е? преди 10 години
До НиколовКой човек който не е лежащо болен не излиза с месеци и години от дома си? Ти също ли не си излизал няколко месеца?
9
1
 
35
 
! Отговори
Отговор преди 10 години
До ПъзелОтговорът е: Сарафово-2012 г.
8
0
 
52
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
То както я подкарал може и държавата да осъди с това смешно правораздаване
7
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министърът е длъжен да си подаде оставката при тази трагикокомична излагация.А правителството да бъде изгонено без право на никакви претенции към властта в близките 100 години,както и на тези от ДПС и АТАКА!
6
2
 
38
 
! Отговори
IVAN преди 10 години
v 5 sytrinta i az da imam orajie i da nahluvat hora v nas prez prozorcite i az shte streliam mnogo po lesno e bilo prez denia uj za niakakav podpis i go arestuvat sanen i da vlizat v 5 sutrinta sa si za trepane niama zna4enie koi e 4asten imot neprikosnovenost SAJELIAVAM MNOGO ZA EMIL SHARKOV I NEGOVATA SMART NO NE SE PRAVI TAKA ZA EDIN AREST DA TI IZPOTROSHAT KASHTATA KOI IM DAVA PRAVO
5
11
 
62
 
! Отговори
Минка преди 10 години
Умишлено убийство, защо...кой кого напада, те отиват и го нападат, какъв е той терорист ли е... а човека се е отбранявал. Има няколко начина да го арестуват, но това което направиха тези полицаи е толкова глупаво, чак ми е жално за тях. Бил психично болен, как така ...дори и да е имал проблем той не е застрашавал ничий живот. А начина по който действа полицията видяхме резултата. Нека ги съди сега, защото утре на негово място може да е всеки. Защо не арестуват истинските престъпници.
4
1
 
56
 
! Отговори
Монтана преди 10 години
Петко петима не чака, а ги стреля
3
2
 
72
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Въпрос за олимпиада по математика за 3-ти клас:Ако един болен човек с ловджийска пушка убива един и ранява трима от спец.частите,То колко ще убие един обучен и добре въоръжен терорист?Орговора е за 1 точка ( ама не опорна)Може и министъра на МВР да се пробва да я реши!
2
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зачислете човека в отряда за борба с терористи - доказа, че се справя блестящо!
1
3
 
77
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако беше мутра,вече щеше да е свободен.