Стрелецът от Лясковец прикован на легло с белезници и каишки

Съдът остави в ареста Петко Петков
Обновена: 21 мар 2014 14:56 | 21 мар 2014 12:51,
73
Стрелецът от Лясковец прикован на легло с белезници и каишки
Петков Савов. Снимка Нова ТВ

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката "задържане под стража" на Петко Савов Петков от Лясковец.

53-годишният мъж с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима по време на акция за задържането му пред неговия дом миналия петък.

След стрелбата прокуратурата повдигна обвинение на Петков за умишлено убийство на полицай.

На 17 март Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на стрелеца.
Защитата обаче обжалва и поиска по-лека мярка "домашен арест".

Още по темата
Според адвоката Димитър Димитров здравословното състояние на Петков не му позволява да избяга или да се укрие, оръжията, съхранявани в дома му, са иззети, а информация за други липсва.

Според защитника обвиняемият Петко Петков е прикован към болничното легло с белезници на ръцете и каишки на краката, което нарушава човешките му права. Стрелецът от Лясковец беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

Адвокатът е посещавал обвиняемия в болницата общо три пъти. По думите му стрелецът се чувства добре, надига се от леглото и говори нормално. Защитата няма данни Петков да е буйствал в лечебното заведение. Адвокат Димитров посочи, че обвиняемият не осъзнава какво точно е сторил и постоянно питал за майка си.

Прокурорът Свилен Цветков обаче беше категоричен, че мярката "задържане под стража" е законосъобразна и припомни, че Петков с обвинение за тежко умишлено убийство и наказанието, което се предвижда, е от 20 до 30 години лишаване от свобода и доживотен затвор.

Обвинението цитира свидетелски показания на децата от СОУ"Максим Райкович" за заплахи, отправяни към тях от Петко Петков, чието жилище се намира срещу училището.

Предвид високата степен на обществена опасност тричленният състав на Апелативния съд, председателстван от съдия Бончо Бонев, потвърди мярката "задържане под стража", постановена от Окръжния съд във Велико Търново.

Решението не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
0
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Този човек не усеща, че го заблуждават и то не случайно. Нужен е някому такъв: без собствена оценка на случилото се и ролята си в драмата. Не е нужно да си експерт, за да разбереш, че в Лясковец се случи нещо лошо и то е плод на поредица от човешки грешки. Не може да се разчита, че друг някой ще обере пасивите и ти ще се измъкнеш сух. Дори това да стане, защото точно това се случва десетилетия наред у нас, присъствието на Лазаров в системата е безвъзвратно обезличено. Авторитетът му се изпари, ако изобщо го е имало и оставането му на поста ще е за него повече мъка, отколкото нещо продуктивно.
50
1
 
1
 
! Отговори
Спиро Картечаро преди 10 години
До rustam.. Ти си Бэлен . Ако твоето дете учи в това Училище ..такива ли ще ги редиш ?!
49
2
 
1
 
! Отговори
Петко преди 10 години
"I'll be back!"
48
5
 
10
 
! Отговори
rustam преди 10 години
СВОБОДА ЗА ПЕТКО ЮНАКА НАПАДНАТ ОТ НЕРАВНОСТОЕН ПРОТИВНИК НО УСПЯЛ ДА ГИ РЕСПЕКТИРА Е ТОВА Е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН И ЛОВЕЦ СВОБОДА!!!!!!!!!
47
2
 
1
 
! Отговори
Като се замисля преди 10 години
Така някога са ги рационализирали и национализирали. Типична схема от едно време. Богаташите ги убиват, за да им вземат състоянието. Разсипаха човека ей. Прав е Калашников.
46
2
 
3
 
! Отговори
100 КИЛА преди 10 години
ЦАЙСИ, ЛЕЩИ И КАИШКИ.................
45
3
 
5
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 10 години
След като е с психически проблеми би трябвало да не носи отговорност и да го пратите в психиатрична клиника... Какъв арест?
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СА КАТО ТОЗИ ЛУДИ
43
2
 
3
 
! Отговори
До Гецата преди 10 години
Абе човече ,кой освидетелства човека ,че "заинтересованите" медии пишат ,че не е добре?А ти с тази агресивност за "каде" си ?
42
2
 
3
 
! Отговори
rokoboko преди 10 години
И за адвоката белезници и каишки
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя е 1 към 1 с Силвио Берлускони в главата...
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако, както всички казват Петков е луд, за какви 20 30 години затвор става въпрос? Не трябва ли първо да се освидетелства този човек, а след това да му определяте мерките. Ще ви осъди Петков, но тогава ще се искат оставки на магистрати.
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали уж психичноболните не подлежат на съдебно преследване?????
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakavto i da e ,tozi .policiata koiato slyji na oligarhiata nee li tragnala da ybiva e skvo pravo tragvat da go ybivat da e ybiec nee ybiec recidivist nee recidivisht lyd ima zavedenia za tova .to kyche da e pak shte se zashtiti za da ne go ybiat ,naroda nee dobitak .jalko i za policaia no tva sistemata v balgaria greshtna i bwzkrypolna 25 god dokoga.
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да застреляш барета въоръжена до зъби тръгнала да убива какво е?Самоотбрана другари!А вие като видите полицай се одупвайте редовно и си мажете хемероидите...
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петко Петков (маминото синче)
35
2
 
4
 
! Отговори
varadin преди 10 години
До ГецатаBRAT TI I JENA TI KUV GO DIRIAT V 4UJDA KU6TA I VANDALSTVAT
34
10
 
9
 
! Отговори
Гецата преди 10 години
В държавите, където в народите им е оставанал разум, при такива акции и при това развитие на акцията се получава заповед *** да се елиминира /убие/ на място...В тая *** държава, се изпада в тревога, да не му се случи нещо лошо на откаченяка в болницата. Питам, кой плаща за лечението му в болницата ? А пари за лечение на деца в чужбина - няма нали ???
33
3
 
8
 
! Отговори
сеянин преди 10 години
бе пуснете човека да си оди !!у наше село мито циганиньо уби 3 бабички за пенсията им и оня ден го гледам пак у кръчмата пие ракия ... беше се понапил и викаше , че оня ка се викаше...съдията му викал : убаво уби тия три бабета , ша та пусна да убиеп още бабички за пустата му ракия " и те така .... па е у кръчмата и лодува у селото ни бах ти и државата !
32
3
 
15
 
! Отговори
God преди 10 години
До ViEhБългаринът така и не разбра, че когато мечката играе в двора на съседа ти, ще дойде и в твоя. Ако този *** беше убил някое дете сигурно тези, които сега се прехласват по "подвига" му щяха да са с разпенени уста къде е била полицията. Полицаите трябваше да го направят на решето вместо да го арестуват. Сега ще трябва да го храним цял живот в затвора или някоя лудница.