До месец ВКС ще се произнесе за "Наглите"

Обвиняеми се жалват, че ги съдят по различни текстове от НК
24 мар 2014 17:40,
2
До месец ВКС ще се произнесе за "Наглите"
Част от "Наглите". Снимка: архив, Булфото

Делото срещу групата за отвличания, задържана при акцията "Наглите", завърши и на последната инстанция. Решение се очаква от Върховния касационен съд до месец, съобщи БТА.

Пред съда днес един от подсъдимите - Прокопи Прокопиев, се оплака от нарушени права. Той настоя, че бил осъден по два различни текста от НК на двете инстанции, и поиска да бъде оправдан.

Същото поискаха от съда и останалите осъдени по процеса, но прокуратурата изрази становището си, че оправданите даже трябва да бъдат осъдени.

Още по темата
Преди година Софийският апелативен съд потвърди тежките присъди от първа инстанция по делото срещу "Наглите" и оправда частично някои от подсъдимите.

Така Ивайло Ефтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров получиха по 18 години затвор, a Любомир Димитров - 15 години.

Радослав Лебешковски беше осъден на една година условно с три години изпитателен срок, а брат му Митко - на две години затвор и четири години изпитателен срок. Павел Петков и Цветозар Славчев бяха оправдани.

Всички те бяха обвинени в това, че са образували и ръководили организирана престъпна група, създадена за да извършва отвличания.

В обвинителния акт е записано, че групата е похищавала жертвите с незаконно притежавано оръжие, държала ги е в изоставени къщи и ги е измъчвала.

През декември 2009 година МВР проведе две специализирани операции - "Наглите" и "Наглите 2".

Тогава бяха задържани Ивайло Ефтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров – Хамстера, Любомир Симеонов – Гребеца, Даниел Димитров – Релето, Павел Петков – Павката, Кирил Кирилов - Шкафа и братята Радослав и Димитър Лебешковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако са руснаци щеги скрият МВР.Не им вярваме на това правителство,всичко лъжат.Оставка ***.Това правителство си има собствени интереси за пресвояване на парите на данъкоплатеца и заменки.Бойко коалираисе с ДПС и ги изхвърлите тези мутри Станишев и Сидеров.Не искаме Москва дани поробва отново.Избираме по малкото зло.
1
1
 
1
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Аз отсега мога да кажа какво ще е решението на ВКС: "Отменя присъда блаблабла на Софийски апелативен съд и признава подсъдимите Прокопиев и т.н за невинни.