Местят стрелеца от Лясковец в затворническа болница

Това ще стане под надзора на Охранителна полиция
Обновена: 24 мар 2014 15:03 | 24 мар 2014 14:58, Красимир Ангелов
32
Местят стрелеца от Лясковец в затворническа болница
Стрелецът Петков Савов. Снимка: БТА

Стрелецът от Лясковец Петко Савов, който уби полицай и рани трима негови колеги, бе транспортиран от Великотърновската болница в Затворническа болница, съобщи БТА.

Днес около 14,20 часа той беше изнесен на носилка от отделението по реанимация в МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и  настанен в линейка с ловешка регистрация, под плътна полицейска охрана.

Савов беше ранен при полицейска акция на 14 март и настанен в болницата с постоянна мярка "задържане под стража", издадена от състав на Окръжния съд във Велико Търново.

Още по темата

Заседанието на съда се състоя в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани при акцията по обезвреждането му.

На стрелеца бе извършена животоспасяващи операция, като при нея му беше изваден левият бъбрек.

Според д-р Николен Стойнов, ръководител на лекарския екип, който провежда лечението на Савов, състоянието му е стабилно, пациентът е захранен и може да бъде транспортиран до затворническата болница.

От прокуратурата уточниха, че действията по транспортирането на Петков ще бъдат извършени от Охранителна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
до 24-ти преди 10 години
По време на война лекарите лекуват и ранените вражески войници.Не е достойно да убиеш някого.Ако забелязваш смъртното наказание е отдавна отменено.Колкото до грешките коя според теб е най голамата човешка грешка от близкото минало?Според мен-Чернобил.Не е дело на лекари нали?Няма професия в която да не се греши но никога грешките не бива да са умишлени!
27
0
 
1
 
! Отговори
Лазо йОвчев преди 10 години
В продължение на 2 дни в пресата и дори в изказване на бивш МВР висш служител се прокрадна съобщението,че убититят и ранените не са 4, а седем човека. Лазаров нито отрече, нито потвърди това. Да не говорим,че се оказа,че щурмовата група командоси е посечена в коридора на жилището, а не под терасата. Мисля, че и причината за убития командос не е отместването на щита, а плъзгане на куршум по него...
26
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Още едно обстоятелство в тежест на Лазо: пускаш хората си да арестуват лице и той с изстрели направо "посича" щурмовата група! Абсолютен некадърник! И после, моля ти се, плаче: Ама в дома на Петко имаше засада! Ти с какво искаше П.П. да ви посрещне: с печено гергьовско агне и изстудена бира?!
25
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Прокуратурата под ръководството на ЦацаРков въобще няма да започне наказателно преследване срещу мин.йОвчев за проявена нееднократно некадърност и несъответствие на поста, който заема. Същото се отнася за ЗЕКЯ на К.Пенков - Лазо, изпратил под куршумите на П.Петков спецполицаи. Този некадърник трябваше на момента да бъде уволнен за престъпно решение ,без да има необходимост от това, да изпрати командоси вместо да измислят с йОфчо много по- нерискован начин за залавяне на човек, който не е луд.
24
0
 
4
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Дано да прескочи трапа иначе всичко ще остане Секретно и след 50 години няма да е ясно какво точно се е случило.Надявам се и оцелелите Барети да проговорят ,защото ако останат инвалиди те вече няма да са барети.да стреляш по къща дето има и невинни хора на горния етаж,даже и да си барета си е терор срещу семействата над Петко.Това нито един журналист не го казва защо ли.
23
3
 
1
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"На стрелеца бе извършена животоспасяващи операция,като при нея му беше изваден левият бъбрек."Ей не се намери един достоен лекар да сгреши малко при операцията,както обикновено го правят с други хора!
22
3
 
2
 
! Отговори
ИНТРИГАНТИ преди 10 години
Твърди се че убития милиционер е бил свитнат от своите... а не от ловджията.Той е стрелял със сачми, а милиционера е бил убит с куршум.
21
1
 
2
 
! Отговори
НЕНОРМАЛНИЦИ преди 10 години
Защо от няколко дни се говори за СТРЕЛЕЦ, а не за психично болен, както беше в началото?По нареждане на кой ВИСШ МИЛИЦИОНЕР се представят така нещата вече? Имаше изказване на майката на човека по ТВ7 и тя каза, че са ги нападнали в 5.00, чрез трошене на външната врата, при което те са отишли да проверят какво става, при което сина и бил ранен и чак след това той открива огън по милиционерите, които били вече влезнали в апартамента им.Има ли инструкции за атакуване на психично болен.
20
3
 
6
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Този човечец ли е най-големия бандит и най-големия терорист, сега вече ще спим спокойно. Срам и позор за нашата полиция която уж ни пази. Петко вече е надрусан с хапчета и вече може да мине за луд. Аз мисля че Петко си е нормален, но тези които проведоха тази акция за задържането му са луди. Петко трябва да ги съди.
19
3
 
19
 
! Отговори
А? преди 10 години
Да го пазят здраво, та да не ни изтрепе всичките барети, че на кого ще разчитат бандитите след това... А?
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този пък 18-ти номер.. Марковски е мафиотски адвокат... Този човечец не може да си позволи хонорарите му. Благодаря ти, искрено ме разсмя. :)
17
4
 
11
 
! Отговори
читател преди 10 години
Милицията продължава да мълчи, кой кого и кога е прострелял и с какво.Ако не го затрият в болницата в затвора, доста отговори ще излезнат наяве.Ако пък Марковски се заеме със случая, милиционерчетата ги чакат тежки дни!!!
16
6
 
19
 
! Отговори
70773 преди 10 години
Милиционерите в момента цъкат минуси на "неподходящите мнения", вместо да борят престъпността! Евала, плазмодии, станали сте по 200 кила, да ви таковам в свинете!
15
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 10 години
Този човек разкри колко негодни са полицията и жандармерията и как нашите пари отиват за софри, пиене и жени! Да се освободи веднага!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КикоКико прострелян, но жив защо да допускаш, че не е подобна историята, както с оня пернишкия "самоубиец" пред двете ченгета "за Мирислава". Много е мътна и невероятна историята на баретите, с халосни, с не знам какви муниции им били заредени оръжията, а защо не и приятелски отстрел... Много е мътна и кървава тая история, но "героят" май е от коравите дето не се дават без бой и жертви.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МагиАко тебе те стрелят полицаи и си въоръжена какво ще правиш мила, ще им цепиш басмата или ще се защитаваш? Тук има много неясноти, защо не са позвънили, а са решили/ им е заповядано да влязот в дома на човека по най-дивия и абсурден начин, дали изобщо са се легитимирали или са започнали да пуцат като на зар... ако у нас влязат по подобен начин и аз няма да отговарям на предприетите от мен действия. На страхът очите са огромни и поведението е алогично.
12
7
 
17
 
! Отговори
до Маги преди 10 години
А какво прави полицай в тях?! Да са го привиквали с призовка? Да е отказал?! На база на какво влизат в имота на човека?!
11
7
 
12
 
! Отговори
Кико преди 10 години
Интересна теория. Да са го простреляли първо те? Че за какво им е да го правят? И освен това - как така след това той успява да убие един и да рани още трима, след като е вече прострелян? Излиза, че е *** коравото ***. Още повече, че огнестрелна рана в коремната област не е шега работа. Хайде мислете малко преди да пишете глупости.
10
13
 
8
 
! Отговори
Маги преди 10 години
КАКВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКАШ ПРОСТАКО! КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ МОЖЕ ДА СТРЕЛЯШ СРЕЩУ ПОЛИЦАИ,ТРЯБВАШЕ ДА Е УБИТ, А НЕ РАНЕН! ИМА ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ДРУГИ РАНЕНИ ТИ КАКВА ПЕСЕН ПЕЕШ/ МАЙ И ТИ СИ ЗА ПСИХИАТРИЯТА!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Други хора ще решават дали е за затвора или не. Много станахте компетентни изведнъж.