Назначиха психоекспертиза за майката на стрелеца Савов

Прокуратурата поиска настаняване в психиатрия за 76-годишната жена
Обновена: 2 апр 2014 14:42 | 2 апр 2014 14:42, Анисия Иванова
46
Назначиха психоекспертиза за майката на стрелеца Савов
Майката на стрелеца и авдоката й на влизане в съда. Снимка: БТА

Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, който стреля срещу служители на полицията.

На 14 март Савов стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години тормозел децата от близкото училище. Тогава Савов се беше барикадирал в дома си, уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

Още по темата
Днешното заседание на съда беше по искане на Районната прокуратура в Горна Оряховица за настаняване на 76-годишната Стефанка  Шаранкова в специализирано психиатрично заведение.

Тя пристигна в Съдебната палата, придружена от адвоката си Виктор Костов. По време на заседанието като свидетели бяха разпитани съседи и роднини на Стефанка Шаранкова и сина й.

След резултатите от психиатричната експертиза съдът ще реши дали искането на прокуратурата е основателно, каза съдия ПавлинаТонева, председател на съдебния състав по делото. Срещите с психиатрите и тестовете ще бъдат правени в специализиран кабинет, без да се налага постъпване в здравно заведение.

Решението на съда в Горна Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в тридневен срок, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незнам защо от прокуратурата искат неиното освидетелстване . По добре да прегледат тия които извършиха брилянтната акция срещу /невероятния извънземен боец синът и които разби цял отряд спец полицаи/.
42
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 10 години
На тази женица президентът Плевнелиев трябва да връчи орден Стара планина.Нали казаха, че са били изстреляни над 500 патрона по сина й и, че целият апартамент бил надупчен.ПРедставяте ли си какъв ад е било там, че и се опазила ГЕРОЙСКА ЖЕНАТА - базата ни в Кербала пасти да яде.Защо никой не и зададе въпроса кака се е чувствала при тоя интензивен обстрел.Руснаците анексираха Крим без един изстрел, а тя със сина си удържаха апаратамента при такава мощна канонада и надупчила, че и утрепаха един
41
1
 
2
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Кой кого е тормозил, аз на деца не вярвам, вижте всеки ден дете набива или убива дете, тези днешни деца са агресивни и те имат нужда от психолог, а такъв в училищата няма. А тази жена и сина и Петко едва ли щяха да посегнат на някой и като тях има много и в такъв случай давайте да ги вкараме в лудницата, а знаете ли колко психично болни се нуждаят от такива клиники но няма места, близките им едва се справят, а колко нямат и роднини, какво прави държавата за тях. Няма вече такива болници.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И трябва да се прави разлика между психично болен човек и лабилен или емоционално нестабилен. Вторите са огромно количество във всяко общество и ако тръгнеш да ги освидетелстваш, трябва 30-40 % от обществото да го запреш в психиатриите.Всъщност емоционално нестабилните са хора, с които трябва да работят психолози, а не психиатри.Другото - да издевателстваме над лабилни хора е сигурен начин обществото да си създава врагове.Именно такъв е случаят с този петко
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виж как действа обществото.Нарочва се някой по-слаб човек.Той се затваря в себе си.Това предизвиква още по-голямо желание да го провокират.Естествено човекът още повече се отдръпва, но вече в него се заражда горчилка, фрустрация.Съвсем нормално е да се стигне и до агресия.И въпреки това този човек не е заплашил пряко дете!Няма такива свидетелства!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Ако на мене ми влизат в къщата и чупят, ще се оплача на съответните органи или в самото училище." Точно това е правил в продължение на няколко години чрез писмата.В тях ясно личи,че е търсил съдействие от управата на училището-поне това, от което прочетоха по телевизията.Едва в последното писмо се съдържа заплаха! И както казах това не е активна заплаха, която да създава усещането, че този човек е готов да изнесе агресия към външния свят
37
1
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 35Познавам характера на децата, и аз съм бил дете едно време. Но те не разсъждават трезво какво правят. Ако на мене ми влизат в къщата и чупят, ще се оплача на съответните органи или в самото училище. Онзи не се е оплаквал, той направо е заплашвал. Този човек е бил психически нестабилен. Опасен човек. Щом е пребил съседа си в мазето, смятай за какво става въпрос. Трябваше ли лудият Петко да изпуши някой ден и да застреля 2-3 деца, за да го освидетелстват най-накрая в лудницата?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
освен това много популистки е въпросът ти дали бих си пуснал детето, ако видеркора бил кажел еди какво си. Естествено, че първичната реакция на повечето българи,наплашени за децата си, би била анти-петко.Само че чрез насаждане на страх проблеми не се решават - напротив задълбочават се и доказателство за това е изходът от тази драма.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33, ти отново слагаш каруцата пред коня.Този "ненормалник" никой не може да даде свидетелство от първо лице да го е виждал някога да размахва оръжие и да плаши с него.Напротив, "уплашените деца" са нахлували редовно в собствеността му и са го тормозили.Това поне се разбира от директорката на Цани Гинчев.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой каже "един луд...", мисля че този, който си позволява да дава подобни квалификации без да е медицинско лице, подлежи на наказателно преследване. Дали Петко е нормален или не, ние не можем да кажем, тъй като нито сме компетентни, нито сме запознати със случая отблизо.От това, което изтича като информация обаче, се вижда че има огромни пукнатини във версиите на властите!
33
4
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 29Добре, Петко е напълно нормален човек, без никакви психични отклонения, здрав като всички останали. Алилуя! Човекът е притежавал редица ловни пушки, с които е можел да убие всяко дете в училището. Ако твоето дете учеше там и ти знаеш, че на 20 метра има един ненормалник със заредено оръжие, щеше ли да си пуснеш детето да ходи на училище? Ама ми кажи честно. Ако директорът ти каже "един луд с пушка заплашва детето ви", ти как щеше да реагираш? Отговори ми на този лесен въпрос.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Впрочем директорката на другото училище - "Цани Гинчев" сама каза, че от страна на децата е имало агресия по отношение на човека.Прескачали са в имота, трошили са, замервали са прозорците му. Изобщо, преди да се обвинява някого, обществото трябва да си зададе някои неудобни за самото него въпроси.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
29, попокатепетъле, бродейки из гората си се загубил някъде из нея.Ти чете ли писмата, за да кажеш какво пише в тях или рупаш преразказите за тях от медиите.Ами дори медиите твърдят, че единствено в последното писмо има някакъв намек за нещо което може да мине за заплаха, но няма как да се приеме за активна агресия.Факт е, че за тези 4 години, в които се твърди че не е излизал,той не е посегнал на нито едно дете, камо ли да стреля срещу тях
30
6
 
1
 
! Отговори
Strict преди 10 години
До НагоренПопокатепетълДа, напълно си прав! Но, като гледам коментарите по-долу, ми става ясно, защо сме на това дередже. То и не можеш да очакваш нещо друго от хора с ментални отклонения, каквито са повече от 40% от населението на тази територия.
29
6
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
До Анонимен 28Има един народен лаф "да видиш дървото, ама да не виждаш гората". Значи радиаторите по прозорците, показани в абсолютно всички медии и подсилената врата всъщност не съществуват, така ли? Или пък писмата, писани собственоръчно от Петков до директора на училището са фалшификати? Може би пък този Петков е някой толкова важен таен агент, че цял Лясковец организира заговор срещу него и пенсионираната му майка? Дори държавата участва в заговора, така ли?Усещате ли колко смешно звучи?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз съм изумен, че хора като Вас попокатепетъле рупат толкова лесно всичко каквото ви се поднесе
27
6
 
1
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Изумен съм, че изкарват този Петко жертва. Той е заплашвал неколкократно децата от съседното училище, ще се саморазправи с тях и дори накрая се е заканил, че "взима нещата в свои ръце". Той е пребил съсед в мазето и заливал цветята на съседите си с кофи, пълни с урина. Барикадирал е къщата си като бункер от втората световна с радиатори на прозорците и подсилена врата. Не е общувал с хора от 2 години. И някои искат да го изкарат жертва на заговор и той всъщност бил съвсем нормален, но странен?
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези бедни хорица са поредната жертва на полицията.Какво би направил всеки нормален човек ,когато в 5 през нощта в дома му нахлуят маскирани и го прострелят?Познайте какво щеше да стане , ако беше убит.Някой спомня ли си Чакъра и Чората.Жалко за Шарков , заради саможертвата му.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едните им съседи държат заведение, в което свободно се продава дрога. Бандюги отвсякъде. Сем. Комитови!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В последните дни властите са наобикаляли познати на тази жена и са ги притискали, за да свидетелстват в съда, че е психически неуравновесена! Това е факт, който се знае в града!