Майката на стрелеца от Лясковец обжалва експертиза

Жалбата е срещу решението на съда в Горна Оряховица
Обновена: 9 апр 2014 16:29 | 9 апр 2014 16:17, Веселина Йорданова
21
Майката на стрелеца от Лясковец обжалва експертиза
Стефана Савова. Снимка: БулФото

Окръжният съд във Велико Търново ще заседава по дело, образувано по жалба на майката на стрелеца от Лясковец Петко Савов – Стефана.

Още по темата
Делото е против определение на Районния съд в Горна Оряховица, с което е допусната съдебно-психиатрична експертиза на 76-годишната жена.

Районният съд в Горна Оряховица постанови тройна психиатрична експертиза за майката на стрелеца от Лясковец в началото на април. Заседанието по жалбата й ще се проведе на 11 април от 11.00 часа.

На 14 март Савов стреля срещу служители на полицията, предприели спецакция срещу него заради заплахите, с които от две години той тормозел децата от близкото училище.

Барикадиралият се в дома си мъж уби един от спецполицаите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

В края на март Савов, който също беше ранен при акцията, бе транспортиран от Великотърновската болница в Затворническа болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
не на злобата преди 10 години
Само че има убитиКакво да прави полицията като някоя мутра стреля по децаЗа какво плащаме данъциВсяка луда да насъсква синовете си срещу децата лиНавремето във Варна едно такова злобно бабе беше насъскало внука си срещу един клошар,който спял на площадката в блокаВнукът уби клошара,който се оказа с влиятелни близки и момчето лежи в затвора за убийство,а бабата си е на свобода. Не й завиждам.
14
4
 
1
 
! Отговори
до мина преди 10 години
Мина не се минава през трупове нищо че предстоят избориСъс смъртта шега не бива
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой я лъже тази женаИма убити хораКой има право да стреля по полицаиДа има да вземаНякой си прави ПиАр на гърба на лудата
12
1
 
10
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Май има нещо много гнило. Май нашите полицаи много я оплескаха и се чудят как да си изчистят мръсотията. Много добре знаят какво ще се случи, тази жена има пълното право да ги осъди и ще спечели, затова търсят начин как тя да получи психична експертиза че уж и те не е добре. Първо въобще не трябваше да има такава акция и стига да се оправдават с децата. Защо не дават интервю с други хора. Искаме истината.
11
6
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
ПРИ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ВИНАГИ СЕ ПОСТЪПВА ТАКА. СЪВЕТВАЩИТЕ Я СА В ГРЕШКА. И СТИГА ВЕЧЕ СТЕ Я ПРАВИЛИ МЪЧЕНИЦА.А МАЙКАТА НА УБИТИЯ КАКВА Е ?! ТЯ ЛИ Е ВИНОВНА, ЧЕ СА УБИЛИ ДЕТЕТО И ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБЕН ДЪЛГ?! ЩО ЗА МАЙКА Е СЛЕД КАТО ЗНАЕ ЗА УМСТВЕНИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ НА СИНА СИ И ПАК ГО ПРИКРИВА! ТЯ С НЕЙНОТО ПОВЕДЕНИ Е И ПОСТЪПКИ НЕ Е ЛИ ВИНОВНА ЗАЕДНО СЪС СИНА СИ? ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ- ТА ДОРИ И ДА ПСУВАТЕ СЪМ ПРАВ.
10
2
 
7
 
! Отговори
прокурор преди 10 години
Последните обири показват колко много не са наясно другарите какви процеси вървят в Държавата. Да обереш генерал от разузнаването е повече от позор за това управление. Следващите ще бъдат Станишев, Местан, Доган , Сидеров, Миков и всички крадци от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ. Няма такава Държава в Европа. Каквито и опорни точки да пише мутреса Моника, такова чудо нямаше при управлението на ГЕРБ.
9
0
 
14
 
! Отговори
питам преди 10 години
КЪДЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ ЗА ДА ЗАЩИТИ ПРАВАТА НА ТЕЗИ НЕСРЕТНИЦИ, НАРОЧЕНИ ОТ МВР ЗА ВИНОВНИ ЗА СОБСТВЕНИТЕ ИМ ДИВОТИИ, ИЛИ ТЕ СА КОМПЕТЕНТНИ САМО ЗА ХОМО И ЦИГАНОПРОФИЛИРАНИ????????????????????? ЗАЩО НЯМА АДВОКАТИ БЕЗ ГРАНИЦИ И ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА НА ЖЕРТВИТЕ НА СИСТЕМАТА ЗА ТЕРОР ЗА МВР?
8
0
 
1
 
! Отговори
Адаш на Петко преди 10 години
До Анонимен 5 Вярвам ти щом се чувстваш 90%.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление тези хора ако имаха малко гръб и пари. 100 % съм сигурен, че в Страсбург нещата ще минат в обратна посока и ще изкарат полицаите виновни ще пуснат и сина му ще им платят обезщетение. Както стана с чакъра Страсбург осъди на 50 000 обезщетение.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо ще я задължават да минава експертиза особено в лабилно състояние след стрелбата. Изобщо какво отношение има към стрелбата, освен, че е майка на стрелеца?
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ДАЛИ ТОЙ ГИ Е ЗАСТРЕЛЯЛ ИЛИ Е РИКУШЕТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО? ТЯ УЖ ОПЕРАЦИЯТА В НАЧАЛОТО БЕШЕ УСПЕШНА,А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА ПРОВАЛ И УВОЛНИХА "БУШОНИ"! МИ НЕ Е ЛИ СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА-СЕГА ТЪРСЯТ ЖЕРТВИ! ТАЗИ ЖЕНА НЯМА КАК ДА Е ДЪРЖАЛА СИНА СИ ПОД КЛЮЧ НАЛИ? ВСЕ ПАК ТОЙ Е ПО-МЛАД ОТ НЕЯ И Е ИМАЛ ОРЪЖИЕ
4
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе 90% от тези, дето коментирате в нета по цял ден, сте болни хора. Личи си по реакциите ви, като стана въпрос за принудителни мерки срещу опасните психичноболни. Май се почувствахте застрашени, а?Я някой със здрав разум да ми обясни нормално ли е майка да държи при себе си 50+ годишния си син и да не му дава с години да излиза? Тази жена е много по-болна и по-виновна за ситуацията от сина си. А иначе, че ушев няма акъл, това си го знаем. Жалко за качествените хора в полицията.
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В делото до Европейския съд опишете истинските виновници за нарушенията, извършени при "превземането" на тази " градска крепост"- дома на двама български данъкоплатци.
2
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така се е действало и през комунизма,всеки който можел по някакъв начин да навреди на комунизма или на някои некадърен комунстически ръководител са го изкарвали луд за да не може да свидетелства и да се потули истината. В момента и в случая се действа по същия отвратителен начин,но комунистите и некадърните ръководители от МВР това знаят и това правят. Само съда в Страсбург може все още е някакъв регулатор за това беззаконие в държавата ни.
1
2
 
53
 
! Отговори
АМИ ,ДА.... преди 10 години
ОТНЕСЕТЕ ДЕЛОТО ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД!!!НЕКА ЕВРОПА ДА НАУЧИ ЗА ТИЯ НАШИ .."ЕВРОПЕЙСКИ НЕКАДЪРНИЦИ" , ЗА КОИТО СЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ!!!НЕКА ЕВРОПА ЗНАЕ ИСТИНАТА!!!!!!