Запорираха имущество на кмета и главния архитект на Несебър

Специализирана комисия е открила разминаване при доходите и имущество им
Обновена: 16 апр 2014 16:31 | 16 апр 2014 14:49, Анисия Иванова
23
Запорираха имущество на кмета и главния архитект на Несебър
Кметът на Несебър Димитров и главният архитект Димов. Снимка, архив Булфото

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира имущество на кмета на Несебър Николай Димитров и на главния архитект на общината Валентин Димов.

Бъдещият иск на комисията за отнемане на имущество срещу Николай Димитров е за 1 924 411 лв., а срещу Валентин Димов - 1  111 784 лв. Същите цифри са били оповестени и от Бургаския окръжен съд., съобщават от комисията.

Двамата са подсъдими по дело, станало популярно като "Дюнигейт". Те са обвинени за продажбата на 29 дка пясъчни дюни край Несебър. В началото на януари 2013 г. стана ясно, че въпросният парцел (уж бивш горски фонд, а всъщност пясъчни дюни – бел. ред.) край Несебър ще се превърнат в луксозен туристически комплекс. През март тази година Бургаската окръжна прокуратура за пети път поиска удължаване на срока на разследването по случая.

Още по темата
От комисията уточняват, че проверката срещу Димитров е започнала през декември 2012 година след уведомление, че кметът е привлечен като обвиняем за неизпълнение на служебните си задължения.

Анализ на доходите и имуществото на Димов от инспекторите на Комисията е направено след уведомление от 2013 г., че архитектът е привлечен към наказателна отговорност.

Установено е разминаване между доходите при двамата и придобитото от тях имущество за последните 10 години.

По искане на комисията Бургаският окръжен съд е запорирал пет жилищни имот,  три от които в Несебър, шест ниви в землищата на различни селища, дружествени дялове, банкови сметки и автомобил "Мерцедес".

На главния архитект Валентин Димов Бургаският окръжен съд е наложил запор на 11 имота на територията на общините Поморие и Несебър, сред които двуетажна къща в Поморие и недовършена сграда в Несебър, лек и товарен автомобил, дружествени дялове и банкови сметки.

Според разпоредбите на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество, в тримесечен срок комисията трябва да внесе в съда искове за отнемане на имуществото на Николай Димитров и на имуществото на Валентин Димов, уточняват още от комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
хриса преди 9 години
На всички които са във властта трябва да се прави проверка на доходите.Няма само да гласуваме,а те да си пълнят джоба.
16
0
 
4
 
! Отговори
До ddd преди 9 години
За кмета те подкрепям, но архитектите са умни и учени хора... заслужават четворни и петорни заплати в сравнение с 500 лв. Но тоя се е осрал
15
0
 
5
 
! Отговори
ddd преди 9 години
Да попитам аз от къде кмет има имоти за над 2 милиона пък даже и архитекта.....знае се,че заплатата на един архитект (на ниско ниво) не надхвърля 500-600 лева....в затвора ***
14
0
 
6
 
! Отговори
димитров-димов преди 9 години
Проверявайте всички и всичко.Кмет,Председател и общински съветници.Всички са почетни крадци.Цялостна поверка на поръчки ,свързани лица,интереси и т.н. Нагли крадци.Самозабравиха се.Без образование и ценз обграбиха хората.Прокурата да се самосезира.Има престъпна група в община Несебър и тя е от ръководството-кмет ,председател ,съветници и др.
13
0
 
7
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Повече от половината имоти в Бояна ,Драгалевци и около язовирите се разминават с милиони от реалните доходи на собствениците си. Но може би и имуществото на самите разследващи надвишава многократно доходите им. Всичко е само прах в очите на хората, след три дни всичко ще се забрави !
12
0
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Едно добро начало, но трябват проверки на всички кметове и общински съветници за всичките 24-ри години "преход", както и на 20-те най-влиятелни олигарси.
11
1
 
26
 
! Отговори
сащисан преди 9 години
Хора, чакайте, чакайте. Не бързайте. Това не може да е вярно. Абе възможно ли е тая комисийка да е сбъркала бре? Какви милиони, какви имоти какви 5 лева бре! Това е невъзможно. Ние такова крадливо племе във властта не сме имали. Я да броят пак.... моля
10
0
 
31
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
До СашоТрябва мощно разчистване на тия гадини.Много ме е яд,Пица,Маргини,кметове,Венцита,Илиевци,Радостиновци...много са лидерите.Един булдозер да им срине "харемите"..това заслужават...повечето.
9
0
 
38
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
До БургасНе ги държим ние, а селата гласуват за тях, останалото са мъртви души, нямаме шанс, ние сме 2000 човека местни, а на избори ставаме 14000 какво можем да направим, този като се махне ще дойде Динко Пицата - другия още по голям крадец!
8
0
 
35
 
! Отговори
Златко Чаушев преди 9 години
Крадци
7
0
 
32
 
! Отговори
Бургас преди 9 години
Когато тези мишоци - пионки на "всички знаем кои" се махнатто България ще се оправи.Че ще се случи ще и е неизбежно защото скоро ръката на ЕС ще размаха по-сериозно пръста си!Как може да търпите такова племе не мога да си представя.Що за хора сте да ги държите и да гласувате за тези.Децата ви такива ли ще стават?Думи нямам.Да се махат тия крадци
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе да ! Валентин Димов с имоти само за около 900 000 лв ????? Това е невъзможно ! Той за тия пари нямаше да стои над 20 г в тая община. А имотите в София и в чужбина кой ще ги опише ?
5
0
 
46
 
! Отговори
Негърчо преди 9 години
а що не ги обесят на мегдана за назидание ,,мръсни пачаври крадливи и продажни
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представете си ги тия в затвора и поза партерха-ха-ха
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Krajno vreme e da zaporirat imu6trstvoto na golemoto Peevski. Tam razminavaneto e sas stotitzi milioni.
2
0
 
66
 
! Отговори
препатил преди 9 години
Община проядена от корупция!За да си ползваш правата, трябва да имаш връзки като корабни въжета!Тук има поколения потомствени чиновници, окупирали се като палестински партизани и бранещи с кръв ОБЩИНСКАТА ХРАНИЛКА!Обикновен човек на служба в общината не взимат!Общината не ви е бащиния - не се наядохте!
1
0
 
52
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
А кога ще запорират имуществото на старозагорския Главен архитект? И там ще има голямо разминаване.Ама никой не се захваща да го поразследва.