Дирят бившия антимафиот Орлин Тодоров за делото срещу Цветанов

Той трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства
Обновена: 15 май 2014 12:00 | 15 май 2014 12:00, Веселина Йорданова
69
Дирят бившия антимафиот Орлин Тодоров за делото срещу Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Последният свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за 6-те „Не“-та - Орлин Тодоров, е обявен за общодържавно издирване.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Още по темата
Тодоров не е бил открит в дома си, откъдето по указание на съда, трябваше да бъде доведен принудително, за да свидетелства в процеса, съобщи БНР.

Преди два дни делото беше отложено за днес заради неявяване на бившия великотърновски антимафиот. Тогава Тодоров закъсал с колата си на път за делото и макар че съдът отложи заседанието с часове, той не се яви.

От Пътна полиция потвърдиха за повреда в автомобила, която обаче "Пътна помощ" била отстранила.

Въпреки това Тодоров решил да се прибере, поради което съдът му наложи глоба от 300 лева и принудително довеждане за следващото заседание, насрочено за днес от 13.30 часа.

Ако бъде признат за виновен, бившият вътрешен министър може да бъде осъден на до 6 г. затвор, както и да му бъде забранено да заема държавна длъжност.

Орлин Тодоров е в основата и на друго дело срещу Цветанов - за това, че бившият вътрешен министър е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Айде сега след като човекът си се яви сам всички червени ***, дето са писали по-долу, че бил отвлечен, убит и тем подобни, да си заврат нещо в г_за.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явил се е И цуцо вече е сприсъда и то ефективна
61
2
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
БОЙКО вземи една халка за яйца и който падне вън от герб който остане дано да е качествен , щот много ти са зле депутатите , аз знам , че нащите руменчо и желязко желязков на който брат му беще подсъдим хич не са за там . НАПИСАЛ СЪМ ГИ С МАЛКИ ИМЕНА ЗАЩОТО не ми харесват никога повече за герб
60
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ ДОКАТО ЦВ Е ТАМ , РУМЕН ИВАНОВ И ЖЕЛЯЗКО ЖЕЛЯЗКОВ . КАК БЕ БРАТЧЕТА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ТЕЗИ .
59
2
 
7
 
! Отговори
35 преди 9 години
Хи хи хи Днес обновете си информацията.Току-що прочетох в друга медия,че издирваният е чакал в съда,докато го издирват.Ако е вярно това-голям срам,голям.
58
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
а уте може интерпол да дири и него . нали ги пускат после си ги търсят , уж де а ние тука ще си лаем , докато съдът ги забрави . НАРОДЕ СТАНИ И ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ . ПАРТИИ МНОГО , НО НИЕ ВСИЧКИ ДА СЕ СПЛОТИМ И ЕДНА ПАРТИЯ ДА ИЗГРАДИМ . ДА ВИДИМ КОИ ЩЕ СА ПОВЕЧЕ . ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ДЕЛИМ И НИЕ НА ПАРТИИ. КОЙ МИСЛИ ЗА НАС И КОЙ НИ ИМА ЗА БЕЛИ ХОРА . СЪБУДЕТЕ СЕ НАЙ_ПОСЛЕ АЗ СЪМ С ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ ПАРТИЯ . .
57
1
 
7
 
! Отговори
Марийка преди 9 години
След обявяването на Цветанов за престъпник, в Софийския централен затвор настъпи небивало оживление, каквото надзирателите наблюдават само по коледните и новогодишните празници. В сектор "Тежки престъпления срещу личността" тарторите-рецидивисти с по няколко изнасилвания и убийства ликуват и пеят "Я елате пиленца при баткоо", а останалите затворници ги подкрепят с радостни викове.ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО, ЦЕЦООО !!!
56
1
 
8
 
! Отговори
Хитър Петър преди 9 години
Ей ти Цецо и Боци лъжат като мен и Настрадин Ходжа.
55
3
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
И аз няма да разреша да се проведе подслушване на телефон за стойност на около 500 лева ако самата процедура струва на държавата около 5000 лева.Ако всичко е само слух 500 лева ги няма ,но 5000 ще отидат."Кон за несигурна кокошка".
54
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
до факти . ЕЙ А КОЙ ДОКАРА НАРОДА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ . КАКЪВ ГЕРБ БЕ , ЯВНО СИ МНОГО *** , НЯМАЛ СИ КЪСМЕТ ЦВ. ЦВ ДА ВЛЕЗЕ У ВАС И ДА НЕ ЗНАЕЩ ЗАЩО . ЩО НЕ ПО ОБИКОЛИЩ ЗАТВОРИТЕ И ДА ВИДИЩ КОЙ ЛЕЖИ И ЗА КАКВО БИЛ ХВАЩАЛ ПРЕСТЪПНИЦИ АМИ, А СЕГА НАЛИ И НЕГО ХВАНАХА , ХВАЩАЛ БИЛ , ПРЕСТЪПНИКА ХВАЩАЛ ПРЕСТЪПНИЦИ . МНОГО СЕ ЯДОСВАМ НА ГЛУХИ И СЛЕПИ , КОИТО ПИЩАТ ЕЙ ТАКА . АМА ЯВНО ВИЕ СТЕ ЕДНИ ОТ ТЯХ .
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може вечно да се измъква, все някой ден ще го видим в раирани дрехи!
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покрил се е по заповед на Боко и Цвъко, защото иначе Съсела ще влезе в затвора.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо чудно Тиквата да го е ликвидирала, за да не вкара Цвъко в затвора с показанията си.
50
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо опитаха да го убият, след като му развалиха колата, а сега сигурно са го отвлекли. Мутрите от герб само така действат.
49
1
 
9
 
! Отговори
Неутрален преди 9 години
Благодарение на Цветанов БСП са път да спечелят идните изборите. Нали се сещате, че ако Цветанов не беше се издънил с подслушванията, записите на Мишо Бира и Борисов, на Найденов и Кокинов никога нямаше да излезнат на бял свят. След като изтекоха тези записи много хора се разочароваха от ГЕРБ и от Бойко.И сега вместо ГЕРБ и БСП да имат по 17-18% от гласовете, ГЕРБ сигурно щяха да имат 30%, а БСП - 10%. Така че БСП-то спокойно могат да стиснат ръката на Цветанов и да му благодарят за услугата.
48
2
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ne sam 4ela to4no za kakvo stava duma .
47
5
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
това се очакваще , закъсал с колата , явно някой му е помогнал да закъса , а сега друг му е помогнал да изчезне безследно . ИЗЧЕЗНАЛ НЕИЗЧЕЗНАЛ , ТОЙ КАКВОТО Е КАЗАЛ Е ДОКУМЕНТИРАНО ,АЙ СЕГА НЕКА СЪМНЕНИЯТА ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО ПАДНАТ ВЪРХУ ЦВ.ЦВ . НАЛИ ЦВЕТАНОВ НЕ СЕ СТРАХУВА И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЛЕДИРА ЗА НЕВИНЕН , ЗАЩО ТОГАВА СВИДЕТЕЛЯТ Е ИЗЧЕЗНАЛ . АЗ КАТО ЗНАМ ЧЕ НЕ СЪМ ВИНОВЕН И СВИДЕТЕЛЯТ МИ Е НЕВИНЕН НЯМА ДА СЕ СТРАХУВАМ . ИМА ЛИ ПР_НИЕ ИМА ТОЛКОЗ
46
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ГЕНАДИ , ГЕНАДИ много си глупав , при ЦЕЦО , акциите бяха смещни . ЦЕЦО прати по затворите ония които пречеха, престъпност е имало и винаги ще има , но по затворите са ония , неудобните кокущкарчета . КАТО ТОЛКОВА много си осведомен , защо не питащ ЦЕЦО защо не направи една акция за ДОБРИЧКИЯТ ТАРТОР И НАРКОБОС СОПОЛАНКОТО , който го хванаха наскоро . И като толкова много си искрен и честен АЙ сега ЦВ. ЦВ В ЗАТВОРА ХВАЩАЛ ПР_ЦИ
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много удобно, един по- един изчезват разни или осъдени или свидетели, и все по ключови дела
44
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
37Истинските софиянци НИКОГА не биха гласували за Боко и Цоко.Те много добре знаят кой е Боко и кой е Цоко.Виж провинциалистите от Люлин,Мадост,Свобода, Надежда и т.н. или така наречените"нови софиянци" ни докараха самоковската дАскалица и банкянския ***.