Глобиха Тодоров, не издаде кой му е казал за СРС-та срещу него

Бившият антимафиот все пак се яви на делото срещу Цветанов
Обновена: 15 май 2014 15:56 | 15 май 2014 15:55, Веселина Йорданова
10
Глобиха Тодоров, не издаде кой му е казал за СРС-та срещу него
Снимка: архив, БулФото

Ключовият и последен свидетел по делото срещу Цветан Цветанов за 6-те „Не“-та – бившият антимафиот Орлин Тодоров, беше глобен с 300 лева от Софийския градски съд.

Причина за глобата стана отказът на Тодоров да назове името на служителя от МВР, който го е предупредил, че ще бъде подслушван.

Още по темата
Почти до последно не беше ясно дали Тодоров ще свидетелства днес в процеса срещу бившия министър, който отказал с 6 „Не“-та искането антимафиотът да бъде подслушван заради разследване срещу него.

С разпореждане на съда Тодоров трябваше да бъде доведен принудително в съдебна зала, след като на миналото заседание преди два дни не дойде заради проблем с транспорта.

По-рано обаче стана ясно, че бившият антимафиот не е бил открит в дома си и ще бъде обявен за общодържавно издирване. В крайна сметка той се яви на процеса сам.

Пред съда Тодоров каза, че е разбрал, че срещу него е образувано досъдебно производство и ще бъдат използвани СРС-та през 2009 година от бивш служител на полицията във Велико Търново.

Тази информация му била потвърдена и от прокурорски източник.

Орлин Тодоров заяви, че не е имал лични отношения с бившия вътрешен министър, когото познавал от медиите, предаде БТА.

Той уточни, че  се е срещал с Цветанов три пъти, когато бившият министър бил във Велико Търново. Съдът остави в сила и наложената глоба на Тодоров от предишното заседание, когато той не се яви. Тя също е 300 лева.

Съдебното заседание беше прекъснато за час, в който прокуратурата трябва да представи копие от постановление за образуване на досъдебно производство.

След това се очаква да започнат пледоариите на страните в процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
dd преди 9 години
всеки който се опита да осветли дори и малко мръсните игри на нашите политици го съдят и глобяват, лежи в затвора. ТОВА Е НАШАТА МИЛА СЪДЕБНА СИСТЕМА
7
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
е дано поне след изборите го осъдят , няма да гласувам ей за това , ние гласуваме те си правят каквото си знаят.ЩЕ гласувам когато видя резултатите в затвора на всеки един който е пристъпил закона .
6
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
че то и без да си каже се знае кой го е предупредил , който крие информация го съдят същоооо , който крие и укрива дадено престъпление или укрива даден престъпник също се наказва , автоматично става негов съучастник .
5
8
 
8
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Всички от провинцията завиждат на София. Истината е, че Софиянци никога не са гласували за простаците от БСП-ДС. Сега г-жа Фандъкова и ГЕРБ им показаха как се работи с акъл и мисъл за хората. А в другите градове като Враца, Монтана , Лом , Силистра и т. н. си гласуват за простите и крадливи комунисти-социалисти и чакат 5 лв. повишение на пенсиите. *** човек и вързано куче го хапе.
4
1
 
12
 
! Отговори
иван преди 9 години
Това дело е пълна пародия.
3
2
 
18
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Според прокуратурата Цветанов го съдят, защото е пренебрегнал разрешенията на окръжен съдия и три пъти собственоръчно е поставил резолюция "НЕ!!!" на шест искания Тодоров да бъде подслушван в рамките на разследването срещу него..НО същата прокуратура мълчи, защо не привиква на съд и бившите Вътрешни министри преди Цветанов които стотици пъти са отказвали да разпоредят изпълнението на разрешени от съда специални разузнавателни средства!?
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой,кой,кой,кой..........? Когааааааааааа?
1
7
 
14
 
! Отговори
СЕЛО преди 9 години
ДА ВРЪЩА ДВАДЕСЕТЕ ПОЛУЧЕНИ ЗАПЛАТИ !! А АЗ НЯМАМ 5 ЛВ. ЗА ШИШЕ РАКИЯ !!