Прокуратурата иска 3 г. условно за Цветанов за 6-те "Не"-та

Пред Софийския градски съд започнаха пледоариите
Обновена: 29 май 2014 17:43 | 29 май 2014 11:36, Анисия Иванова
52
Прокуратурата иска 3 г. условно за Цветанов за 6-те "Не"-та
Цветан Цветанов. Снимка, архив Булфото

Прокуратурата поиска три години условно лишаване от свобода за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по делото за оказа му да се използват СРС-та срещу бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Пред Софийския градски съд днес започнаха пледоариите. Държавното обвинение иска от съда да забрани на Цветанов да заема държавни позиции за срок три години.

Още по темата
Съдът очакваше по това дело справка от прокуратурата във Велико Търново, от която да стане ясна точната дата, на която е образувано производството срещу Тодоров.

Според съда това е важно, за да е сигурно, че исканията за подслушване не са направени, преди да е образувано производството. Справката трябвало да бъде разгледана още на предишното заседание, но се забави. Това беше обяснено с това, че делото било секретно.

На предишното заседание Тодоров беше изслушан като свидетел. Той разясни, че е знаел за подслушването срещу него от служител на МВР, когото обаче не назова.

Според обвинението в нарушение на закона Цветанов е написал шест пъти „не“ под искането да бъде подслушван Тодоров. Искането е било инициирано от прокурори и разрешено от съдия и с отказа си ексминистърът попречил на разследването срещу бившия антимафиот. Делото тръгна от втория опит заради отвода на съдия Димитрина Ангелова, поискан от прокуратурата. Процесът се гледа по съкратената процедура.

Срещу ексвътрешния министър се водят още две дела.

По едно от тях – за длъжностното присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР, той беше оправдан в първия ден след евроизборите - на 26 май.

Утре започва третото дело срещу него и трима бивши директори на СДОТО за нерегламентирано подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
синагугу гага преди 9 години
некакъв ужаст....некакъв ад...
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не стане така ,че накрая Цецо да осъди прокуратурата, тази пиявица наречена "съд" , която неуморно смуче заплати ,подкупи и бонуси , а не върши работа за 5 пари.
2
6
 
19
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Оставка некадърници! Аргументите ви издишат отвсякъде!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кочан