Третото дело срещу Цветанов не успя да тръгне

"За първи път разбирам, че и невинен можеш да бъдеш осъден"
Обновена: 30 май 2014 13:26 | 30 май 2014 11:52, Анисия Иванова
99
Третото дело срещу Цветанов не успя да тръгне
Цветан Цветанов на заседанието днес. Снимка Булфото

Tретото дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - това за нерегламентираното подслушване в МВР, не успя да тръгне днес в Софийския градски съд. Причина е, че единият от подсъдимите - Цветан Иванов, е трябвало да се яви на хемодиализа.

Обвинението на прокуратурата срещу ексвътрешния министър е, че той не е оказал контрол върху службите за подслушване.

По този начин е допуснал тримата бивши директори на СДОТО Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов да не изпълнят законовите си задължения, от което са били създадени условия за нерегламентирано и безконтролно подслушване на граждани.

Още по темата
Срещу Цветанов имаше още две дела, които вече приключиха на първа инстанция с две различни присъди.

По делото за присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР в полза на бившия шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров той беше оправдан ден след евроизборите - на 26 май.

Вчера той получи присъда от 4 години затвор по другото си дело - за това, че не е позволил използване на СРС-та срещу бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров и с отказа си е попречил на разследването срещу бившия антимафиот.

Пред журналисти днес Цветанов определи процесите срещу него като политически.

Според него вчерашната присъда е била взета под натиск. Той коментира, че на двамата с адвоката му Ханс Петер Ул им направило впечатление, че ръцете на съдията треперели, докато четял присъдата. Това означавало, че магистратът не е убеден в решението си, смята Цветанов. „Как може да ме осъдят за нещо, което не съм направил. За първи път разбирам, че и невинен можеш да бъдеш осъден”, изтъкна Цветанов.

В коментара си обаче в средата на март - по време на делото за присвояване на парите от бюджета на МВР в полза  Тодоров, Цветанов се изказа по друг начин и се извини на съда за твърденията си през годините.

Тогава той призна, че е прекрачвал границата и се е произнасял неподготвено за българския съд.

Днес Цветанов каза още, че в МВР е било практика от предходните министри да отказват да разпоредят използване на специални разузнавателни средства. Той заяви, че е прочел по сайтовете, че в началото на мандата си това е правил и сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Съдът ще заседава отново по делото за подслушването на 3 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За първи път разбирам, че и невинен можеш да бъдеш осъденСлед толкова невинни арестувани, съдени, а някои и осъдени по негова поръчка е трудно да му повярвам...
86
0
 
4
 
! Отговори
89 МОЖЕ! преди 9 години
До Анонимен 89-ТО ПЪК ЕДНО ПРАВОСЪДИЕ!КАК МОЖЕ? МИ МОЖЕ ЗАРАДИ ПОДОБНО КРИВОСЪДИЕ БЪЛГАРИЯ МНОГОКРАТНО Е ОСЪЖДАНА В СТРАСБУРГ И ВСИЧКИ НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТОВА! НЕКА ЦЕЛИЯТ СВЯТ РАЗБЕРЕ КОЛКО ЗАВИСИМ И КОРУМПИРАН Е БЪЛГАРСКИЯ СЪД! ВЪЬЗМУТИТЕЛНО Е ТОВА,ЗА КОЕТО ОБВИНЯВАТ ЦВЕТАНОВ,ЧЕ НЕ РАЗРЕШИЛ ПОДСЛУШВАНЕ ПАРАДОКСЪТ ТУК Е,ЧЕ ГО ОБВИНЯВАХА,ЧЕ ПОДСЛУШВАЛ И ИЗКАРАХА СРС-ТА,КОИТО ОЛИЧАВАХА ГЕРБ,А НЕ БСП И СТАНИШЕВ,КОЙТО НАЙ-МНОГО РЕВЕШЕ,ЧЕ Е ПОДСЛУШВАН,А НЯМАШЕ ЕДИН ЗАПИС ЗА СТАНИШЕВ!
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано му дадат поне "света обител" с Южно изложение в Централния,че да му ходим на свиждане в неделя.След като е невинен първо требе да си ги излежи годинките де.Нали е бил чекист и знае много добре принципа милиционерски-първо бият после питат.Същото е и с присъдите за невинните.
84
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 9 години
Г-н Цветан Цветанов е безусловно Не-ви-нен по всички обвиненияТова е политическа поръчка ,която ще е с ефект на бумеранг.Създава се некоректен прецедент!
83
3
 
10
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Добре да приемем вина на Ц.Цветанов. Защо Петканов и Р.Петков като бивши министри на МВР не са подсъдими. Те също са отказвали с резолюция използване на СРС. Това е лесно да се провери. Ей на този въпрос да отговори великия Цацаров. Другото го каза немския адвокат-оказване на натиск от високо поставено лице да се осъди Цветанов.
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички затвори са пълни с невинни ако не вярвате идете иги питайте
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То нали си политик,,,за тебе всичко е политическо,,,можеш да правиш каквото си искаш,,да крадеш ,манипулираш,,,заплашваш и на края всичко е политическо или съдиите са под натиск,,шараните умряха Цецоооооо,, продай 6 те апартамента и си плати гаранцията,,и на село да копаш картофите,,Така казваше твоя вожд тиквуна
80
2
 
4
 
! Отговори
rustam преди 9 години
черна душица с болшевишки корени само да влезеш в кошарата
79
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAZI MUTRA KOMUNISTI4ESKA BARABAR SAS VSI4KI KOMUNISTI NA STADIONA I RAZTREL . NI6TO DRUGO NE SPASQVA BALGARIA . 4I4KO PINO4ET
78
2
 
9
 
! Отговори
До 78 преди 9 години
Виж аз не защитавам БСП. Напротив искам политици да влизат от време на време в затвора, за да служат като обица на тези които управляват, да знаят, че ако се издънят, ще са зад решетките. 25г. Демокрация и политик в затвор не влиза. Най-интересното е че всеки знае кои хотели на кой политик са, от къде са парите? примерно Цетанов спомни си какви оправдания бяха как тъста и тъщата спестили пенсии за 170 години и му ги дали да си купи 5 апартамента и вила. На това и 5 годишен няма да повярва.
77
3
 
10
 
! Отговори
Simo преди 9 години
Ти ли си невинен бе Цветанов ?!Дето нареждаше да се правят някакви зрелищни акции и арестуваха проснати на земята хора пред очите на невръстните им деца !!!Дори и най големия престъпник на света да е бил....НЯМАШ право това да се случва пред малки деца,които пищят от страх че маскирани с качулки и черни дрехи мъже са насочили оръжие,викат и отвеждат баща им !!!Заслужаваш много време да лежиш в затвора г-н Цветанов,това е едно малко успокоение за семействата които си огорчил !!!
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ami kakto nevinen moze da bude bit pri "spec akcia"
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си си унижен по рождение. Не мисли за това като за нещо необичайно, защото ще изпаднеш в депресия. Унижен си от момента, в който влъхвите са казали, че ще използваш клавиатурата си в полза на БСП.
74
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Чувствам се унижен този да ме е представлявал в България или по света.Цветан Цветанов е типичен случай за човек, достигнал нивото на своята некомпетентност. Всъщност надскочил го с много, много. А сега се чуди от къде му дойде. Нали доскоро получаваше хонорари за юридически консултации! Колко неща в родината ни за ментета! Това е едно от тях. Шефа му е също такова произведение.
73
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ СА вече на власт. На практика. Ако не го осъзнаваш няма смисъл да ти го обяснявам. И следващият мандат ЩЕ ИМА ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ. Предния ги пуснаха, само ги дадоха на съдебната система да им изсмучат откраднатото. Но сега няма да има отърване. Ще има ефективни присъди. ГЕРБ имат да си връщат и нещата станаха на лична основа. Червените сами си го потърсиха и сами ще го отнесат. А на нов Костинброд никой няма да се върже.
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов, 22.05.2014 г.: "Изказвал съм се неподготвен! Ще приема присъдата, каквато и да е тя", категоричен е бившият МВР шеф А защо Цвъки сега твърди, че бил невинен, т.е., не приема присъдата? Само преди седмица каза, че ще я приеме, каквато и да е тя. Или отново се изказва неподготвен, както също заяви преди седмица......
71
12
 
8
 
! Отговори
Нещо уникално ще е преди 9 години
Тоя ако влезе в затвора всички епизоди на Биг Брадър взети заедно пасти да ядат пред големият апартамент с решетките.От една страна Цуцко накара организираната престъпност в България да се изпоти и много мутри загубиха бизнеса си заради него.Това ще прави бившия върховен полицай в затвора особено мразен.В затвора са най-големите *** от обществото.От друга страна Цвъкито е завършил агент на ФБР и знае уникални тактики и бойни умения за справяне с особено опасни хора в големи количества.
70
7
 
17
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Цецо га яди кифтетата не рева.
69
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гледам снимката на статията и ще се спукам от смях. Цецо върви като Ал Бънди а Адвоката му се прави на робокоп.
68
8
 
11
 
! Отговори
Стефка преди 9 години
Абе в този сайт нищо не се споменава за новите цени на ПАРНОТО .ДА НИ Е ЧЕСТИТО ,а БСП и ДПС да ми ядът г..а!ОСТАВКА ***