Протест във Враца с искане за справедлив процес

Съдът даде ход на делото за убийството на 16-годишния Николай
13
Протест във Враца с искане за справедлив процес
Снимка: БТА

Врачанският окръжен съд даде ход на делото за убийството на 16-годишния Николай Димитров в дискотека в града миналата година. Заседанието беше съпроводено с протест пред Съдебната палата с настояване за справедлив процес, предаде БНР.

Според прокурорския акт на 31-ви август миналата година около два и половина през нощта Иван Каменов, Калин Димитров и Ивайло Иванов, охранители на заведението, по хулигански подбуди са пребили Николай, като са го удряли и ритали в главата.

Дни по-късно момчето изпада в кома и след повече от месец умира в "Пирогов".

Обвинението срещу тримата охранители е за умишлено убийство по особено жесток начин. След като даде ход на делото, съдът започна с разпитите на шестима свидетели. Това са родителите на убитото момче и негови приятели на възраст между 16 и 18 години.

По време на процеса пред Съдебната палата се събраха на мълчалив протест десетки врачани.

"Ако не беше Ники, можеше аз да съм на неговото място. Трябва да се събираме повече хора, да покажем солидарност, съпричастност", каза негов приятел.

"Да изразим гражданска позиция и да призовем съда да си свърши работата обективно, безпристрастно и да възтържествува справедливостта", заявиха участници в протеста.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Врацадело за убийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.