Бившият кмет на Садово влиза в затвора

Марин Йосифов бе осъден на три и половина години затвор за искане на подкуп
6 юни 2014 17:20,
2
Бившият кмет на Садово влиза в затвора
Снимка: архив, Булфото

Бившият кмет на Садово Марин Йосифов влиза в затвора с присъда три и половина години лишаване от свобода. Той ще изтърпява наказанието си в трудово-поправителното общежитие в Пазарджик искане на подкуп от пловдивската фирма "Пътинженеринг".

Това е напълно подготвена скалъпена история, чиста политическа поръчка, каза Йосифов за БТА.

Йосифов и финансовата консултантка Анжела Запрянова бяха признати за виновни в това, че през 2010 г. са поискали от Недялко Бекиров - управител на пловдивската фирма "Пътинженеринг", подкуп в размер на 250 077 лева. В замяна двамата щели да повлияят върху заместник-кмета на Садово Елена Василева да възложи на дружеството обществената поръчка за изграждането на канализация на с. Кочево, община Садово.

Поисканата сума била 7 на сто от стойността на предложената от "Пътинженеринг" ценова оферта - 3 572 529 лв. с ДДС. Василева е била председател на конкурсната комисия.

Йосифов бе осъден на три и половина години затвор, а Запрянова - на три години. Присъдите бяха потвърдени в края на май и от Върховния касационен съд.

Бившият кмет на Садово обаче смята, че е осъден без основание. Той е депозирал молба за отлагане на изтърпяване на наказанието, но окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов я е отхвърлил.

Вярвам, че правдата ще излезе наяве, не съм се отказал да търся правата си, ще заведа дело и в Страсбург, каза за БТА Йосифов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Садовокметподкуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zashto samo bivshia ? A segashnia sledvashtite li shte go sadiat
1
0
 
10
 
! Отговори
Знаеш ли за Кой преди 9 години
Бившият кмет на Бургас кога?