Съдът взе имущество за 450 бона от кюстендилски адвокат

ВКС потвърди окончателно конфискацията
9 юни 2014 13:05, Анисия Иванова
4
Съдът взе имущество за 450 бона от кюстендилски адвокат
Снимка, архив: Булфото

Върховният касационен съд /ВКС/ е потвърдил окончателно искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито  имущество /КОНПИ/ за конфискация на собственост на стойност 450 358 лв от Валери Ненов. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.

Бившият кюстендилски адвокат има влязла в сила присъда за имотна измама, посочват от комисията.

По нейно искане в полза на държавата от Ненов, съпругата му и дъщеря му се отнемат апартамент в Кюстендил, четири автомобила, средствата по банкови сметки, дружествени дялове, както и левовата равностойност на данъчната оценка на недвижим имот към момента на отчуждаването му.

Ненов е осъден да заплати на КОНПИ разноски по делото за близо 900 лв., както и държавна такса към Кюстендилския окръжен съд от 2460 лв. като процент от уважения размер на мотивираното искане на КОНПИ.

Ненов е в затвора от 17 януари 2011 г. с присъда от 3.5 години лишаване от свобода по дело за измама, заведено от медицинската сестра Капка Конявска. Тя го осъди заради заем от 40 200 лева, който бизнесменът адвокат "забравил" да върне.

Втората ефективна присъда от три години затвор за Валери Ненов Кюстендилски районен съд постанови на 2 април 2013 г., като съдията по делото Мая Миленкова направи кумулация на присъдите му по негово желание.

Втората присъда на Ненов е за това, че през 2001 г. чрез дружеството си "Перун" ЕООД сключил предварителен договор за продажба на апартамент в Кюстендил с Венцислав Велинов. Велинов платил 41 000 лв., но така и не придобива собственост върху апартамента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко много още има като този
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В полза на държавата от Ненов, съпругата му и дъщеря му се отнемат апартамент в Кюстендил, четири автомобила, средствата по банкови сметки, дружествени дялове.Че те тези апартаменти да не са били на държавата че държавата ще ги взема,Да ги върнат на измамения
2
0
 
14
 
! Отговори
шоп преди 9 години
А кога ще конфискувате имотите на софиянци, тези "столичани в повече"?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Роднина Е на Мая Манолова..... Каза в Кюстендил ,че БСП ще му въстановят парите след изборите......