Тръгва делото конфискация на имуществото на Братя Галеви

Двамата все още са в неизвестност
Обновена: 14 окт 2015 13:55 | 23 юни 2014 11:58, Камелия Цветанова
1
Тръгва делото конфискация на имуществото на Братя Галеви
Ангел Христов и Пламен Галев. Снимка: Impact Press Group

На 15 юли ще заседава Окръжният съд в Кюстендил по делото за конфискация на имущество на т. нар.братя Галеви, съобщи един от представителите по делото адвокат Анани Константинов.

Още по темата
Заседанието е било насрочено за 23 юли, но е пренасрочено заради отсъствието на един от защитниците. Целта беше това да не става повод за отлагане на заседанието, уточни Константинов.

Делото е образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Миналата година процесът срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества беше спрян, защото се чакаше произнасяне по тълкувателното дело, заведено във Върховния касационен съд, касаещо необходимостта осъществяване на връзка между конкретната престъпна дейност, времето на нейното осъществяване и придобитото имущество.

По-късно съдът се е произнесъл по друго дело, при което се уточнява, че само делата на касационна инстанция могат да бъдат спирани, а останалите трябва да продължат.

Братя Галеви изчезнаха и бяха обявени за издирване веднага след като Върховният касационен съд им наложи пет-годишни присъди пред май 2012 година.

Съдът потвърди, че двамата са виновни за организиране на престъпна група, и им наложи по пет години затвор.

Делото срещу братя Галеви започна през септември 2009 г.

Галев беше обвинен и за изнудване, средна телесна повреда и принуда, а Христов - за извличане на облаги чрез внушаване на страх. Галеви са на свобода срещу парична гаранция от по 50 хил. лв., след като бяха пуснати от ареста заради кандидатирането им за депутати на парламентарните избори миналата година.

Пламен Галев беше задържан през декември 2008 г. заради заплахи към журналистката Лидия Павлова, а Ангел Христов беше арестуван през януари 2009 г. след разпит в Националната следствена служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак да не забравяме че те дадоха пари на Майчето да е в парламента, затова докато БСП са във властта тези няма да ги пипнат.