Цветан Василев подал сигнал до Цацаров заради заплашителен SMS

Прокуратурата е започнала проверка
5
Цветан Василев подал сигнал до Цацаров заради заплашителен SMS
Борислав Сарафов. Снимка: архив, БулФото

Банкерът Цветан Василев е подал сигнал до главния прокурор заради есемес, в който той "разпознава заплахи за живота си". Това каза пред журналисти заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

В сигнала си Цветан Василев предполага, че подател на есемеса е депутатът Делян Пеевски, предаде БТА.
Прокуратурата е започнала проверка по сигнала, подписан от Василев, още вчера преди обяд, когато е получен.

В него банкерът посочва същите обстоятелства, за които разказва пред австрийската преса.

Василев обяви пред австрийското издание „Дер Щандарт“, че депутатът от ДПС Делян Пеевски му е изпратил заплашителен SMS. Самият Пеевски отрече обвиненията.

"Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря", гласяло съобщението, което Василев получил във вторник вечерта, 17 юни, пише австрийското издание.

В материала на "Дер Щандард" се казва още, че на 22 май т.г. Василев е получил телефонно обаждане в хотела си във Виена. На банкера било съобщено, че Пеевски търси убиец, чието име вече се знае. Бившият бизнес партньор на Василев щял да плати 5 млн. долара за убийството му.

Банкерът дори помолил Криминалната служба във Виена да започне разследване.

Делян Пеевски от своя страна категорично отрече обвиненията, че е изпращал заплашителен SMS на банкера.

“Нямам абсолютно никаква комуникация с лицето Цветан Василев от месеци и това може лесно да се докаже. В момента се прожектира един пошъл турски сериал сериал за отклоняване на вниманието. Крадецът вика: Дръжте крадеца, или по-скоро "Убиецът вика: Дръжте убиеца”, изтъква Пеевски в интервю за ПИК.

„Не съм пращал такъв SMS, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам“, подчертава депутатът от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДОГАН КОМАНДВА БЪЛГАРИЯ, ДА ГО ЗНАЕТЕ. А ПЕЕВСКИ Е ДОГАНОВАТА МАША.СЕГА СА ЗИНАЛИ ДА ГЛЪТНАТ КТБ.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gnus me e ot DPS razni Biserovci,Peevski vse mafioti
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да и сега същия този Цацаров който му помагаше в атаката срещу банката на Цветан Василев ще хукне да го арестува,няма начин.Пеевски не веднъж е показвал,че има голямо влияние в прокуратурата,ако интерпол вече започне да го издирва за заплаха за убийство ще се изнесе тихо и кротко на някой закътан остров като братя Галеви и Бисеров.Като казах Бисеров нещо май много добре потулиха нещата,Цацаров защо не каже нещо по въпроса?