Пет години затвор за бизнесмен, измамил Филип Киркоров

Осъденият няма право да управлява чуждо имущество
4
Пет години затвор за бизнесмен, измамил Филип Киркоров
Филип Киркоров. Снимка: Булфото, архив

Варненският окръжен съд осъди на 5 години затвор Пламен Маджуров, измамил Филип Киркоров, като съставил документ с невярно съдържание и така е продал през 2010 г. два апартамента на руската мегазвезда в комплекс „Порт Палас” в курорта „Св.Св.Константин и Елена”, съобщиха от пресцентъра на съда.

Още по темата
Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата, е в големи размери - 1 802 579 лева.

Първата съдебна инстанция наложи още две наказания на Пламен Маджаров, като го лиши от право за срок от 8 години да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество.

За същия срок от 8 години Маджуров няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество.

Вторият подсъдим по делото за измамата Даниел Иванов беше оправдан и по двете обвинения за извършени действия по измамата като помагач и съизвършител с Маджуров.

Общо 1333 лева са разноските по делото, които осъденият ще заплати на държавата. Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Пламен Маджуров „парична гаранция” в размер на 40 000 лева и отмени гаранцията от 1000 лева за оправдания Даниел Иванов.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Апелативен съд Варна в 15 дневен срок.

Както Dnes. bg, писа Филип Киркоров бе основният инвеститор в строителството на супер луксозният хотел „Порт Палас“ в курорта „Слънчев ден“.

Софиянецът Пламен Маджуров беше арестуван през май 2010 година във Варна, след като успя да продаде апартаментите на руската звезда с фалшиви документи.

Той управлявал фирмата „Филип Киркоров инвестмънт”, чията собственост били двата имота с обща площ 519 кв. м. Престъплението открил чичото на Филип - Гирагос Криконян, фактически собственик на фирмата.

Той разбрал в бюрото по труда, че вече не управлява компанията и че апартаментите на компанията са продадени. Криконян уведомил полицията, а на 14 май щракнали белезниците около китките на Маджуров.

Разследването доказало, че арестантът има пълномощно, с което назначил за управител Даниел Иванов. Той продал на Маджуров два апартамента и сделката била изповядана пред нотариус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
АМИИИ НЕЕЕ преди 9 години
напълно нее ЗАВИСИМА ПРАЖОООСЪЪДМА СИСТЕМААААА.......А ЗАЩОО ЛИ ЕИ ТАКА ПРАВОСЪДНО ДА БЕШЕ ОТСЪДИЛА ОБРАТНОТО.ДОМАШНО СКРИТО ПРАКТИКУВАЩИ СЪДИИ
3
0
 
2
 
! Отговори
az преди 9 години
А защо Даниел Иванов е оправдан, щом като"Разследването доказало, че арестантът има пълномощно, с което назначил за управител Даниел Иванов. Той продал на Маджуров два апартамента и сделката била изповядана пред нотариус."
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако евреин беше измамил арменеца, имаше голяма вероятност да не го арестуват!
1
0
 
5
 
! Отговори
az tam преди 9 години
На Киркоров са му подарявали апартаментите, за да рекламират комплексите и вдигат цените им пред други руснаци, заради "известния съсед". Та колкото нашето момче е крадец, толко и Киркоров инвеститор.