Пуснаха под домашен арест шофьора, убил двама край Луковит

Съдът в Ловеч: Изтекъл е 30-дневният срок за повдигане на обвинение
10 юли 2014 17:40, Анисия Иванова
3
Пуснаха под домашен арест шофьора, убил двама край Луковит
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Ловеч промени постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" на "домашен арест" на шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Луковит на 5 май.

При нея загинаха двама младежи от Плевен, а двайсетгодишно момиче все още е в тежко състояние в болница.

Съдът мотивира решението си с факта, че е изтекъл законовият срок от два месеца, в който не е повдигнато обвинение на 30-годишния Хюриет Сюлейманов.

Още по темата
Прокурорът Валентин Вълков обяви пред журналисти, че ще протестира определението на Окръжния съд в Ловеч пред Апелативния съд във Велико Търново.

Адвокатът на Сюлейманов - Владимир Маринов, обвини прокуратурата в нарушение, тъй като според него не е освободила клиента му още на 5 юли, когато е изтекъл двумесечният срок от задържането.

"Изготвени са вече всички експертизи по делото. Сюлейманов е виновен, но се касае за непредпазливо престъпление, за което трябва да носи отговорност от 3 до 10 години, а не както се тиражира от 5 до 15 години", коментира Маринов, цитиран от БТА.

Хюриет Сюлейманов ще остане в ареста до заседанието на Апелативния съд, което е насрочено за 17 юли. Ако и на тази инстанция бъде потвърдена мярката "домашен арест", той ще бъде освободен и ще трябва да я изпълнява на адреса си по лична карта в София.

В тежкия пътен инцидент преди Гергьовден загинаха Владислав Горанов и Николай Менков - студенти от Плевен, ранени бяха Иван Гюмишев и Цветелина Таслакова. Третото момче се възстановява вкъщи, но момичето все още е в болницата. Направени са й над 20 операции.

След инцидента подсъдимият избяга от местопроизшествието и се укри в къща наблизо, оставяйки приятелката си Албена да поеме вината, тъй като той бил с отнета книжка. Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 12 присъди за престъпления от общ характер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова противоречиви неща видях:Първо бил изтекъл законовият срок, но пък щял да остане в ареста, но по принцип бил виновен, ама щял да съди съда, че не го пускал ...Не знам тея хора за *** ли ме имат?!?!??!
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 12 присъди и е пуснат убива 3ма души. До кога този геноцид върху българския народ.