Цар Киро остава в ареста по делото за живака

Подсъдимият не се яви в залата, бил пред инфаркт
Обновена: 22 юли 2014 12:09 | 22 юли 2014 12:09,
20
Цар Киро остава в ареста по делото за живака
Цар Киро. Снимка, архив Булфото

Кирил Рашков остава в ареста. Това реши Апелативният съд, потвърждавайки наложената му мярка от Окръжния съд на 14 юли "задържане под стража". Днес магистратите разглеждаха мярката му за неотклонение, наложена му по повдигнатите обвинения за контрабанда и държане на 501 грама живак. 

"Срещу Рашков вече е повдигнато трето обвинение - за държане на над 20 археологически монети без съответната регистрация по Закона за културното наследство”, съобщи пред Dnes.bg апелативният прокурор Андрей Атанасов.

Още по темата

Самият Рашков не се яви в съдебната зала, защото бил в прединфарктно състояние и с обострен диабет. Адвокатът му твърди, че Рашков е искал да "предаде живака доброволно на вторични суровини".

"Има обява от здравната инспекция, че всяко домакинство, което държи живак, може да отиде на датите 20, 21 и 22 октомври в РИОКОЗ и да го предаде, ние твърдим, че живакът не е опасно вещество”, заяви пред съдебната зала адвокат Росица Драгинова.

"Аз не знам как може да се предаде живак на вторични суровини, което е силно действащо вещество и което е поставено под тежък разрешителен режим”, контрира прокурор Атанасов.

Според запознати с веществото се изработват плаки за печатане на фалшиви пари.

Според защитата няма данни за направата на мръсна бомба с живака. Веществото е открито в автомобила, собственост на сина на Кирил Рашков – Ангел. Според обвинението Рашков-баща е пренесъл живака незаконно през границата си с Турция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
А бе "царю честити", виж бате ти бойко след като народа го свали от власт, веднага се скри в Правителствената болница, че чак главния мюфтия отиде да му бае. За другия път да знаеш как да лекуваш болестта си ...
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миличкия, като го хванат властите все е болен. А иначе върти черни пари за милиони .. типична българска постановка
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...през границата си с Турция." - ne znaeh, che chowekyt ima sobstwena granica s Turciya.
3
0
 
21
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Значи щял да предава живака на вторични суровини? И къде изкупуват живак? А монетите сигурно е намерил на улицата и полицаите са го задържали докато е отивал към историческия музей да ги предаде лично на директора???????????????? Не са виновни адвокатите му, това им е работата. Виновни са полиция, прокуратура и съд, че допускат *** като Рашков да правят за посмешиште цялата държава.
2
0
 
15
 
! Отговори
Самата истина преди 9 години
Живака му бил за пиене бе по 2 лъжици сутрин на гладно,искал да става Iron Man.
1
0
 
21
 
! Отговори
И какво от това? преди 9 години
Чак не е за вярване, че ***-мафиот е разследван...