Притискали са командоси да мълчат за Лясковец

Психолог: Лазаров е изпратил спецотряда импулсивно
77
Притискали са командоси да мълчат за Лясковец
Автомобилът на СБОТ в Лясковец. Снимка: Булфото, архив

Разследването около смъртта на баретата Емил Шарков, който беше убит по време на акцията в средата на март в Лясковец срещу Петко Петков, който имаше боен арсенал в къщата си, не е обективно, твърди криминалният психолог Росен Йорданов.

Още по темата
Според него главните виновници, за да се стигне до смъртта на един човек и раняването на още трима от СОБТ, са главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и командирът на спецотряда.

„Аз много пъти повторих, че действията, които са предприети, са били най-неадекватните в този случай“, коментира Йорданов пред Нова телевизия.

Той добави, че е говорил и с майката на Емил Шарков, която е достигнала до подробности, които навеждат на мисълта, че разследването не е било обективно и са скрити много детайли и подробности по случая. 

"Допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъм“, коментира Йорданов.
 
Според него решението да бъде изпратен спецотряда на 14 март срещу Петков, който както се оказа след психиатрични експертизи не е психичноболен, е било взето импулсивно от главния секретар на МВР.

 „Решението е било взето без сериозни инструктажи и проучвания. Действията на командира на отряда също са били грешни”, аргументира се Йорданов.
 
Според него полицията реално е предизвикала инцидента, защото Петков наистина е смятал, че го нападат.
Психологът твърди, че след случая върху командосите е оказван натиск.

„Убеден съм, а и имам и данни, че ако се проведе обективно разследване и командосите не бъдат под натиск, те ще кажат пълната истина. Данните показват, че след случая се оказва сериозен натиск върху хората, които са участвали в акцията”, заяви той и допълни, че те са заплашвани да бъдат уволнени, както и че е имало много източници на информация, които не с използвани при разследването.

Според Йорданов обикновено спецотрядът има камера, с която се заснема акцията, в която участва.
„Ползван ли е при разследването този видео материал, за да се види какво се е случило? Убеден съм, че има такъв запис”, заяви още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
3
 
! Отговори
www преди 9 години
До До 41Напълно съм съгласен. Именно затова разчитах на дълга присъда за иконописеца Йордан Опиц, който между другото е и бивш експерт към МВР във връзка с оценки за автентичност и пазарна стойност на антики и произведения на изкуството.Това би наложило ред, законов ред, за всички. Но в България има една орисия компетентните органи да не разследват докрай. По-скоро само да регистрират действия и да си прехвърлят един-другиму БЕЗдействията по отношение на тези действия.
21
0
 
4
 
! Отговори
www преди 9 години
До До 32Но това се е случвало много пъти до сега. Йордан Опиц какво направи? Помните ли го този случай? А онзи по-раншен случай с простреляния "автоджамбаз", дето се връщал в къщи от съседния магазин, но някой го заподозрял, че ще му краде колата?
20
9
 
1
 
! Отговори
www преди 9 години
До ssКриминалният психолог има право да дава мнения, ние как го правим тук под статиите ;)Но конкретният криминален психолог (Росен Йорданов) не е чист човек. Напълно възможно е всичко, което прави по този случай, да е продиктувано от някои други ангажирани лица, да е користно действие, непрофесионално. Единственият му аргумент е, че е работил по случая с Петко от Лясковец много преди инцидента и тогавашното му професионално мнение било да не се напада. Ами ако беше стрелял по децата?
19
11
 
5
 
! Отговори
ss преди 9 години
откога психолог стана полицай или барета,че да си дава мнението? да ходи да си гледа ненормалните ! Все едно аз сега да започна да давам оценка на доктрорите ! Да *** и *** нещастен
18
2
 
11
 
! Отговори
www преди 9 години
До МаринВъобще не е сигурно, че Петко "Лудия" е стрелял по когото и да било, да не говорим за стрелба по Емил Шарков, който влиза в помещението доста по-късно!Иначе съм напълно съгласен - нападат те, правиш това което трябва, пък да става каквото ще. Само припомням още един скорошен случай. Бивш военнен стреля по детска градина и това остана без последствия за него. Случаят беше в Карлово преди около седмица. Нито барети го арестуваха, нито нищо. Само му е иззета конкретната единица оръжие.
17
6
 
4
 
! Отговори
www преди 9 години
Първо, "криминалният" психолог Росен Йорданов е уличен в доста нарушения, та и престъпления в МВР, и затова беше освободен от там. Не знам дали някой не го е върнал? Възможно е - все пак престъпността е организирана.Второ, камери при акциите на спецзвената се ползват доколкото си спомням от 98-99 без изключение. Запис, разбира се, че има, но не е даден, защото не е приемлив.Трето, според повечето свидетели от района, полицията започва стрелба, докато вътре има барети. След това е убит Шарков
16
2
 
25
 
! Отговори
Марин преди 9 години
Рано сутринта непознати се опитват да влезнат в апартамента ти с взлом. Правиш това, което трябва и ставаш убиец на полицай. Елитните части, супергероите но само по телевизията се изложиха много жестоко и най-добре да си мълчат.
15
1
 
30
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
То и на кучетата е ясно, че е виновен онзи подострения таралеж, главния секретар! *** даже за награда му гласуваха да не могат да го уволняват!?ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ!
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз не го виня - Петко, крадльовците и реалността в България превърнаха много хора в параноици, които са подели битка за оцеляване и са опрели гръб в стената. Както е писал колегата по-долу, тези хора ще се увеличават...../днес.бг, така доволни ли сте, ще омекотяваме истината щом не ви е приятно да я слушате в истинския и вид/
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом има смърт има и виновен. Ако г-н Лазаров имаше грам съзнание щеше да си подаде незабавно оставката. Незаменими хора няма. Има хора, които си мислят, че са за незаменими. Как ли спи този човек. Заради неговата некадърност едно семейство е почернено, а Петко стана герой.
12
1
 
26
 
! Отговори
казано е ясно: преди 9 години
"Допуснати са фрапантни грешки, продиктувани от дебелашко самочувствие, арогантност и от липса на професионализъм, коментира Йорданов.
11
14
 
7
 
! Отговори
Даа преди 9 години
Въпросният психолог е уволнен, заради шуробаджанащина и вопиюща некадърност.Известен е с това, че възхваляваше всички действия на цецко ***.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
даскалът Йовчев къде е да изригне срещу тази истина или още си почива във Виена!
9
10
 
33
 
! Отговори
бай Манол преди 9 години
Дядо Петко е герой. Така се защитава майка, къща, род и Родина!
8
4
 
6
 
! Отговори
.ARIES. преди 9 години
До янко стояновVsicko pisano ot vas hora sa gluposti.Nestaneli Grajdanska voina v Balgariq i iztrebvaneto na Mafiqtq ,nqma da ima mira za naroda.Tova e istinata.Avie mi komentirate za nqkakav si zarvul.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петковците в тази държава ще се увеличават, помнете ми думата!
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалш и лицемерие. НСБОП, спецчасти, барети-марети, щатски шмайзери, психолози-психопати и пр.Професионалисти като суперфинансиста Искров-шеф на БНБ!?!, банкерът на хилядолетието Цветан Василев, елитарните политици Костов-Мостов и Съргея, комисарката Сталинка.*** до цървула, демокрад до демокрада. При мрачния тоталитаризъм кварталния милиционер щеше да поговори с Петко, другарска критика, аз повече няма така да правя и дотук.
5
2
 
44
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
До кога Петков ще е в ареста а Лазаров Лясковски на свобода. Ако имам оръжие и посред нощ ме нападнат въоражени непознати и ми потрошават къщата, и аз ще се отбранявам. Барети с калашници срещу ловджийска пушка. Егати баретите,егати гл. секретар.
4
10
 
30
 
! Отговори
янко стоянов преди 9 години
СВОБОДА ЗА ПЕТКО!Евала, български юнако!
3
2
 
52
 
! Отговори
Ами защото сме овчи преди 9 години
Тези командоси, които са участвали в акцията и знаят какво става и колегите им, които не са участвали защо не се обединят и да заплашат че няма да работят ако не кажат истината, тогава да видим какво ще стане, а не по единично да се скатават и да мълчат. Трябва да се обединят, защото утре на всеки може да се случи. Какво общество сме само, повръща ми се, кога ще се обединим, за да разберем какво чудеса стават когато сме единни.