СГС не разгледа жалбата срещу "виртуалния" арест на Василев

Не може лице, което не е задържано, да оспорва това, обяви СГС
Обновена: 12 сеп 2014 16:51 | 12 сеп 2014 14:12,
22
СГС не разгледа жалбата срещу "виртуалния" арест на Василев
Снимка: архив Булфото

Софийски градски съд отказа да разгледа жалбата на адвокатите на Цветан Василев срещу искането на прокуратурата банкерът да бъде задържан в ареста за 72 часа, след като бъде издирен.

СГС се позова на Европейската конвенция за защита правата на човека. Според нея няма как лице, което не е задържано, да оспорва мярката в съда. Затова съдия Иван Коев определи жалбата на Василев като преждевременна и не даде ход на делото.

Още по темата
Съдебното заседание мина в спорове и размяна на реплики между прокуратурата и защитата.

„Виртуална жалба срещу срещу виртуално задържане“, коментира жалбата на Василев един от тримата прокурори по делото. Според друг от колегите му, ако искането на прокуратурата бъде отменено, то ще създаде правен абсурд в държавата. Ситуацията изглежда така: "Аз не се укривам, ама вие ме намерете. Дори се поставят условия - споразумение с прокуратурата", каза още прокурорът Иван Гешев.

От защитата обясниха, че искането за арест пречи на Василев да се върне в България. Адвокатът му разясни, че ако банкерът предприеме ход да се прибере, ще бъде задържан на сръбската граница. След това съд в Белград ще трябва да решава дали да го екстрадира тепърва.

Защитата на банкера може да обжалва отказа пред Софийския апелативен съд. Делото там по същия казус бе насрочено за 18 септември.

През юли прокуратурата повдигна обвинение на Цветан Василев за присвояване в особено големи размери. Тогава за мажоритарния собственик на КТБ бе издадена европейска заповед за ареста. Той се издирва и от Интерпол.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бг държавата ще кандидатства за гинес, с осигурен приз, по рекорди на чудесата в правораздаването и демократичната свобода за високоразрядни айдуци и корумпи милиардници.Екзотика, обири в тонове кила, секс и градът на мъдростта - предстоящ нов тв сериал с неограничен брой епизоди.
19
0
 
1
 
! Отговори
чепа преди 9 години
ТОЯ ПАЦАРОВ ГОЛЯМ ВИРТОЗ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ: ПОРЪЧКОВО ИЗПАЛНИТЕЛЕН ПРОКОРОР!!! НЕ МУ Е ЛЕСНО ,ЕДНО ПРАСЕ ДА ТЕ КОМАДВА!!!!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
чепа преди 9 години
ИСКАТ ДА ГО ВКАРАТ В АРЕСТА И ТАМ ДА ГО САМООБЕСАТ: ДОКАТО Е ПАЦАРОВ ГЛАВЕН ИЗПАЛНИТЕЛ НА ПЕЕВСКИ ВАСИЛЕВ ТРЯБВА ДА Е ЛУД ДА СЕ ПРИБЕРЕ,ЗАЩОТО ЗНАЕ ПРАВИЛОТО ЧЕ МРьТВИТЕ НЕ ГОВОРЯТ !!!!!!
17
0
 
1
 
! Отговори
къде ли е Василев? преди 9 години
Естествено,не искат да го открият, Защото може би ще загазят много хора. Колкото откриха братя Галеви. Търсят на ужким, като при игра, Мижи, та да се лъжем. А народа си им вярва, та чак се вълнува.
16
0
 
0
 
! Отговори
овчар преди 9 години
Вкарайте вълка в кошарата.
15
0
 
3
 
! Отговори
юнак преди 9 години
виртуална история тои виртуално бяга те виртуално го гърсат вии виртуално живеете във виртуална държава скоро вилтуално ще ядете ако не ви доди акълът
14
0
 
1
 
! Отговори
Money преди 9 години
Че и аз да бях на негово място, ще се върна да ме арестуват, а аз да ги спасявам от прасета с дупетатски имунитет - на куково лято.Василев може и да се върне, а ако се върне - да хапне пържена Цаца.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи в началото симпатизирах на Ц.Василев, мислех че е жертва. Още повече, като каза, че акционерите искат да спасят банката, оманския фонд е готов да даде пари и т.н. накрая каза, че ако бъде призован от прокуратурата ще се яви. Е призоваха го, не се яви, сега го издирват с интерпол а той се крие. Е как може да кажеш едно а да вършиш друго. Съвсем друга тема е че нито сме видели пари от оманския фонд, нито акционерите са спасили банката. Вече започва да ми изглежда виновен.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този плъх открадна достатъчно за да си откупи свободата и с останалото да живее до смъртта си. Не го мислете. Порблемът сега е, че никой друг не иска да плати сметката и за това всички шикалкавят, вместо да си поемат тежестите, след като си играят на монОполи.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хайде сега арестувайте и катарския министър на икономиката, че нали вторият акционер на ктб е катарския държавен фонд. виртуално. те също са виждали отчетите на банката за последните 4 години и са ги подписвали. ако може, арестувайте и консултантите им - какво са някакви си международни одитни компании с по 70-80.000 човека персонал, те също нищо не разбират. и след като арестувате всичко и всички, обяснете на хората къде са им парите и как точно с виртуални арести ще им го върнете!
10
1
 
4
 
! Отговори
ебаси сагата преди 9 години
Според Бг прокурорите Интерпол го търси, ама май не го търси. Парите са блокирани, ама ги няма. Съдът уж го задържа виртуално, но му казва: 'абе ела да те вкараме в ареста, пък после ще видим дали да те пуснем'. Служебният премиер го кани да дойде да го вкарат в затвора, макар че не му е работа да се вре там. Василев уж работи с Катар за оздравяване на банката, но в Бг искат да я фалират. Шефът на БНБ е безкрайна почивка в чужбина. Пари няма, гаранционен фонд няма и само се дрънкат глупости :)
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PRIKAZKA OT 1001NA NOSH BILZA IZDIRVANE V INTERPOL. TARSIAT GO POD DARVO I KAMAK.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разсипаха човека за некви 3-4 млрд. Засрамете се!
7
1
 
10
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 9 години
Съдът е абсолютно прав да откаже разглеждане на глупавата жалба на защитата на Василев. Адвокатът му Симеонов се издъни за пореден път и стана за посмешище не само пред съда, но и в гилдията. Иначе мълвата че е "голяма работа" се разпространява от самия него, а клиентите му плащат ли плащат огромни суми за да се упражнява в адвокатлък на техен гръб и за тяхна сметка.
6
0
 
7
 
! Отговори
AHТИМУТРА преди 9 години
дръжте го и да не го пущате ЕЙЙЙЙЙ
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Това, че не присъствал в списъка на Интерпол с издирваните, не знам кой кога и защо го измисли!Присъства!Всеки може да отиде на страницата на Интерпол и да го намери: Vassilev (с две s-та). При това, присъства си от първия ден, в който обявиха, че Интерпол го издирва.
4
0
 
5
 
! Отговори
Нео преди 9 години
Добре дошли в матрицата.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ба си адвокатите...това някакви служебни защитници ли са?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахахаах
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бая виртуалности станаха, виртуално Интерпол го издирваше, а реално не присъства в списъка за издирване. Може и парите виртуално да са откраднати, а реално да си стоят в банката, а цялата истерия да е... виртуална.