Сърбия пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка

Сърбия ни уведоми за Василев, пишем искането за екстрадиция
Обновена: 17 сеп 2014 14:06 | 17 сеп 2014 10:27,
68
Сърбия пусна Цветан Василев на свобода срещу подписка
Снимка: архив Булфото

Съдът в Сърбия реши да пусне от ареста банкера Цветан Василев срещу подписка. Информацията беше потвърдена в съобщение от българската прокуратура, която вече е получила официално уведомление от сръбските власти, че Цветан Василев се е предал в полицията.

След този акт българското обвинение може официално да задвижи процедурата по искане на екстрадицията на Василев.

От прокуратурата съобщават, че мажоритарният собственик на КТБ е бил задържан вчера, 16 септември, в 09.00ч. местно време от сръбските съдебни власти. "В 12.00 ч. Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00 ч.", се казва в съобщението на ВКП.

Това е най-леката мярка за неотклонение.

Още по темата
След произнасянето на съда мажоритарният собственик на КТБ отново е на свобода. Предстои сръбският съд да реши дали да уважи искането на България за екстрадиция на банкера в София.

По информация на БНР документите за неговата екстрадиция вече се готвят. Очаква се те да тръгнат за сръбската столица до ден-два. Процедурата по екстрадиция трае минимум 18 дни, обясни вчера прокурорът по делото Иван Гешев.

Василев се предаде вчера в полицията в Белград, а късно снощи даде показания пред следовател. Срещу банкера у нас има повдигнато обвинение за присвояване в особено големи размери. Мажоритарният собственик на КТБ бе издирван от "Интерпол", издадена беше и европейска заповед за задържането му. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 205 млн. лв.

В същото време стана ясно, че банкерът не иска да бъде екстрадиран бързо в България, защото се притеснява за живота си, съобщи единият от адвокатите му, Христо Ботев, пред „Нова телевизия“. Според защитата му Василев се е предал на сръбската полиция, защото искал да покаже, че няма какво да крие.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Да се приеме зако- за кражба на държавни пари над 20 хиляди- смъртна присъда.Да бидите как бързо се секнат кражбете.
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леко усмихнат и силно озъбен, ще се върне човекът с празни и обърнати джобове...
43
1
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 9 години
АМА , НЕМАШ ПРЕДСТАВА КОЛКО СИ ПРАВ 56...ХА,ХА,ХАААААААААААААА...
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ: "ПЛАЩАЙ НАРОДЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!!!"Има, няма избори винаги ще плащаш народе комундерските грабежи
41
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ преди 9 години
..ТИ ЩЕ ПЛАТИШ ЦЕЛИЯ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГРАБЕЖ !!!НОВОТО НС , УДАРНО ЩЕ ГЛАСУВА ---БНБ ДА ПОКРИЕ ЗАГУБИТЕ НА КТБ!!НА ТОВА МУ ВИКАТ /РЕФИНАНСИРАНЕ НА КТБ/!!!!!ТОВА Е СЪЩАТА ВРЪТКА С КОЯТО Т.ВЪЛЧЕВ , ОГРАБИ ПАРИТЕ НА ЦЕЛА БЪЛГАРИЯ И ГИ РАЗДАДЕ НА МУТРИТЕ!СЕГА ОТ ТОВА ЩЕ СЕ ОБЛАЖАТ 132-КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ ОТ КТБ!ПЛАЩАЙ НАРОДЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
40
2
 
3
 
! Отговори
Петя преди 9 години
Крадецът с мустак да се връща и да ни даде парите до последната стотинка! Не го изкарвайте жертва! Той ни съсипа!!!
39
3
 
3
 
! Отговори
Пандзчиев преди 9 години
Какво се крие, като мишок тоя фараон. Когато бе на власт беше пръв във медиите....
38
1
 
8
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
До АнонименПриятелю, бъркаш. Бареков не е ***. Вярно, изчадие е, но не е *** Просто той е поредния политически ДС проект, който трябваше да измести "Атака" от натискането на златния пръст, защото на лудия В.С. вече не може да се има доверие. Значи, търсим друг и си го намираме
37
1
 
10
 
! Отговори
mente преди 9 години
пирамиди , фараони ,и балъци ,за мильони ...
36
2
 
17
 
! Отговори
СЛИЖИТЕЛ преди 9 години
ДПС ИСКАТ ДА ФАЛИРАТ БАНКАТА.ИСКАТ ДА ПАДНЕ БОРДА ЗА ДА ИМ СЕ ПОКРИЯТ ГОЛЕМИТЕ КРЕДИТИ КОЙТО ПЕЕВСКИ Е ВЗЕЛ.ДА АМА НЕ.ДПС ВЕЧЕ Е ИЗВЪН ИГРАТА.ДПС НАГЛАСИХА ЦЕЦО АМА КОРАВО МОМЧЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЗИ БРАВО
35
1
 
10
 
! Отговори
тъй, тъй преди 9 години
липсват 3-4 милиарда от парите на ктб, а двамата най-големи акционери са василев и оманското министерство. някой у нас изведнъж се сети, че от хорския срам да вземе да подгони единия акционер, но ми е чудно защо не са арестували и оманския министър на икономиката :).защото такива дружества имат доста сериозни годишни отчети, одити и всеки акционер е детайлно запознат какво се случва с банката. и освен това, какво се случва с парите на хората - пазачът и касиерката ли са докарали милиарди загуба?
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много ясно, че ще го пусне - това да не ти е бг съд. особено след като се е предал сам, да не говорим, че най-вероятно адвокатът му е проверил предварително, че минава с подписка, ако се предадеш доброволно. само у нас може да те извикат като свидетел, а после да станеш обвиняем и да стоиш с години в арести. и въобще, нито го познавам тоя василев, нито ме интересува особено, но пак нещо понамирисва - 'бил склонил' касиерката да краде 200 милиона? а къде са другите 4 милиарда е въпросът?
33
3
 
6
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Циркът в Корумпестан е пълен,ла....та в които сте затънали вече стигат до ушите ви,а отговора на мафиоти и крадци като Цв.Василев можете да го видите от снимката му по горе.
32
4
 
11
 
! Отговори
, преди 9 години
Тоя нали се чувства невинен, що не си дойде сам? Да не е изхарчил парите и няма за бензин ли?Ами да харчим пари за да го "издирваме" - сякаш не се знае къде е, съд да заседава и т.н., че и билета да му платим, за да благоволи да дойде и да даде обяснения...А и като дойде - какво. То е ясно, че изпълнява и чужди интереси, които надали ще станат публични. Той физически няма как да открадне милиарди сам...
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете българския Робин Худ да раздаде на бедните взетите от него от крадците на народа пари. Това се нарича първи пример на социално възмездие. Наред е банката на Цветелина Бориславова.
30
2
 
24
 
! Отговори
om преди 9 години
Пускам компютъра сутрин - тоя мустакатия срещу мен, спирам го вечер - той пак срещу мен! Вече не помня тоя роднина ли ми се пада, какъв ли?!
29
2
 
8
 
! Отговори
Оприличител преди 9 години
Прилича на зла вещица.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следващата стъпка на Василер е да хване самолета за ЮАР и да духне завинаги със 100 милиона евро в куфарче. Държавата ще трябва да спасява КТБ и БНБ.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подписката с електронен подпис по интернет пощата ли ще го получават?
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е виновен само банкера Василев. Над един милиард лева да изтеглени - по-точно прехвърлени по електронен път - само за няколко дни, други стотици милиони изтеглени в кеш - и е нормално банката да се озове в неплатежоспособност. Защо бе организирано всичко това се пита, а и как така БНБ и нейния финансов надзор не направиха нищо, за да го предотвратят. Нали всяка банка се отчита в края на всеки работен ден пред БНБ. Защо си мисля, че комунистите много обичат да фалират банки и да не връщат.