Цялата истина за КТБ ще излезе в съда, зарече се Цацаров

"Екстрадицията на Василев вече е само в ръцете на Сърбия"
Обновена: 19 сеп 2014 14:06 | 19 сеп 2014 14:06,
44
Цялата истина за КТБ ще излезе в съда, зарече се Цацаров
Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече цялата истина за КТБ да се изнесе в съда. „Там няма да бъде скрито нищо и ще станат известни много неща“, обясни обвинител №1 в Пловдив, цитиран от радио „Фокус“. Цацаров предположи и че нещата, които ще се чуят в съдебната зала, няма да имат толкова пряко отношение към работата на банката като финансов механизъм и начин на банкиране.

Още по темата
„По-скоро те ща са като работа на банката в стерилна среда, която е създадена от държавните органи и като работа на една структура, която е осъществявала цели съвсем различни от преките цели на една банка“, каза главният прокурор. Той беше категоричен, че истината за банката няма да бъде скрита.

Цацаров потвърди, че молбата за екстрадицията на Цветан Василев е подписана вчера от българската прокуратура и днес трябва да бъде предявена до компетентните сръбски власти. Главният прокурор обясни, че от българска страна е действано по най-бързия възможен начин. „Оттук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд“, каза още той.

Цацаров обясни и че според процедурата за екстрадиция в Сърбия решението на съда трябва да получи санкция на правосъдния министър на Сърбия.

„Цветан Василев може да обжалва екстрадицията, но по българския закон”, разясни още главният прокурор.

Преди дни съдът в Сърбия определи мярка за неотклонение „подписка“ на мажоритарния собственик на КТБ. Василев се предаде на полицията там във вторник, след като беше издирван от „Интерпол“. Банкерът е с повдигнато обвинение в България за присвояване в особено големи размери. Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 206 млн. лв.

В четвъртък втори съд у нас окончателно отказа на банкера да отмени ареста от 72 часа, който прокуратурата иска за Василев след прибирането му в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ISTINATA, GRAZJDANINO TSATSAROV, TRJABVA DA E PRED NARODA - NA AGORATA (PLOSHTADA), A NE DA JA MOTOLJAVITE I KRIETE V "SUDA"
39
0
 
0
 
! Отговори
Чепа преди 9 години
ПАЦАРОВ ТИ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК КТБ, ПЛАТЕНА ГЛАВНА ***!!!!!!!
38
1
 
2
 
! Отговори
въпросче преди 9 години
КАЖИ СИ ЦАЦАРОВ,НКОЛКО ТИ ПЛАТИ ПЕЕВСКИ ,ЗА ДА ПОДГОНИШ ВАСИЛЕВ И ДА УЧАСТВАШ В СЪСЪПИЯТА НА КТБ И ПОКРАЙ НЕЯ И НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС???МИЛИОН? ДВА МИЛИОНА?НИЩО НЕ СА,КАТО СЕ ЗНАЕ,КОЛКО ЩЕ ПРИЛАПА ПЕЕВСКИ И ДОГАН,СЛЕД НАСИЛСТВЕНИЯ ФАЛИТ НА КТБ.
37
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Гн глав.прокурор прекрасно се справя със задълженията си! Като всичките ни глав.прокурори през годините ! /спомнете си Татарина/ Нищо от това, което става "горе", не трябва да става достояние на тези "долу" ! Прах и мъгла и след мъглата ....ха, мъгла! Това е ! Ще се опита да я поразсее посред бял ден ще го гръмнат на Орлов мост! Язък му за фасона, за хубавата длъжност, за заплатата, която ще получава 7 години и прочие!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
СПОМНЕТЕ СИ КАК НИ ЗАНИМАВАХА С ДЕЛАТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И НАКРАЯ ВСИЧКО УТИХНА И ЗАЩО АМИ ЗАЩОТО ЦВЕТАНОВ СЕ Е ПОДГОТВИЛ МНОГО ДОБРЕ . ПОДСЛУШВАЛ ВСИЧКИ И ЗНАЕ МНОГО ЗА ВСИЧКИ И КВО СТАНА ПОДПИСКА МЯРКА И НАКРАЯ ЧАК НА ЗАКУСКА В АМЕРИКА . ТАКА, ЧЕ И ТОЗИ СЕ КРИ, КРИ И ИЗВЕДНЪЖ ХОП САМ СЕ ПРЕДАДЕЕЕЕ И НАКРАЯ НЯМА НИЩО ДА КАЖЕ ЩОТО КОЙТО МНОГО ПРИКАЗВА КОЛА ГО ЗГАЗВА . ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА . ТОВА АКО Е СЪД , ТО АЗ СЪМ ИЗВЪНЗЕМНО
35
0
 
1
 
! Отговори
gnu преди 9 години
ako na okradenite bulgari/ki ne im se svarshi krotkoto i mirnoto tarpenie?!
34
0
 
9
 
! Отговори
Данчо преди 9 години
Е за едно го бива / освен да пълни тоалетната чиния/Да Прави Сензации, като Главен редактор на Жълт весник, а не като Главен прокурор!
33
0
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 9 години
Въздух под налягане е този ! Нищо не направи до сега! Поизхвърли се в началото, ние му повярвахма естественно. Всичко е толкова ясно Пеевски- дебелосеркото прокурор на Републиката. Василев с право говори, че са го забравили всички..................а колко гушки е напълнил?
32
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ГРЕШНАТА ПАРТИЯ Е ГЕРБ, ДПС И БСП . НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ . АКО НЕ ГЛАСУВАТЕ ГЛАСЪТ ВИ АВТОМАТИЧЕСКИ ОТИВА ЗА ПАРТИЯТА С НАЙ _ГОЛЯМ ВОТ . ЗАПОЧВАТ ДА СЪБИРАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ НА *ТЕ С ОБЕЩАНИЕ , ЧЕ НА КОГОТО ИЗТИЧА СРОКА НА КАРТАТА ЩЕ БЪДЕ ПОДНОВЕНА И ПЛАТЕНА БЕЗ ЛИЦЕТО ДА СЕ БРЪКНЕ В ДЖОБА . 50 ЛВ ЩЕ ВЗЕМЕ МОЯ ИЗТОЧНИК .
31
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ЦАЦАРОВ ОТ МНОГО ИСТИНИ КОИТО ИЗЛИЗАТ В СЪДА ДО СЕГА ТРЯБВАШЕ ДА ВДИГНЕТЕ НОВ ЗАТВОР ЩОТО ДРУГИТЕ ЗАТВОРИ СА ПРЕПЪЛНЕНИ С ТАКИВА , КОИТО ИЗЛЕЖАВАТ СМЕШНИ ПРИСЪДИ . ЗА СТЕК ЦИГАРИ , А ФАБРИКАТА СИ РАБОТИ, ЗА НАРКОТИЦИ , А ФАБРИКАТА ПАК РАБОТИ . ЗА ШАМАР , А УБИИЦИ КАТО ТОЗИ ПОЛИЦАЙ НЕВИННИ . ЦАЦАРОВ АКО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВЯШ С ТИЯ КОИТО ТИ ДИКТУВАТ КОГО ДА ОБВИНИШ И КОГО НЕ . ОТСТЪПИ СИ МЯСТОТО НА МЕН АЗ НЕ СЕ СТРАХУВАМ
30
0
 
10
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Този дебелия не трябва ли да го разследват за начина по който влезна в КТБ ? Дали не е играл по свирката на другия дебелак Пеевски ? Да излизаме на улицата и да ги почваме иначе до просешка тояга ще ни докарат !!!
29
0
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Знаете,че Василев направи това правителство.Орешарски не би могъл да стане министър-председател,ако Василев не беше съгласен с това.Орешарски пък беше съгласен с това Василев да му назначи министри",каза днес по"Нова ТВ"лидерът на Движение 21 Т.Дончева.Според нея в банката са заровени много тайни,които засягат"ключови хора".Да казва кои са хората с кредитни карти без лимит.Конкретни имена каза Василев вчера по БНТ.Какво ни готвят още предизборно,май тогава нова банка ще избираме,не депутати.
28
0
 
6
 
! Отговори
Амин преди 9 години
Не разбрахте ли най после,че законът в България е "врата в полето"?Който се надява на справедливост,е голям оптимист!
27
0
 
4
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Ко-о-ога-а-а?
26
0
 
7
 
! Отговори
Аха преди 9 години
На тва кой му вярва още?
25
1
 
8
 
! Отговори
Футболист и бзнесмен преди 9 години
истината няма да излезе, особено след изборите. Така и не се сещам защо.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дано си удържи на думата за да разберем кои дърпа конците в българия,само се моля това да стане преди изборите че да не гласувам пак за грешната партия
23
0
 
3
 
! Отговори
rokoboko преди 9 години
Алоооо, пише се екстрадАция, а не екстрадИция!
22
0
 
10
 
! Отговори
Абсурдистан преди 9 години
Една чистачка в съда взема по-голяма заплата от един лекар в Спешна Помощ !!! ХВАЛА !!!
21
0
 
5
 
! Отговори
попа преди 9 години
Лошото е, че след 10г., когато нааааай-накрая се стигне до съдебно решение след 5-6 пъти връщане на делото във въртележката на съдебните инстанции, така както стана по много знаков дела, най-често заради пропуски на подопечната на почитаемия г-н Цацаров прокуратура, та след 10г. когато това дело стигне финала си, ще разберем, че освен че няма осъден нито един кредитен (банков) милионер, няма да има и останали българи, които да се поинтересуват от този изход и излязлото наяве. Това е.