Убиецът на бургаската банкерка бил изнудван, твърдят негови партньори

До месец Апелативният съд ще реши дали да промени присъдата му
Обновена: 7 окт 2014 15:14 | 7 окт 2014 15:14, Анисия Иванова
19
Убиецът на бургаската банкерка бил изнудван, твърдят негови партньори
Архив: Булфото

Любомир Симеонов, който беше осъден за убийството на банкерката Павлинка Йовчева в Бургас, е бил изнудван. Това е версията на партньорите му Михаил Загорчев и Деян Сергеев, която те представиха пред Апелативния съд в Бургас. Двамата са били разпитани като нови свидетели по предложение на защитника на Симеонов.

Според свидетелите подсъдимият е бил изнудван от банката. Натискът започнал, след като Симеоново спечелил финансиране по европейски проект. Подсъдимият е бил притискан от банката да смени фирмата строител на проекта си - завод за преработване на билки, дори са посочили и коя да е фирмата, твърди Загорчев.

Днес магистратите заседаваха по делото срещу Симеонов по негова жалба, с която се настоява да му бъде намалена присъдата от 20 години лишаване от свобода, наложена му от Окръжен съд-Бургас, и по протест и жалби на частните обвинители и граждански ищци, които пък настояват за изменение на наказанието в доживотен затвор.

Още по темата
Преди година - на 23 септември, банкерката беше застреляна показно с един куршум рано сутринта на път за офиса си, а мотивът е бил отказан кредит за 1,2 млн. лева на обвиняемия.

На днешното заседание адвокатът поиска назначаване на нова петорна психиатрично-психологическа експертиза, в която да участва и военен психолог, но съдът отхвърли това искане.

Защитникът на подсъдимия пледира да бъде намалено наложеното наказание от 20 години затвор под предвидения минимум от 15 години, а именно - 7 години лишаване от свобода, като се позова на многобройни смекчаващи вината му обстоятелства.

В защитата си пред Апелативния съд в Бургас подсъдимият обясни: „Много добре съзнавам какво съм направил, че съм отнел най-ценното. Твърдя, че съм го извършил в ненормално състояние.“ Неговите мотивите за извършване на престъплението са, че в нарушение на правилата банката го подвеждала в продължение на 2 години, че ще го кредитира, след което отказала да финансира проекта на фирмата му.

До месец магистратите трябва да решат дали присъдата от 20 години затвор на бившия военен ще бъде променена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Рам преди 9 години
До коментатор 16Щом си толкова умен , би трябвало да се досещаш ,че за разлика от теб и от журналистите съм прегледал материалите по делото и мотивите на БОС. Съда е разпитал шест свидетеля на защитата -разбирай на убиеца Симеонов и никой от тях не е заявил ,че е присъствал даже и на разговор, в който да е споменавато изискване от страна на пострадалата да смени строителната фирма .Нещо повече ще ти цитирам самия Симеонов."ТЯ ЙОВЧЕВА КАЗА ЧЕ ЩЕ ПРОВЕРЯТ СТРОИТЕЛЯ ,КОЕТО И АЗ БИХ НАПРАВИЛ"
13
3
 
2
 
! Отговори
един от Сливен преди 9 години
АААА!!! Ако свидетелят Михаил Загорчев е бивщия собственик и управител на "Топстройдекор"ООД Сливен и твърди ,че убиеца Симеонов е изнудван Съм длъжен да Ви попитам - Знаете ли ,че същия е следствен в момента по дело за измама с ЕВРОФОВДОВЕТЕ ?Тогава се досещайте дали двамата не са замислили измамата и дали невинната жена не си е отишла от този свят защото е предодвратила кражбата на 2,2 мил.лв.Вместо свидетел ,май е по-редно да бъде до убиеца ,като съучастник.
12
0
 
3
 
! Отговори
РАМ преди 9 години
Странно е желанието на журналистите търсейки сензацията да цитират думи на един убиец като неоспорими доказателства ,а да пренебрегват фактите и да отбягват всячески това което е констатирал и приел за безспорно доказано Бургаския окръжен съд.За несведущите ще цитирам само едно изречение от мотивите на съда" ТВЪРДЕНИЯТА НА ОБВИНЯЕМИЯТ СИМЕОНОВ ,ЧЕ Е ИЗНУДВАН И ФАЛИРАН СА НЕДОКАЗУЕМИ И НЕСЪСТОЯТЕЛНИ". Затова призовавам всички журналисти преди да пишат ,да прочетат мотивите по присъда 101 .
11
8
 
5
 
! Отговори
без думи! преди 9 години
колкото повече чета - толкова повече не мога да повярвам! амо ако утре някой излезне по вас да стреля - как ще реагирате? освен това по темата беше писано вече, че този "честен" бизнесмен доста пари дължи на други банки и фирми. мястото на убийците е в затвора!
10
6
 
44
 
! Отговори
Знаем, че е така! преди 9 години
На всички е ясно, че е изнудван.Банкерите са гнусни гадинки. От всеки кредит искат 10%.И налагането на тяхна фирма изпълнител също е един от похватите да усвояват парите на клиентите си. Един честен човек застреля гнусна банкерка - това е доблестна постъпка защото банките избиха много деца задено с техните родители. Добър банкер е мъртвия банкер!
9
2
 
41
 
! Отговори
Monster cocky преди 9 години
За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
8
11
 
2
 
! Отговори
един от сливен преди 9 години
Този свидетел Михаил Загорчев ,не е ли оня мошеник ,който бе лявата ръка на Лечков ? Изглежда сериозно е закъсал след ,като продаде "Топстройдекор"ЕООД и бе отстранен като управител. Съда да провери дали срещу него се води разследване за злоупотреби със средства от ЕВРОФОНДОВЕТЕ ! За да се е явил ,като свидетел на този УБИЕЦ ЛЮБОМИР СИМЕОНОВ трябва или заедно да са опитали измамата по мярка 123 или да е получил солидно количество парички за да се яви на делото.
7
2
 
23
 
! Отговори
новинар преди 9 години
куршуми спират борците
6
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аааааааааааааа ще се сетите виеееее, човека си го беше написал, ама никой не му вярва, мислят си "Оле, хладнокръвен убиец, да убие така невинната жена" Ето ви сега, майка ви, смятай какъв тормоз трябва да наложиш на човек за да го направиш от невинен предприемач, в убиец!!!*** мръсни, дано ги изтрепят всичките такива банкери, долни кръвопийци!!!
5
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да направиш от един нормален до момента човек убиец се искат доста усилия които банката и въпросната банкерка явно са положили
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът беше казал, че са му нареждали с кои доставчици да работи за да му отпуснат заем. Ако не му отпуснат заем е изпускал европари. От друга страна като работи с посочени от друг доставчици на колосални цени, то няма смисъл и ще фалира на края. Никакъв полезен ход и си е взел това решение. Въпросът е, че убитата едва ли го е правила на своя глава и по-скоро някой над нея в Сф е виновен, а тя е просто изпълнител. В случая за едни пусти пари си е сложила главата в торбата и не е преценила риска
3
1
 
65
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Няма дим без огън. Ако човека е инвестирал пари, подписал е договори заложил е *** си, имало е предварително двугодишно споразумение и накрая някои от банкерите е решил да пласира братчед си представям си как му е било ...И всичкото това защото вече няма държава, а всеки сам трябва да се брани от лешоядите.
2
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изнудват си яко тея мръсни пиявици. Но този им показа и доказа че не са недосегаеми.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А банката чиста ли е или подсъдимия си измислятова е по-важния отговор за мен