Цацаров не вижда конспирация в кражбата на тефтерите

"Това е криминално деяние, в съда има заверени копия"
Обновена: 12 ное 2014 15:35 | 12 ное 2014 15:35, Анисия Иванова
51
Цацаров не вижда конспирация в кражбата на тефтерите
Сотир Цацаров. Снимка: архив Булфото

Изчезването на тефтерите на Филип Златанов е чисто криминално деяние, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

За кражбата се разбра вчера от медиите и въз основа на тази информация прокуратурата започна разследване. Стана ясно, че записките са изчезнали от колата на вещото лице Стефан Бенчев, което е трябвало да направи повторна експертиза за автентичността им. Заради скандалните разкрития в тефтерите Златанов бе осъден на 3 години затвор на първа инстанция, а в Апелативния съд предстои заседание по делото на 20 ноември.

Още по темата
Според Цацаров кражбата едва ли ще повлияе на делата, тъй като в съда има заверени копия. Той обясни, че за  прокуратурата няма да е фатално, че няма да изследва тефтерите.

Обвинител номер едно не вижда теория на конспирацията в случая и не очаква да има юридически проблем.

Цацаров каза още, че е поискал информация кога и как вещото лице Бенчев е подал информация в МВР за кражбата от колата му и дали веднага е имало реакция от полицията.

Запитан дали се проверяват и действията на експерта, Цацаров се закани, че ако излязат неправомерни и забавени действия, ще има последствия.

Главният прокурор коментира и искания имунитет на Сергей Станишев от ЕП, като обясни, че процедурата е по-дълга и сложна, отколкото в българския парламент.

След като се получи искането за имунитет, то се докладва от председателя на ЕП пред пленарния състава. След това се формира комисия или правната комисия се заема със случая. Тази комисия преценява дали да изслушва лицето, чийто имунитет се иска и дали да иска нови материали по случая. Едва след това се изготвя проекторешение, което се гласува в ЕП, обясни Цацаров. Процедурата в ЕП не предвижда възможността депутатът сам да се откаже от имунитет, допълни той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 9 години
Най-вероятно поръчка на ДПС,вместо да се залавят за работа,с тефтери се занимават,в опит да съсипят имиджа в началото още на това правителство.Тази партия ДПС вън от българската оправа!!!!
43
1
 
1
 
! Отговори
Риба преди 9 години
Цацата се рържи и попържа...! От хубавото му пържене зависи държаватаобаче. Ако продължи да мирише и след тигана,лошо ни се пише. Министър Иванов е приятно и обнадеждаващо изключение в българската действителност. Президета, Шаламанов, сега и Хр. Иванов...! Да дава Господ повече смели българи като тях. Дано стават повече..а ние да си ги пазим този път!!
42
0
 
1
 
! Отговори
ЦАЦАТА Е КЬОРАВ... преди 9 години
.....ВИЖДА САМО -----КАКВОТО МУ КАЖАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!!ДРУГО ,НИЩО НЕ ВИДИ ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА....
41
0
 
2
 
! Отговори
Джото преди 9 години
аре бегай,че Доган те чака за инструктаж!Как па всички мси приличате по зурлите.
40
0
 
3
 
! Отговори
иликтутатъ преди 9 години
Няма конспирация? ОК ДОБРЕ. Значи има "престъпна небрежност" по отношение на работата с материали ( всичко, от дела през доказателства до липса на присъди), водещо до катастрофална липса на доверие в държавните органи. Органи които Са независими (по презумпция) и взаимно контролиращи се. Тоя чува ли се какво плещи? Осъзнава ли че дефинира липсата на държава? За к'во получавате заплати бре???
39
0
 
4
 
! Отговори
Очният доктор преди 9 години
Комай, му е време да си увеличи диоптрите ...
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Тефтерчето конспирация няма,а хич да не си го помисли някой?При Мишо Бирата и жена му абсолютно никак!В смъртта на двамата експерти по Цецовите дела също няма нищо съмнително ,а пък за КТБ-то,не бива да коментираме!Да *** тая скапана държавица,писна ми вече!
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма конспирация, всичко е щастлива случайност.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Журналистите правят от мухата слон. Както винаги.
35
0
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Тогава защо не са дали копията за експертиза , която обаче са били длъжни да направят още на първа инстанция . Така е в наказателните дела - на възивната инстанция не се допускат повече експертизи ?!!!!!
34
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Това е началото на новия сезон на Под Прикритие, няма нужда Митовски да мисли нов сценарии стига само да чете новините
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цацъра и цялото правосъдие което аз бип нарекъл кривосъдие са едне ненужна пиявица която *** заплатки, бонусчето ,подкупчета, чадъри и т.н. , а не вършат работа и за 2 пари ц.Василев който е отговорен за липсата на млрд. спокойно си пие кафенцето по сръбските кафани а жена му се явява като топ модел по медиите , Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!
32
2
 
4
 
! Отговори
ЦАЦАТА ..... преди 9 години
(((ДРЕБНАТА РИБА В ГОЛЕМИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ И ГРАБЕЖИТЕ НА БАНКИ ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ!!!ГЕРБ---ЗАЩИТИТНИКА НА...... "ПОЛИТИЦИТЕ" ---ОБИРДЖИЙ НА БАНКИ!!!!!САМО ОСТАВКАААААААААААААААААААААААА........!!!!!!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я, цицаратурата и тя се обади.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ГДБОБичо е виновев, защото мрази БОБ
29
0
 
12
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
все учуден и неразбран. Много качествен прокурор?. Точно такъв ли ни трябва?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кой кой филм. да за: ай хейт нигерианс!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уляна прави омн-омн ан Анчо!
26
0
 
0
 
! Отговори
outlaw преди 9 години
Само ичо и филма ТРАНСПОРТИНГ
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
еййй само Левски