САС мисли до месец дали Златанов е виновен

Той поиска да бъде оправдан
Обновена: 20 ное 2014 16:12 | 20 ное 2014 16:00, Веселина Йорданова
8
САС мисли до месец дали Златанов е виновен
Златанов и адвокатката му. Снимка: БТА

Софийският апелативен съд ще се произнесе до месец дали бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов е виновен за начина, по който е администрирал преписки.

Още по темата
На първа инстанция Златанов получи ефективна присъда - три и половина години лишаване от свобода, но само за две от трите преписки.

Прокуратурата иска присъдата да остане същата, като обаче той бъде признат за виновен и за трите преписки, предаде БТА.

"Златанов не е върхът на пирамидата, имало е политически давления, а той като отговорен се е съгласил с това", твърди прокуратурата.

Защитата поиска оправдателна присъда.

Пред съда Филип Златанов поиска да бъде оправдан, допълни, че не е извършил престъпление, и съжали, че казусът е ангажирал толкова много хора.

Заседанието на съда беше прекъснато за около два часа, тъй като на Златанов му прилоша.

Пред журналисти той отново припомни виждането си, че целият случай има политическа окраска. Златанов отказа да отговори кой стои зад инициалите ИФ, ББ, ЦЦ и се оплака, че процесът повлиял на здравето му.

В съдебна зала днес беше изслушана само една експертиза. Софийският апелативен съд прие частично заключението на вещото лице Валери Костадинов, работил по един от тефтерите на Филип Златанов, след като се оказа, че той е ползвал предишна своя експертиза, правена по ксерокопие на ксерокопие.

Съдът обаче прие заключение, че на 20 април 2012 г. подсъдимият собственоръчно е написал резолюция с текст “Дянков и Мавродиев се бият”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
35
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Това за тези дела е вярно! Така е ! Но някой по веригата/ от найдолу до найгоре/ да не си е получил" нищожната" месечна заплата?!? Карай живота да тече прослуженото време да минава! Че какви нищожни пенсии ги чакат леле мале ... При чорбаджиите /особено нашите/ много думички са загубили смисъла си: срам, отговорност, чест, демокрация и т.н. Народът трябва да се лъже, да му се вземат парите и толкова! Кой, къде и как харчи мъгла.. и след мъглата.. ха .. мъгла !
6
1
 
34
 
! Отговори
Уау преди 9 години
Ха-ха съдът ще се произнесе до месец ,и какво ще умува за най-тежкото ОПРАВДАНИЕ което да наложи ли?Колкото до репертоара на подсъдимия то е ясно започват припадъци ,зъбобол ,ще укаже хипертоник ,диабетик и т.н. до пълната победа.
5
0
 
35
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Тези от САС само Мюфтия Генчев ги оправя, по бързата процедура!
4
0
 
37
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Оправдан?Някой ако знае да припомни,има ли за последните 25 г.подобни дела,на които подсъдимите да не са болни,да не им е прилошало или да мотаят и отлагат дела по здравословни причини?"делата у нас вече са се превърнали в блудкаво подобие на"Спешно отделение"и"Анатомията на Грей,което хората превключват на мига,ако се появи във вечерните новини.Километрични експертизи,болни подсъдими и отегчени вещи лица вече дълги години пълнят съдебната зала.А краят на медицинскосъдебните саги не се вижда."
3
3
 
35
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
До 1. и до 3. А защо, бе тарикати, ви е чужда идеята за скалъпена история. Да припомням ли за "оригиналния" документ на Бареков срещу Борисов; за записа на "разговор" между Борисов, Първанов, Петков; за "участието" на гербери в кокаиновата афера на ралито Дакар и др. Ама те от ДС добре ги умеят тези неща.
2
3
 
34
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
защо се правите на луди,знае се ,4е ще го оправдаят,в противен слу4ай става много лошо за държавата с тези инициали Б.Б, Ц. Ц.,И. Ф. и т.н.
1
0
 
31
 
! Отговори
re преди 9 години
неграмотността няма граници. По начина, по който е написана новината излиза, че и скандинавските авиолинии са замесени :)