Френският посланик видя "гнили ябълки" в съда

ВСС се самосезира за случай с френска фирма
Обновена: 5 дек 2014 18:28 | 5 дек 2014 18:27, Веселина Йорданова
20
Френският посланик видя "гнили ябълки" в съда
Ксавие Лапер дьо Кабан. Снимка: архив, БулФото

Висшият съдебен съвет се самосезира във връзка с интервю на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, излъчено днес в предаването „Тази сутрин” на bTV, съобщиха от ВСС.

В него посланикът коментира репортерско разследване по случай с френска компания за производство и търговия с вина и водка, която се оказва с подменен мениджмънт след съдебно решение миналия петък.

Актът е на съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд, която след случайно разпределение на делата получава почти всички съдебни спорове между компаниите, свързани с някогашните партньори Цветан Василев и Делян Пеевски.

"Няма начин съдия да вземе решение, при което има платен дълг, а фирмата се дава на съдия изпълнител. Това означава две неща - или не е добър съдия, или става дума за корупция", заяви посланикът сутринта. По думите му в съдебната ни система има „гнили ябълки“.

Той каза още, че негови колеги знаят за инвеститори от страните си, които са имали същия казус, отново с Ченалова.

На въпрос кой стой зад този сценарий, Ксавие Лапер дьо Кабан предположи, че може би са конкуренти.

Във връзка с изказването на посланика председателят на Комисия „Професионална етика и превенция на корупцията” към Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров е образувал преписка.

Междувременно във Висшия съдебен съвет е постъпило писмо от посланик Ксавие Лапер дьо Кабан за предприемане на действия в кръга на правомощията на ВСС.
 
Също днес съдия Румяна Ченалова е отправила молба до ВСС за извършване на проверка във връзка с излъчения материал.

Случаят ще бъде разгледан на заседание на Комисия „Професионална етика и превенция на корупцията” в понеделник, 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
панчо преди 9 години
До кърлеж. Даа бее,и той ще си помисли че дъжд вали,Боожее....
14
0
 
1
 
! Отговори
панчо преди 9 години
Не гнили ами направо ВОНЯТ.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"стой зад този сценарий"много сте грамотни, няма що...
12
0
 
0
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
От 2025 години ние, електоралните единици, виждаме в съдебната система гнили тикви и то много. Но можем ли да ги изринем? Опитвал ли се е някой гнили тикви да изхвърля на сметището? Лоша работа целия ще се оплеска! Мосю дьо Кабан като е видял само някаоя друга гнила ябълка лошо му е зрението. Да ходи при доктора на втория етаж !
11
1
 
1
 
! Отговори
ша видити вий преди 9 години
всичкото съдия ще се обладае сега от необуздан гняв срещу такива долнопробни инсинуации и преднамерени внушения на разни "егейски" екземпляри. Как смеят!
10
2
 
7
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Сега разбрахте ли , защо съдят Ц. Цветанов , защото той пръв каза , че има корупция в съд. система . Сега навярно и другите посланици ще си дадат сведенията, в които никой не се съмнява , защото те са с конкретни имена .
9
0
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
"Ксавие Ларен дьо Кабан заяви, че има генерален проблем в българската правосъдна система, в която има "гнили ябълки".Горкият посланик!? В правосъдната ни "кошница" се намира по някоя здрава ябълка (например Павлина Панова), но гнилите ще я смачкат. Пресен пример: Избора на председател на ВСС!Една от основните причини държавата да се намира твърдо на последно място в Европа е корумпираната ни правосъдна система. Без правосъдна система няма държава, това е!
8
0
 
12
 
! Отговори
eксперт преди 9 години
Ами да я разкарат.И всички като нея.Толкова е просто!Да ходи де мете улиците.
7
1
 
29
 
! Отговори
хх преди 9 години
Такъв гьон сурат рядко се среща като тази уж съдия Ченалова . Тази другарка е за стадиона на Пиночет. Тя е домашния съдия на мамин Дилянчо и на неговата мафия . Как да стане държава с такива *** .
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BALGARSKIAT SAD PLACE ZA GOLIAMA METLA,MNOGO GOLIAMA E KORUPZIATA
5
27
 
8
 
! Отговори
портиери и готвачи преди 9 години
Ксавие дьо Кабан е един най-обикновен канцеларски плъх. Той си няма понятие от политика! Единственото, което той е управлявал през живота си, това са няколко чистачки, шофьори, секретарки, портиери и готвачи.
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Френският посланик видя "гнили ябълки" в съдаАз пък видях едни мармоти дето се занимаваха с някакви шоколадови артикули.Ай стига вече с този веселяшки хумор!
3
1
 
32
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Цялото съдебно "дърво" е изгнило от корупция, какво остава за отделните му "ябълки"!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана с ЛУСТРАЦИЯТА, другари?Айде и в Украйна ни изпревариха вече!Смеете ли да направите една хубава, лечебна, оздравяваща лустрация?
1
2
 
31
 
! Отговори
кърлеж преди 9 години
срещнеш ли съдия заплюй го.все ще има за какво...