15 съдии от СГС искат оставката на шефовете си

Настояват за проверка заради казусите с разпределение на дела
21
15 съдии от СГС искат оставката на шефовете си
Председателят на СГС Владимира Янева Снимка: архив, БТА

Петнадесет съдии от Софийския градски съд поискаха оставката на председателя на съда Владимира Янева и заместниците й Богдана Желявска и Петя Крънчева.

Още по темата
В писмо до Висшия съдебен съвет те посочват като причина поредния случай, който поставя под съмнение начина на разпределение на дела.

Става дума за твърденията за нередности в откриването и разглеждането на делото за несъстоятелност на две дъщерни дружества, собственост на френска компания.

Изострянето на общественото внимание върху този случай, както и реакцията на различни институции показаха, че сме изправени не пред изолирано събитие, а пред системен проблем, заявяват съдиите.

Според тях проблемът е следствие на бездействието, което Висшият съдебен съвет е проявявал както по отношение на предходни случаи, поставящи въпроси за системата за случайно разпределение на дела, така и в рамките на разглеждани дисциплинарни производства, при които не е изяснявано дали съответните нарушения са свързани и с дейността на ръководството на съда.

В писмото си съдиите искат ръководството на СГС, което разпределя дела, да се оттегли, като се мотивират, че нямат доверие в действията му.

Обезпокоени сме, че авторитетът на Софийски градски съд, в който работим, ще се срине непоправимо, допълват магистратите.

Пред ВСС те настояват и за задълбочена проверка на управлението на Софийския градски съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: сгсВСС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Физиономията на тая е по-противна и от физиономията на семейния й приятел, който я назначи за да стопира делата срещу него и Шефът му.
17
0
 
2
 
! Отговори
Развеселен преди 9 години
Не съм в съдебната система, но искам оставка на всички!Не може такива некадърници да раздават правосъдие-за убийство -извънсъдебно споразумение, за ПТП с летален изход-да помислим за живите?!?!Стига с тези глупости-да се спазва закона за всички! На какво да учим децата си?На безнаказаност?
16
0
 
4
 
! Отговори
да върви майната си преди 9 години
В.Я.- личната приятелка на ЦЦ
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муцуната и е същата като на Румката!Как се ненаядохте?Дано веднъж завинаги да ви преседне!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то има ли наивници все още?!? Нали съдебната система е основн обръч за опазване на номенклатурата от 50 г. насам. Да има някой осъден от "тези", въпреки грабежа за десетки милиарди? Не напразно това са най-добре платените държавни чиновници, а сега пак ще ревнат и за коледни бонуси. А иначе се лансират инициативи като Българската коледа, че нямало пари......ей сега се почва с минусите...
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съдия Румяна Ченалова-доказани многократни телефонни контакти с Красимир Черния-за лични тя си знае! Заподозряна в далавери с имоти на свои клиенти в Сърбия ли,в Македония ли беше!Съдия по селото СОЛО-изкара убиеца на двете деца невинен,на втора инстанция -доживот,укрива се в момента! Заподозряна от френския посланик в далавери или некъдърност,пак по повод съдебно дело!? Случайно избрана за съдия по делото на Трактора?!Е,има ли някой,коо все още да мисли,че тая е читава?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на тези, ама са само 15.
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема е, че съдебната ни система не е мръднала на милиметър от комунизма насам, че единственото което произвежда е корупция и разложение, че ни излага пред целия свят, че гони инвеститори, че съдиите са заприличали на мазни бизнесмени с 100 имота.ЕТО ТОВА Е ПРОБЛЕМА, а не системата за разпределение
10
0
 
21
 
! Отговори
Lupo преди 9 години
Без да съм съдия ще ви кажа какво не е наред - така наречената "система за случайно разпределение на дела" е едно най-обикновено падащо меню, в което си избирате състав.Ако нямате пристрастия и не знаете кой съдия в кой състав е, разпределението е случайно, но ако не отговаряте на горните условия, познайте колко е случайна системата!
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че френския посланик се обади, че разручка малко тая *** наречена българска съдебна система !
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 съдии от СГС искат оставката ................значи до сега си мълчахте и си вземахте комисионите и рушветите (прикрити зад незвисимост) ... сега изведнъж решихте да се обадите ?Това що е съдия трябва да се уволни до един и в затвора !!!
7
6
 
14
 
! Отговори
Цецо Цвъ преди 9 години
Не, не може! поне докато не ми минат делата и не ме оправдаят
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
(Не)уважаеми съдии, за какъв авторитет говорите? Авторитетът на българския съд клони към нула. Вземете се в ръце и почнете да спазвате поне Конституцията на първо време. Май сте се взели за богоизбрани
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирише, лошо мирише в български независим съд и прокуратура. Мирише, лошо мирише!
4
0
 
25
 
! Отговори
ГОСТ преди 9 години
До ДилянаЧитави съдии няма,абсолютно съм сигурен,иначе държавата нямаше да е в това положение.Един политик да вкарат в затвора и повечето ще започнат да мислят с главите си,а не с задни .... си!
3
7
 
16
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Оп, оп става интересно! Съдии искат главата на шефа си в СГС от ВСС заради случайното разпределение на делата за което отговаря ВСС, а не шефа на СГС ?Връзката май е, че шефа на СГС не е от нашите или другия вариант е, че тези съдии са станали рязко много честни, рязко защото проблема е от десет години поне.
2
7
 
30
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Отдавна е време правосъдната система да бъде очистена от ЦВ.Цветановите ***.Те са срам за юристите.
1
0
 
51
 
! Отговори
Диляна преди 9 години
Божеееееееееее, дали пък не доживях да видя това чудо - ПРОМЯНА В СКАПАНАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА! Има и читави съдии, сигурна съм, но за съжаление - МАЛКО! Да кажат тези съдии, какво знаят и НИЕ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИМ, НИЕ ПОТЪРПЕВШИТЕ! ХАЙДЕ, ВРЕМЕ Е !!!