Пак отложиха делото срещу кмета на Неделино Стоян Беширов

Той не се яви в съда поради здравословни причини
11
Пак отложиха делото срещу кмета на Неделино Стоян Беширов
Снимка: Булфото, архив

Делото по искането за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов днес отново се отложи. Състав на Окръжния съд в Смолян не му даде ход поради отсъствието на обвиняемия по здравословни причини.

Още по темата

Според представеното медицинско свидетелство кметът Беширов е претърпял операция на 6 януари.

Това е второто отлагане, след като на 10 декември адвокатът му представи в съдебна зала медицинско свидетелство, според което Беширов е постъпил в болница в София.

В края на 2014 г. на Стоян Беширов бе повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми.

Кметът е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните се права във връзка "с обявяването, провеждането, сключването и изпълнението на обществени поръчки", ощетявайки бюджета с около 900 хил. лева.

Следващото заседание по делото по искането на прокуратурата за отстраняване на Стоян Беширов от длъжност е насрочено за 29 януари в Окръжния съд в Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
лелее преди 9 години
Ама ский как се хили само, не е ли готин а ?
6
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
За такива като тоя в Ирландия си имат ИРА, в Испания ЕТА.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навсякъде в България кметовете са крадци, без значение от коя партия. ГЕРБ води засега но *** не отстъпват. А този *** е уникално нагъл. И ако си мислите, че ще го осъдят, лъжете се. Ще плати и ще се измъкне. Жалко.
4
1
 
10
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Поканете прокурорката от Румъния и съдии от Китай и турската жандармерия пък тогава ще видим.
3
0
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
НАЙ-ДОБРЕ Е ДА УМРЕ , ЗА ДА НЕ КРАДЕ !!
2
0
 
16
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Цял съд се сабрал, а тоз газар оперира хемороиди! Голямо правосъдие щом един *** е по важен от целия български съд. На тия от съдебната система не им ли омръзна да се подиграват с тях или им е хубаво?
1
0
 
16
 
! Отговори
хатака преди 9 години
Абе нека да дойде румънският прокурор-жена, пък да видим тогава.Тоя, когато го осъдят, се обадете.Ама може и да го осъдят - УСЛОВНО! Всичко започва от правосъдието и там завършва. А кога ще изправим българското правосъдие на съд!!??