Задържахме французин, може да е другар на братя Куаши

Мъжът е хванат преди атентата, искал да прави сина си джихадист
Обновена: 12 яну 2015 17:18 | 12 яну 2015 17:16,
16
Задържахме французин, може да е другар на братя Куаши
Снимка: Булфото

България задържала мъж, за когото се появиха предположения, че е бил сподвижник на атентаторите от Париж - братята Саид и Шариф Куаши.

28-годишният французин Фриц-Жули Жоасен , заподозрян за връзки с братята Куаши, е бил задържан на българо-турската граница преди дни, съобщи Нова телевизия, цитирайки свои източници в прокуратурата.

Още по темата
Мъжът е арестуван преди атентата в Париж по обвинение, че е отвлякъл 3-годишното си дете, за да го обучава в радикален ислям в Сирия..В Окръжната прокуратура в Хасково обаче е пристигнала и заповед за екстрадиране заради контакти с единия от братята, отговорни за атентата в "Шарли Ебдо", съобщава още НТВ.

Предстои заповедта да бъде разгледана от съда.

Днес Хасковският окръжен съд гледа делото му екстрадиране. Делото обаче беше отложено за петък, тъй като Жоасен се е съгласил доброволно да бъде екстрадиран. Детето му пък вече било при майка си.

Според официалната позиция от прокуратура по представените от Франция документи няма данни за съпричастността на Фриц-Жули Жоасен към терористични групировки като "Ислямска държава" или "Ал Кайда".

След кървавия атентат в Париж, извършен от братя Куаши, представител на „Ислямска държава“ пое отговорност за убийствата.

Двамата ислямисти бяха ликвидирани от френските служби за сигурност ден след кръвопролитието във френската столица. Техен сподвижник, Амеди Кулибали, който взе и уби заложници в Париж, също беше ликвидиран.
 

В първите часове след атентата бяха арестувани 16 души, заподозрени във връзки с двамата братя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставете ни го, може да ни е полезен ако отворим отново урановите мини. В краен случай ще го настаним в бежанския приют на беленските острови. Той може и да не харесва свинско, но там свинското ще го хареса със сигурност.
9
2
 
2
 
! Отговори
С.Боб квадратни гащи преди 9 години
До СпонгиПосмали. Пък моето IQ като съм на компа е 188 и съм председател на Менса за България...ха-ха-ха. А твоето ако беше толкова, щеше да разбереш от половин изречение какво точно иска да каже Гошу.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сериодния " учен " никога не се хвали със свойте възможности....
7
2
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Какъв повод за национална гордост. Нищо чудно задържането да се базира на "основано предположение". Нали сега е модерно.
6
7
 
9
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Спешно цивилизацията ни се нуждае от това, науката да извърши революционни открития за пътуване между звездите. Хора с IQ над 140, задължително АТЕИСТИ, религиозно необременени да разселят човешкият род на други планети, да се даде шанс на човешката цивилизация за едно ново начало, за РЕСТАРТ, а тук да остане мързеливата *** ***, фанатизираните мюсюлмански джихадисти и всякаква *** да досъсипят планетата и да се самоунищожат както намерят за добре.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 91 година чух как една възрастна иракчанка, на която сина се взриви в бомбен атентат каза - Ако можех да раждам щях още джихадисти да родя.Не разбирам какво искате от тези хора
4
1
 
11
 
! Отговори
**** преди 9 години
А и тези задържаните 16 човека,трябваше без много шум,за бъдат и те ликвидирани,и проблема ще е решен.
3
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 9 години
Аре стига с тези джихадисти.То и тук сичките *** джихадисти и бият докторите ,ама никой не ги закача.Оправете си първо задунайския *** и тогава плескайте кой джихадист и кой не щот станахте банални.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Огараничете достъпа до страната ни от хора с арабски корени. В началото всички изглеждат мили и нещастни докато им помогнеш и ако им обърнеш гръб ти забиват ножа.На кой му трябва таралеж в гащите. Разкарйте и ромите
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е проблема майка му да го направи джихадист. Крушата не пада далече от корена. Такива хора тябва незабавно да бъдат екстрадирани