Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели

Хасковският съд остави в ареста обвинения в тероризъм французин
Обновена: 13 яну 2015 20:49 | 13 яну 2015 17:42,
71
Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели
Снимка: БТА

Задържаният у нас за тероризъм французин Фриц Жоли Жоашен призна, че се познава отдавна с единия от братята атентатори в Париж – Шериф Куаши. Според него обаче това не означава, че е терорист или че има пръст в организирането на кръвопролитията във Франция.

Още по темата
Това стана по време на заседание на Хасковския окръжен съд днес, който наложи мярка „задържане под стража“ на чужденеца.

Решението беше взето, след като вчера Франция ни прати европейска заповед за арест за Жоашен заради обвинение в тероризъм.

Братята Саид и Шериф Куаши разстреляха 12 души в редакцията на френското списание "Шарли ебдо" миналата сряда, след което двамата бяха убити от френските спецчасти в околностите на Париж.

Фриц Жоли Жоашен беше задържан на българо-турската граница по Нова година след друга европейска заповед за ареста му. Тя се базираше на сигнал на жена му, че е отвлякъл сина им, за да го заведе в Сирия и да го обучава в радикален ислям. Вчера съдът в Хасково остави французина в ареста по тази заповед. Няколко часа по-късно Франция прати втора – заради обвинение в тероризъм.

В нея се посочва, че малко преди отпътуването му от Франция Жоашен е имал контакти с Шериф Куаши, обясни днес окръжният прокурор Дарина Славова.

Пред хасковския съд Жоашен призна, че е близък с единия от парижките терористи. "Познаваме се от деца. Приятелите от детинство си остават за цял живот“, каза той.

В същото време французинът се защити, че не може да бъде отговорен за действията на Куаши. Той обясни, че е пътувал, защото е бил във ваканция, и допълни, че ако е искал да участва в терористични актове, е щял да го направи.

Фриц Жоли Жоашен настоя да бъдат предоставени доказателства по обвиненията към него, ако има такива.

До приключване на двете производства срещу Жоашен - за тероризъм и за отвличане на дете, той остава в хасковския арест, съобщи Дарина Славова.

Защитникът на французина пък обясни, че той е съгласен да бъде екстрадиран възможно най-бързо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
22
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
След като и той е съгласен на екстрадация какво му гледате на това дело? Франция го иска, той пък не се дърпа. Пращаите го и толкова...
32
4
 
8
 
! Отговори
П.И преди 9 години
Съфорумци, вече от няколко дена по наши и български не менстрийм медии си задават правдиво въпроса "а къде са тези трупове, като толкова хора бяха избити?" Смятам, че е време да си го зададем и ние, защото е логично да си го зададем, а не само да се хващаме на подхвърлени леблебии. Всеки има глава, нека мисли логично. За по-долу дето някои писаха за "Скритата истина" каналът в ютубата го знам и съм доста съгласен с публикуваното там..
31
1
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Kaprichoza za 3mata verni gospoda molq :D
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще остане като бежанец от Франция.
29
6
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
A/TAKA, izdaite se po minusite.
28
8
 
5
 
! Отговори
я да се изясни преди 9 години
Поркуа бе джанъм ще давате Френски паспорти на някой и после ще пищите?Фреските *** да си интегрират собствените РОМИ и да не ръсят акъл в БГ.След като сте дали паспорти на сулю и пулю ,а връщахте Българчета завършили езикови гимназии с отличен ,ще мълчите Кумунуидни гадове с тикви от ***.Да живее САЩ люлката на цивилизацията!!!
27
7
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Hm.. Na ATAKisti mi namirisva tuka. Pichove, chuvala sam, che v PizzaHut pizite bili dobri, vqrno li e :D
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя си измисля за да му дадат по-бързо БГ-гражданство
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пича утре ще си признае, че познава и папата.
24
0
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Do 26: batka, silno izqvlenie. Po tozi sluchai ai pak po edna rqzana patka za bulgarskite studentki, fenki na bmw e46 za 6 000 lv !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има човешки права все пак и България трябва да го пусне като Цветан Василев.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези наши магистрати от една битова случка направиха човека терорист.
21
1
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Elka smeta smeta..ama kato komunistite sa izbili gramotnite na vremeto, vijdate li sega, kvi sa na Elka smetkite :D Sushtite lica kradat ot vas, ot vashite deca. Matrialee...
20
2
 
6
 
! Отговори
HH преди 9 години
Vsi4ki zabradeni jeni s burki i muje s bradi kato na Solomon da se mahat ot BG .Nqmat mqsto tuk radikalni islqmisti vun
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя пич, женъ му голяма работа, използва момента и го омаскари.
18
2
 
3
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Belkim ot Franciq vi pratqt zapoved da zadurjite Stanishkata, vie qvno ste kioravi kato vi kradat, nekoi drug vse trqbva da vi kazva!
17
3
 
5
 
! Отговори
Четете Мунчовци преди 9 години
До Анонимен 11 и другите,които ще напишат подобна глупост,като него:Цитирам :Решението беше взето, след като вчера Франция ни прати европейска заповед за арест за Жоашен заради обвинение в тероризъм.Фриц Жоли Жоашен беше задържан на българо-турската граница по Нова година след друга европейска заповед за ареста му. Вчера съдът в Хасково остави французина в ареста по тази заповед. Няколко часа по-късно Франция прати втора заради обвинение в тероризъмКое не разбрахте?
16
3
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Abe a shto ne izberete evroaziiskiq da vidite tam kakuv chaka. Prazni raftove v magazina s po edna dupka na tqh, det kato idete barem vi naebat pres dupkata, da ne ste chak kapo, hahahahahahhaaha
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марш *** прости, на мюсюлманите ви харесва да паразитирате в християнския свят, кат не ви харесва емигрирайте в 6 икономика на света, там ви чакат с откопчени дюкяни.
14
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Като как при нас се събират всички смрад-ове?