Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели

Хасковският съд остави в ареста обвинения в тероризъм французин
Обновена: 13 яну 2015 20:49 | 13 яну 2015 17:42,
71
Спипаният у нас Жоашен: С Шериф Куаши сме стари приятели
Снимка: БТА

Задържаният у нас за тероризъм французин Фриц Жоли Жоашен призна, че се познава отдавна с единия от братята атентатори в Париж – Шериф Куаши. Според него обаче това не означава, че е терорист или че има пръст в организирането на кръвопролитията във Франция.

Още по темата
Това стана по време на заседание на Хасковския окръжен съд днес, който наложи мярка „задържане под стража“ на чужденеца.

Решението беше взето, след като вчера Франция ни прати европейска заповед за арест за Жоашен заради обвинение в тероризъм.

Братята Саид и Шериф Куаши разстреляха 12 души в редакцията на френското списание "Шарли ебдо" миналата сряда, след което двамата бяха убити от френските спецчасти в околностите на Париж.

Фриц Жоли Жоашен беше задържан на българо-турската граница по Нова година след друга европейска заповед за ареста му. Тя се базираше на сигнал на жена му, че е отвлякъл сина им, за да го заведе в Сирия и да го обучава в радикален ислям. Вчера съдът в Хасково остави французина в ареста по тази заповед. Няколко часа по-късно Франция прати втора – заради обвинение в тероризъм.

В нея се посочва, че малко преди отпътуването му от Франция Жоашен е имал контакти с Шериф Куаши, обясни днес окръжният прокурор Дарина Славова.

Пред хасковския съд Жоашен призна, че е близък с единия от парижките терористи. "Познаваме се от деца. Приятелите от детинство си остават за цял живот“, каза той.

В същото време французинът се защити, че не може да бъде отговорен за действията на Куаши. Той обясни, че е пътувал, защото е бил във ваканция, и допълни, че ако е искал да участва в терористични актове, е щял да го направи.

Фриц Жоли Жоашен настоя да бъдат предоставени доказателства по обвиненията към него, ако има такива.

До приключване на двете производства срещу Жоашен - за тероризъм и за отвличане на дете, той остава в хасковския арест, съобщи Дарина Славова.

Защитникът на французина пък обясни, че той е съгласен да бъде екстрадиран възможно най-бързо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете го в затвора да го направят булка!
12
3
 
8
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Какво е това ДЕРЕДЖЕ и къде се намира ?Може би при вас в АСКОВО, където БЪЛГАРСКИЯТ е на изчезване ?Аз като минавах лятото от там, не можахме да се разберем с една продавачка в магазина - тя говореше на турски, пък аз не отбирам хич от езика ви.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя в панделата ще го пълнят със свинска мас и отпредзе и отзадзе.
10
3
 
1
 
! Отговори
Dkp преди 9 години
Charlie Hebdo shooting in Paris, France, was Stag: youtu.be/vhJ49BMg9cE
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да излезем от ЕС, защото Европейския съд ще го пусне и България ще бъде осъдена даже да му плати 100 хиляди евро, че роми са го наеб.ли в ареста.
8
5
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Dokato vie si redite koi ot koi po-umnata prikazka, sqkash vsichko e tochno pri vas and nikoi nemoje da vi naprai nishto, iskam da vi kaja, che baq ste q opleskali!Dokato ste koridor za bqgstvo na takiva, nqma da privlichat vnimanie kato se zanimavat s vas...ama okaje li se..che ne ste im nujni..hem shte vi znaqt kolko ste "uvardeni" hem kolko ste prosti, taa.. togava ko she q praite..
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точно от хора на които им е 'през оная работа' сме на това дередже
6
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя го оставете в нашата пандела и го угоявайте с домус.
5
7
 
4
 
! Отговори
ДО 4 преди 9 години
През оная работа ми е - да си ходят в Турция.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 3 Какво искаш да кажеш, че Хасково не е български вече ли? Няма ли да направиш нещо по въпроса, ако един наистина стане така или ще стоиш и пишеш подобно простотии като мишка?
3
6
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
На проби е във футболния отбор на ***.
2
3
 
20
 
! Отговори
Калайджията преди 9 години
А какво прави в Хасково тоя кюнец?
1
24
 
18
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Били стари приятели !!!Като сте стари приятели, сега и теб да те пратят при тях, та да си подържате другарлъка и да не си липсвате един на друг................