Екстрасенс Дона 14 месеца на топло за измама

Срещу 9000 евро тя обещала дистанционно разваляне на черна магия
15 яну 2015 14:58, Анисия Иванова
8
Екстрасенс Дона 14 месеца на топло за измама
Снимка: Reuters, архив

Районният съд във Варна осъди ефективно за измама 34-годишна жена, популярна като "екстрасенс Дона", съобщиха от пресслужбата на съда.

Жената получи наказание 14 месеца "лишаване от свобода", при първоначален строг режим в условията на затвор. Тя бе призната за виновна по обвинение в измама, при която на двама пострадали е причинена имотна вреда в общ размер на 15 321 лева.

Престъплението е извършено в периода 7 юли 2007 г. - 2 август 2008 година. Пострадалите работели и живеели на семейни начала в Белгия. Те решили да потърсят контакт с подсъдимата, след като по българска телевизия гледали реклама на екстрасенса Дона, която предлагала разрешаване на проблеми от черни магии и дистанционно лечение.

При последвалите телефонни разговори подсъдимата убеждавала поотделно всеки от двамата пострадали, че имат направени магии и трябва да бъдат лекувани дистанционно, за което поискала незабавно да й бъде преведена сумата от 9000 евро.

От 7 юли 2007 г. до 2 август 2008 г. пострадалите направили серия парични преводи в евро, които подсъдимата получила във Варна. Левовата равностойност на получените по този начин суми е в общ размер на 15 321 лв.

В течение на времето пострадалата двойка се усъмнила в действията на екстрасенса, изпращането на преводи било
преустановено и била подадена жалба в полицията.

Районният съд осъди екстрасенса да заплати граждански иск за причинените в резултат на измамата имуществени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: екстрасенссъдВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли кой още да вярва на тези измамници? При тях измамата е пълна.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въз основа на какво съдът е осъдил врачката? Може ли той да докаже, че тя не е извършила заплатената услуга "разваляне на черна магия"? Ами платили й за развалянето на магията, развалила я. Пито-платено. Ама на клиентите продължава да не им върви (на балъците никога не им върви) - може да са им направили отново друга магия.Единствено може да я осъди за нерегламентирана дейност, но чак пък на повече от година ефективно ...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1Чудно ми е що за човек ще разсъждава така?! Един вид, след като си балама е ОК всякакви престъпници да те мамят, така ли?По същата логика можеш да кажеш и че бабичките по селата заслужават поредните телефонни измамници да им вземат спестяванията - щото са глупави...По същата логика може да се каже и че заслужаваш да ти източат банковата сметка - щото си глупав и не гледаш за скимиращи устройства...Закона е измислен с тази цел - да защити и тези които НЕ МОГАТ да се защитят,и е ЗА ВСИЧКИ
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази и всички останали "врачки" и "магове" на които някои телевизии дори им отделят екранно време са за затвора. Чисто и просто това са измамници, и трябва да бъдат третирани като такива.Чудно ми е обаче и какви "умствени процеси" (ако могат да бъдат наречени така) текат в главите на хората които дават 9000 лева за "дистанционно лечение"...Ето до това води невежеството и вярата в "мистичното" (под всякаква форма, включително и религиозна).
3
0
 
14
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
Смятайте колко пари изкарват тези "врачки", "магове" и прочие ***! Ако ги взимат само за разваляне на магии, със здраве да си ги харчат- *** народ не мога да съжалявам. Обаче, за "лечение" на неизлечимо болни, отчаяни хора, би трябвало най-сурово наказание!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами че то затова има тарикати защото има балами. Като умрат баламите ще умрат и тарикатите.
1
0
 
15
 
! Отговори
mag petrun преди 9 години
Много добра статия!!!Парични преводи = имотни вреди???!!И сами са си виновни като са превеждали пари за разваляне на черна магия :))))))))))))Не мога да повярвам че по случая има присъда в България. Да не би новината да идва от базиклийкс?хахаха