88 вещи лица и свидетели по делото за смъртта на Алекс от Поморие

Делото срещу убийцата Атанаска ще се гледа в четири поредни дни
Обновена: 19 яну 2015 16:20 | 16 яну 2015 13:57, Веселина Йорданова
3
88 вещи лица и свидетели по делото за смъртта на Алекс от Поморие
Атанаска Георгиева. Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд в Бургас е насрочил за разглеждане в четири поредни дни - от 19 до 22 януари, наказателното дело срещу 44-годишната Атанаска Георгиева. Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че умишлено е умъртвила 8-годишната Александра от Поморие, предаде БТА.

Още по темата
Атанаска Георгиева бе задържана на 11 април миналата година, когато в таванско помещение в дома й бе открит трупът на малолетното момиче.

Експертите установиха тогава, че детето е умъртвено по особено жесток начин. 8-годишната Александра е била удушена, поставени са й били найлонови торби на главата, облепени с тиксо.

Родителите на убитото дете са представители в съда молби да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци по делото. Окръжният съд е призовал за разпит в първото съдебно заседание на 19 януари 12 вещи лица, изготвили 16 съдебни експертизи.

По време на процеса, в четири поредни дни, трябва да бъдат разпитани общо 88 вещи лица и свидетели, посочиха от съда.

Според обвинителния акт Георгиева е обитавала под наем жилище в блока, където живее семейството на 8- годишната Александра.

На 10 април 2014 година детето се прибирало в късния следобед от училище, когато срещнало Георгиева във входа. Разследването посочва, че то поискало да гостува на подсъдимата и двете се качили в таванското помещение. В продължение на час детето гледало телевизия, разхождало се из жилището, разказало за семейството си.

Подсъдимата била раздразнена от самочувствието на момичето и решила да го умъртви. Атанаска Георгиева поставила трупа на детето под матрака на леглото си и пренощувала заедно с него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари